teman2....

Monday, November 24, 2014

ke ioimall putrajaya kite

as salam sume kwn2,

selamat berhari isnin yek... selamat bercuti sekolah utk anak2 semua jugak kt mak2 mana yg suri rumah tu syok lah, mana yg bekerja msti ada yg dh antar anak2 balik kg kan.  aku sbb anak tak sekolah lg jd takde rasa sgt ehehehe... ujung minggu mule2 plan nk pi PICC tgk karnival upin ipin ngn otomen tp sabtu tuh ada banyak review dr bff jgk kwn2 kt fb, review yg kurang seronok... jg nyer cancel nk pi sana

ingat nk pi MAHA tp bile nengok paking yg sampai nun jauhhhhh mmg cancel jd mari kite ke IOImall yg baru bukak tuh.... tak beli apa pun selain dr biskut famous amos hahahha... saja jalan2... pastu kumpul belon kn banyak yg bg belon free.

JOm nengok aksi aiyan ngn segala maskot@bende2 besar tuh...



dpt 2 biji belon dr sini... tgk bdk tuh tak takut tuh siap cuit2 lg

jenguk2 pastu cuit2

tp ngn benda alah king kong beso dia mmg takut sgt2... siap jerit... aiyan nanakkkkkkk

ngn octopus ni pun dia tkt hahahha... tu papa dia tgh pujuk suh tumbuk je octo tuh hahahha

singgah sini tp tak beli pe, papa dia nk cari kan kambing kt timmytime tp takde... tu dia tgh usha nk dibo the gif dragon
sume katun dia kenal dh hari2 tgk kn


p/s: plan awal bln 12 nk balok johor, hrp2nyer ckp lah kebajetan n dptlah balik

13 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

owh aiyan takut yg besau2 yer..mmg gorilla tuh menggerunkn..auntie pun tkut nengokknya aiyan..:)

Tihara said...

bestnya dholan2 yo aiyan
insha Allah, seronok dapat balik jenguk mak ayah ni ^_^

norhidana miswan said...

k UmmuAA- itulah kak, gorila tu mmg menyeramkan udhla beso gitu

k Tihara- dholan2 la kak, nang umah waei mengko bosan...

Ibu Lala said...

Hr sabtu akk dok umah je. Hr ahad pi melawat kwn kat hsptl. Balik tu singgah cuci mata tengoj perabot.

Nafira usof said...

Salam Kak Dana..
sonok jugak pi jejak mall baru kan~
tapi orang cakap ramai yang serbu mall baru tuh kak. ye eh??

Kalo anak2 zura masa kecik pon gerun gak tengok maskot2 tuh. kenapa entah. besar sangat gamaknye kan.

Zura weken melepak kat rumah jer.. tapiiiiii.. ahad malamnye Cinta ajak pi kedai rm2. hahahaha.. kemain happi lagi. sonok cuci poket cinta. kah kah kah kah .

LYAfrina said...

Best sana... byk shopping compleks.. byk la pilihan.

Ramai jugak blogger update pasal ioi mall ni

:: Cik Viva :: said...

Member pun ada wasap cakap ramai giler org smalm kat sini...nanti dah reda sket baru nak pg...

cheq da said...

Best tu..jln2

Kakzakie said...

Mana yg muka tak menakutkan berani nak cuit kena yg menakutkan mestilah nanaaak...

aryan azra said...

banyak yang saya baca kata tak menarik sangat karnival upin ipin tu bukan sebab apa,tempatnya sempit

norhidana miswan said...

Ibu Lala- sabtu dana pun duk umah je kak edy koje

Nafira- wsalam dik, takde lah ramai sgt org... biasa2 je lah bg akak... ramai org tu standard lah... tp kt maha ngn picc lggggg ramai gile org

Lyafrina- itulah bnyak sgt sampai kadang tak tau nk pi mana... tp yg peliknye sana sini ramai je org

Vik Viva- tak lah ramai jgk tp takde lah gile sgt hehehe

Cheqda- jln2 tgk kawasan dulu

norhidana miswan said...

k Zakie- hehehe itulah, skrg mulutnyer makin kemricis kak

Aryan Azra- itulah, kwn cite masa dia pg siap ada yg fengsan lg huhuhu... sbb terttp kan picc tuh

hainom OKje said...

Dah penuh kedai yeh Dana....tulah.... teringin gak nak pergi tp takut tak penuh kedai. Tunggulah ....

Bagusnya Ayyan .....berani yek ngan maskot