teman2....

Monday, November 4, 2013

potluck beday pakcik opis


As salam sume kwn2,

salam isnin.... msti ramai hari ni yg nk cuti kan, maklum amik cuti arini dpt 4 hari cuti kan... aku plan mcm nk cuti tp tak jd lah, simpan skit lah cuti... kot2 nk gune nnti2 kan. Sorry yek kt korang jumaat aku tak sempat nk bt ntry... bz ko, tp arini pagi2 aku dh bt ntry nih, tkt ada kwn yg mogok terus takmo BW blog aku lg...huhuhui kang hilang lah kwn blogger aku...

Jumaat lps ada bt pot luck utk membe opis nih, dia suruh aku plan utk bt potluck sempena bday dia, dia bg rm100 n menu nasi lemak, pastu bincang2 ngn membe2 yg rajin potluck jd nyer banyak lah menu.... kami sambut bday 2 org membe opis, 1 november n 10november...

Jom lyn menu2 yg ada... membebel kang korang bosan lak baca kan


3 ekor ayam yg kene perap utk aku bakar... siap pakai besen beso
separuh msk dlm magic pan nih... cpt sikit msk kt sini
separuh lg msk dlm oven...
ni selamat sampai opis nih.... alhamdulillah abis
ni bahagian kek, dessert ngn kuih2
siap ada yg bwk pelam muda cicah ngn rojak mak bee... 
lauk2 utk ns lemak, jugak ada gulai ayam
siap msk kt opis ngn periuk beso... air teh O ngn teh
ada jugak koktail.... mmg syok lah mkn sampai ke ptg
ni lah bday boy...

p/s:  cait... moood spoil lak... boleh aku terdelete 1 album gambar kt s4 aku... ingat nk delete 1 gamabr tp sume hilang... frust tul lah... rasa nk nngis, nsb ada yg aku dh jd kan create jd kan story album lain



Published with Blogger-droid v2.0.10

18 comments:

ros_reeza said...

sedap-sedap makanan kat atasni.. kek tu paling menggoda.. hikhik

mamyharraz said...

bestnya ayam panggang
kek pun sedapp

Dee said...

gambar je ni..caption mana? hahaha..

ummuaidan said...

tertelan liur plak tengok ayam dan hidangan2 yang atas meja tuh..mcm nasi lemak jer yer dana..

Acik Erna said...

sedap ayam tu dana..
bestkan dana..kalau buat xtvt macam ni diopis..

:: Cik Viva :: said...

Pehhhhh...(tu prkataan je yg boleh ckap bile tgk makanan tu semua..hehe)

Qhaifa Nur said...

siap ada pelam lagi dana...
memang kenyang hingga petang cam ni..

Kakzakie said...

Macam ini gaya kerja pun ingat makanan yg ada Dana. Banyak pulak tu sampai ke petang. Bestnya..

lizz said...

Ermm mesti sedap ayam panggang dana ni...kemain merish mknn nyer tu..semua sedap2 bikin perut lapo ni...bertuah birtday boy...

norhidana miswan said...

Ros- heheh sume tu menggoda kan

MamyHarraz- hehehe ayam tu yg menggoda dulu yek

k Dee- heheh caption nyer lambat skit kak

k Ummuaidan- aah hidangan utama mmg ns lemak kak

Acik Erna- aah betul tu acik, sesekali syok gk

Cik Viva- heheheh... perkh tu best ke tak best?

k Qhaifa Nur- membe tuh tak tau nk bwk pe itu dia bwk pelam

k Zakie- heheheh... itulah kak, lagi2 jd mastermind konon nyer

Lizz- alah sume2 tu sdp lizz...

adrianna syaz said...

Makanan..sya nmpk pelam dulu....x thn..hehe..bestnya wat potluck ramai2..x lpar pun jd lpar bila rmai2 cenggini kn.. :)

Aida78 said...

x mo malas2 kang nak baca x da cerita baru kikiki wahhh banyaknya ayamm

Cho Zila said...

yang dana punyertu sedap... memang bestler dapat makan2 ramai gitu... dha lama tak buat kat opisni...

wahida said...

aku paling terliur tgk ayam ko nok....sedappppnyaaaaaaa...

NEKCIK said...

waa sedapnya ayam panggang Dana tu...lupa diri kalau makan nii
Teringat nekcik masa keje dulu..bos kami siap bagi duit suruh buat makan makn tiap tiap bulan...macam gitu lah tu...

LYAfrina said...

happy beday buat pak cik..eyh..pakcik ??? hihi..

yumm..nmpk sedap sgt ayam tu..

hainom OKje said...

Lepas ni sure mereka mintak Dana bawak ayam bakar mayonis lagi gi ofiskan...

Mimi Azirah said...

adehhhh pg2 dh tgk pic mknan