teman2....

Wednesday, August 21, 2013

Raya Kerteh kami

as salam sume kwn2,

arini no no no WW, tayang skit2 aktiviti beraya kt kerteh, kami gerak ke kerteh pagi raya ke3 cuti kt sana sampai ari selasa... n kebetulan 10 ogos tu bday aku yg ke 31, pastu konon2nyer ahad tu bt bbq skit lah... edy bt utk bini nyer...
Aiyan mcm kt kampung johor meround rumah tak benti2 time kt kerteh pun sama, tokmi nyer ada 2ekor kuda menan ngn sebiji basikal apa lg dia makin ligat lah, ramai lak sepupu2 yg baya2 dia lg lah.... tak menang tgn mama nk handle... tp yg bgsnyer mlm tu cpt tido n lena sgt... maklum dh pnt main siang nyer

jom lyn gambar yek kwn...

otw nk balik kerteh nih... bdk tak reti duk diam

terlebih minum air muntah, mama pakaikan sweater je... 

sampai2 kerteh kami singgah tp pantai dulu... kt kemasik...

nsb lah ini bdk tak tkt pasir... lagi suke adalah



udah mlm pun tak reti brenti.... merempit ngn basikal

tak tkt tak patung harimau nih... siap jd kuda dia





ni lah geng merempit dia... asik berebut2 je... 
sosej n ayam bbq... sedap2 


kek bday yg simple... edy lupe ke saja2 tak letak angka 31 tu hehehe

gulai daging n gulai ayam... dlm tong tu ns minyak mil aku yg sedap

air sampai 3 jenis... mana2 yg jaga sore amik air teh o je
singgah beli lemang kt kijal... murah rm10 3btg, ada yg 4btg... kalu kt kl sebatang dh rm12

time nk balik kl, wajib singgah beli kopok leko kt kuala kemaman



p/s: yeyeyehhhh dh boleh komen kt sume geng2 blog... lega tp fb je yg masih mengong

29 comments:

emy pokden said...

amboi aiyan..bukan main lagi yer..sukalah tu dpt geng merempit...nyum2..sedap bbq tu...lama dah tak bt bbq...hadiah besday ko..coming soon yek..tunggu gaji..kui kui kui

Qashmere said...

SERONOKNYA dekat terengganu! NAK PERGI LAGI RASANYAAA!! FOOD HEAVEN!

lieyalatif said...

best ko...dari selatan ke pantai timur beraye...dah le mknn kat ganu tu best2....

aiyan pun hepi hah...pic die kuda2 kan rimau tu comel hahahaha

Qhaifa Nur said...

jauh berjalan aiyan raya ni rupanya..
kemain seronok dia dana...

hepi besday..sedaplah kek tuh

norhidana miswan said...

Emy- mmg kejenyer gaduh berebut basikal ngn kuda, nsb lah mil aku ada sedia 2 ekor...

Qashmere- betul2 mmg heaven makanan nyer, ni pun akak tingin nk ke kelantan sbb makanan kt sana pun best2kan

Lieya- itulah... sbb tu suasana ngn makanan totally different, baru nampak beza skit kan

k Qhaifa Nur- itulah dia, tiap thn kena balik dua2 sekali kalu tak nngis edy

Anonymous said...

huk huk.. kg edy ngan kg saya dekat2 sgt... tapi takder rezeki nak jumpa sebab saya tak balik.. apap2 pun aiyan dah nampak tembam..

Fieda Zan said...

huk huk.. kg edy ngan kg saya dekat2 sgt... tapi takder rezeki nak jumpa sebab saya tak balik.. apap2 pun aiyan dah nampak tembam..

hainom OKje said...

Hai bestnya ....hubby siap celebrate dgn bbq lagi!....
31 muda lagi tu Dana... Hepy Bezday yeh!

Kakzakie said...

Selamat ulangtahun Dana. Kena tambah cepat ahli keluargalah sampai masa sebelum 40 dah kena stop. Ayyan macam dah nak berkawan aje tu...

