teman2....

Monday, November 11, 2013

ujung minggu kami


as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, sorry lah ek kwn2 ujung minggu ni je gambar yg ada, takde apa2 aktiviti pun, konon nk msk2 pun tarak... hahahha... ntahla kalu dh mls tu apa pun tak boleh.... jd nyer korang lyn jelah apa yg ada ni yek... jgn komplen mcm2 tau nnti aku mogok kang


senja dari rumah kami... 
jumaat mlm sabtu tuh dinner ni je... ayam bkr mayo ngn coleslow 
siang2 ujung minggu dok melayan di bujang tido, nk tidokan dia siang2 hari mmg payah skit... kene ulit dulu

dinner sabtu mlm ahad... mamee tomyam chef... sedap betul sesekali je lyn megi ni, tak blh selalu2
ahad pagi bfast ngn jemput2 kentang air panas, bancuh ngn air panas sedap ooooo... rangup di luar lembut di dlm


sup tulang ayam ngn kentang+tomato+lobak... lunch n dinner ahad...


p/s: skrg nih selalu beno aku kene gatal2 pas mandi, takde merah2 cuma rasa gatai yg merenyam... mule  dtg balik allergic aku nih

Published with Blogger-droid v2.0.10

11 comments:

Dee said...

dee pun dah tau rahsia cekodok lembut dan bulat2..boh ngan air panaskan..sedap..hehehe..

sup tulang ayam tu mengences tau time ujan2 sejuk2 ni..huhu..

NEKCIK said...

oh awesome itu ayam bakar..boleh bukak resto nii

Kakzakie said...

Ayam mayo tu sedaplah Dana... siap dengan coleslow lagi. Kena fries kentang lagi meletops ni:)

norhidana miswan said...

k Dee- ya betul kak... itu je dia punya cara...time ujan2 mmg lyn sungguh mkn sup kan

Nekcik- hehehe alah ramai lg yg bt lebih sedap nekcik

k Zakie- hehehe kentang dh ada sekali kt ayam mayo kak itu yg takde fries tuh

adrianna syaz said...

Oo..ptt la cekodok sya leper..sya gul dgn air paipje..huhu..serap minyak plak tu...heee

Senang je kak..uli2 dgn tangan pastu biarkan dia kembang sebelum uli lagi..tak pakai byk tenaga pun.. :D

nurbijen said...

dlm byk2 tu, cekodok jugak yg menarik perhatian... dah lama teringin nak masak cekodok kentang, tapi sampai ke hari ni tak terbuat.... tgk dana punya, lagi rasa tak sabar nak buat....

lizz said...

Sedap sungguh sibujang ayyan tu tdo...Huh semua sedap2 ni telan ailio nengok ni..jemput kentang tu yg sedap tu...minum ngan air kopi...

aine ainun said...

datang sini mmg byk makanan..sukaaa

Dana mmg rajin masak
simple2 pun tapi mmg rajin msak kan..=)

norhidana miswan said...

Adrianna- alah akak kadang pakai air paip gk bt cekodok, ada masa2 je pakai air pns... cube lah dik lain rasanyer...

k Nurbijen- hehehe apa lg kak bt2... mana tau pastu nk terus bt lg n lagi

Lizz- ko tu lizz asal makanan musti terliur hehehe

Aine- kadang2 je aine ooiiii... dia tu apa kurangnyer pun rajin gk msk

Aida78 said...

salam waaa banyaknya makanan huhuhuhu...mcm2 hado ni terus rasa lapar

ummuaidan said...

Yang paling akak terliur tengok jemput kentang comel tuh..nantilah ade daun sup nanti nak buat jugak..
dana allergic ngan apa yer,air ker?