Wednesday, November 26, 2014

WW bila dh teringin

as salam sume kwn2,

aku nih kalu teringin nk mkn apa2 kuih or lauk aku prefer msk sendiri, sbb xnk lah dh tingin2 pastu dpt tak spt yg diidamkan... 




aku panggil kuih `abok2`... tak tau org kl or negeri lain panggil apa

dpt lah dlm 2dulang kecik nih... jnji puas hati dpt mkn... 

p/s: skrg aiyan dh makin becok, adik2 aku sume ckp mlt aiyan becok mcm mlt aku huhuhu

13 comments:

  1. Kakak biasa buat tak letak warna Dana. Kalau di Johor ni dah biasa dipanggil abok-abok..

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok, tak pernah makan kuih abok2 tu...kuih tradisional negeri mana ya?

    ReplyDelete
  3. kakcik Nur- aah abok2 kakcik

    k Zakie- dana saja suke boh color2 kak

    DaddyZZZ- ntahla doc, tp org johor msti tau nih, tak tau lah kot2 dr negeri kt belah2 eropah sana kot hahhaha

    ReplyDelete
  4. dana acik pun suka kuih abok2..tapi selalu putih je..belum jumpa yang berwarna macam dana beli ni

    ReplyDelete
  5. Acik Erna- sampai hati tau acik... ni dana msk sndiri tau huhuhui...

    ReplyDelete
  6. Abok2??..

    1st time dgr ni.. x pnh jupe pom

    ReplyDelete
  7. Share la resepi dana...teringin plak nk mkn abok2 ni

    ReplyDelete
  8. apakah gerangan si "abok" ni dana?
    Guna sagu lepas tu kukus ke? First time tahu nama kuih ni...

    ReplyDelete
  9. yep memang kuih abok2 tempat saya panggil... bukan kuih febret (febret karipap) tapi memang sedap untuk pemanis mulut

    ReplyDelete
  10. pernah dengar nama kuih ni,tp tak pasti mungkin pernah makan jugak...hehehe

    ReplyDelete
  11. sedapnya abok2....saya sukaaaa...tapi biasa buat takde kaler pun....natural gitu...:-)

    ReplyDelete
  12. Dulu masa okje mula pregnant yg sulung tu, teringin makan kuih ni....mak mertua tolong ajar buat....lepaslah kempunan tekak org mengidam....

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...