as salam sume kwn2,
aku nih kalu teringin nk mkn apa2 kuih or lauk aku prefer msk sendiri, sbb xnk lah dh tingin2 pastu dpt tak spt yg diidamkan...
aku panggil kuih `abok2`... tak tau org kl or negeri lain panggil apa |
dpt lah dlm 2dulang kecik nih... jnji puas hati dpt mkn... |
p/s: skrg aiyan dh makin becok, adik2 aku sume ckp mlt aiyan becok mcm mlt aku huhuhu
Abok2 ya? :)
ReplyDeleteKakak biasa buat tak letak warna Dana. Kalau di Johor ni dah biasa dipanggil abok-abok..
ReplyDeleteTak pernah tengok, tak pernah makan kuih abok2 tu...kuih tradisional negeri mana ya?
ReplyDeletekakcik Nur- aah abok2 kakcik
ReplyDeletek Zakie- dana saja suke boh color2 kak
DaddyZZZ- ntahla doc, tp org johor msti tau nih, tak tau lah kot2 dr negeri kt belah2 eropah sana kot hahhaha
dana acik pun suka kuih abok2..tapi selalu putih je..belum jumpa yang berwarna macam dana beli ni
ReplyDeleteAcik Erna- sampai hati tau acik... ni dana msk sndiri tau huhuhui...
ReplyDeleteAbok2??..
ReplyDelete1st time dgr ni.. x pnh jupe pom
Share la resepi dana...teringin plak nk mkn abok2 ni
ReplyDeleteapakah gerangan si "abok" ni dana?
ReplyDeleteGuna sagu lepas tu kukus ke? First time tahu nama kuih ni...
yep memang kuih abok2 tempat saya panggil... bukan kuih febret (febret karipap) tapi memang sedap untuk pemanis mulut
ReplyDeletepernah dengar nama kuih ni,tp tak pasti mungkin pernah makan jugak...hehehe
ReplyDeletesedapnya abok2....saya sukaaaa...tapi biasa buat takde kaler pun....natural gitu...:-)
ReplyDeleteDulu masa okje mula pregnant yg sulung tu, teringin makan kuih ni....mak mertua tolong ajar buat....lepaslah kempunan tekak org mengidam....
ReplyDelete