Cho Zila said...

nak komen lemang dulu.. murah sesangat Dana ... kalau dapat lemang 10 sebatangpoun dah kiran murah nikan alahai.. murah rezeki orang yang meniagatu... dahler penat nak membakarnyer...
ingat gak edy nak bagi kek harijadikan dana.. ehm bila dana kata sedap nasi minyaktu terus teringat nak makan nasi minyak..

ct rahani said...

wah sonok ye aiyan jumpa sanak sedara.. tu yg meligat je kan dana.. sama la anak2 daku.. time tido je baru diam.. hehe..

sonoknya wat BBQ.. lama x berBBQ nih.. lemang tuh klu balik ganu penah gak beli.. memang murahkan.. btw hepi belated besday yer dana.. semoga bahagia sokmo.. :)

mama ila said...

raya kat ganu yer..hehe..seronok aiyan dapat main pasir pantai =)

dear xila said...

ganuuuuu nunnnn wah rindu kopok lekor ganu hehe kt kg sume mura2 kannn

aizamia3 said...

selamat hari lahir Dana.. moga panjang umur dan sihat selalu hendakNYA.. ;)

psstt: Kat KL tak dapat rege lemang cenggitu.. ;)

Munnafendy said...

lemang tu Nampak pendek.tu pasal murah kot..kat sini panjang2 sbtg rm12

lizz said...

waa bestnyer dapat beraya kat terengganu....dah lama tak kesana.....
la kita lagi tua pada dia la...hehe...
lepas ni kena panggil dana la yek hehe..
kemain bersusun lagik lemang tusedapnyer....
paling best bila gi terenggannu mesti nak makan kopok lekor n nasi dagang super duper sedap ni...

Papa Mifz said...

budak2 jika tak berebut memang tak sah kan...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Macam pernah singgah kedai lemang ni :-)

Mimi Azirah said...

Best dpt beraya kt kg smbil sambut bezday ye kak..anyway kek tuh simple tp msti sedap kannn

Teena Tna said...

murahnya lemang kat sini.
pandai pulak dia berposing ea..

LYAfrina said...

happy birth dana
moga terus sihat utk mjaga aaiyan n husband... amin


hihi..dana raya kat kerteh ye.. bila la kt leh jumpa ye..pdahal lya pon beraya kat kerteh gak pd ptg 1 syawal n 2 syawal tu

Aida Salleh said...

Happy belated birthday Sis! :-)

Amboi seronok betul aiyan....

attyfir said...

wow aiyan naik rimau..tatut unty

murah giler lemang..kat sini ada yg rm13..dah

norhidana miswan said...

Fieda Zan- takpe raya thn dpn raya pertama beraya kt kerteh, mana tau ada rezeki

k Hainom- mekasih kak... mude apa nyer kak oi

k Zakie- mekasih kak... ntahla kak dana fobia lg nk peknen, camne ek

k Chozila- hehehe itulah kak, harga kampung kak... ingat kak sbb dia baru renew kan lesen dana...

Ct Rahani- dia asal balik kg mmg ligat tak kisahla ada geng ke tak ct oi....

norhidana miswan said...

Mama Ila- tiap thn mmg dua2 kg kami akan balik... giliran terengganu raya ke3...

Dear Xila- betul3 tu dik... rasa syok duk kg walaupun duit tak berapa ada

k Aizamia- mekasih kak... betul tu, buluh lemang pun dh mahai

Munnafendy- mcm pendek munn tp sebenarnyer sama je cam kt kl

Lizz- huhuhui lah yeke... panggil nama jelah, nk panggil kak lizz mcm lain je kan... betul3 kami kalu blik terengganu mcm2 dh set dlm otak apa nk cari

Papa Mifz- betul3 tu PM... itu lah pengerat ksh syg

PMDR- hehehe kalu penah beli kt kijal msti penah nyer

Mimi Azirah- simple2 je dik... kebetulan pun mmg jth di hari raya ke3

norhidana miswan said...

Teena Tna- heheheh itulah beza lemang kg ngn bndr

Lyafrina- mekasih lya...raya ke3 sampai raya ke5 baru ke kerteh lya

Aida Salleh- mekasih dik...

k Affyfir- dia yg patung2 tak tkt kak kalu betul2 baru dia serem

norhidana miswan said...

Teena Tna- heheheh itulah beza lemang kg ngn bndr

Lyafrina- mekasih lya...raya ke3 sampai raya ke5 baru ke kerteh lya

Aida Salleh- mekasih dik...

k Affyfir- dia yg patung2 tak tkt kak kalu betul2 baru dia serem

Che Rosliza Che Mat said...

teringin nak ke pantai kemasik...tapi tak tahu bila..

Bitt (double IS) said...

lama tak singgah kerteh...perghh sian rimau tu tu darling..akkekkeke tapi kalau aunty ada sana konpem aunty join sama buleh? akekekkeke