teman2....

Monday, August 19, 2013

Raya Kami 2013

as salam sume kwn2,

selamat kembali bekerja, mahap yek kwn2 dkt 2minggu aku menyenyapkan diri, kt kg pun payah nk on9, aku baru 1st day keje nih... ptt nyer kamis keje tp tak berapa nk sihat so khamis jumaat dpt mc lg.  itu yg arini baru mule keje.... baru nk letak gambar raya maklum lah laptop kt umah rosak, hp lak cap ayam tak blh nk letak gambar nih....
kami balik 2 hari sebelum raya sampai raya ke3, raya ke 3 gerak balik kerteh dh
ni pun gambar raya tak banyak, gambar ngn family sume tunggu aku upload kt memory kad dslr maktek.
Jom layan gambar raya kami yg simple nih dulu yek

selalu ada lepat ngn ketupat je, thn ni dpt ketupat palas sekali... import dr kerteh

antara menu wajib ada di pagi raya

bfast juadah raya johor... semangat tol 

gambar raya kami... dua2 ber spek... 

salam atuk nenek kumpul duit raya

aiyan belajar main munge api... 

main munge api yg cap kucing tuh je... yg lain2 banyak sgt ber asap... 
sama2 ber spek.... tp yg sorang tu payah nk pakai spek

geng kopiah

raya ke dua jln2 ke api2... 
bdk yg tak reti duk diam

kami 4 beradik, yg bujang sorang menyorok ntah mana ntah

ni budak yg sgt lasak n ligat... 

duk main la celah2 munge nenek nyer.... 


p/s: mood bt keje lum mari2 lg nih camne ek...

26 comments:

Qhaifa Nur said...

salam aidilfitri...

menu wajib tu best betul dana...
seronok aiyan raya ya...

ummuaidan said...

selamat hari raya dana,
wah sedapnya ketupat palas tuh..kemain lagi aiyan berayer yer..

norhidana miswan said...

k Qhaifa Nur- betul3 tuh kak

k Ummuaidan- selamat hari raya kak.... aiyan mmg over ski...

dana tensen lah naper tak blh nk komen kt blog akak, time nk publish tu tekan2 tp tak lps gk komen

Acik Erna said...

selamat hari raya dana..aiyan seronok dok kampung tu..tu sebab dia cergas..bukan lasak he he

Qashmere said...

Sedapnya tengok ketupat daun palas

Qashmere said...

Sedapnya tengok ketupat daun palas

Kakcik said...

Seronok Aiyan berhariraya, ya? :)

Cho Zila said...

nampak sedap hidangan tu ... memang tradisi orang jawakan...
syiok ayyan kumpul duit rayakan... kalau dah berkumpul sekeluarga memang tak sempat nak amek gambar sesangt...

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
norhidana miswan said...

Acik Erna- mekasih acik... heheheh mmg terlebih2 cargas acik oi

Qashmere- hehehe lg2 yg mil bt kan

kakcik Seroja- mmg seronok kakcik, collection dia ngalahkan org tua

k Chozila- hehehe itulah tambah kari lg perkhhh... itulah kak, ada kt kamera adik tuh

lieyalatif said...

untung ko dana...ye laa selatan ngan pantai timur so boleh rase juadah lain2 kan...ye laa kalo kat johor sah2 ketupat nasi, kat ganu sure pulut2....aku layan jek ketupat nasi ke pulut nie...

meriah raye ko...

ct rahani said...

salam aidilfitri dana.. x pe slow2 update citer raya.. rayakan sebulan.. hehe..

sedapnya ketupat palas dana.. favourite nih tiap kali raya.. tp disebabkan tahun nih x balik ganu so x merasa la.. seday.. :(

encem la aiyan berspek.. :)

norhidana miswan said...

Lieya- heheheh ko lg untung dekat senang nk balik kg wei... raya ko lg meriah la siap dpt hadiah lg jeles2....
*beb, aku tensen lah banyak yg kene block aku nk komen kt blog ko pun tak blh

Ct Rahani- mekasih ct, heheheh dana kenal lps kawin org tganu lah ct oi

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
Liza Razak said...

terliur tengok juadah raya sis...anyway selamat hari raya sis..maaf zahir dan batin :)

Papa Mifz said...

oh Aiyan dah pakai cermin mata yer,tinggi ke powernya..??

Gambar pertama tuh posing muka 3 beranak sama jer yer...hehe

NEKCIK said...

Waa mcm da dewasa aiyan....baju melayu berkopiah...semuga jadi anak yg soleh ya aiyan..aaminn

norhidana miswan said...

Liza- mekasih liza

Papa Mifz- tinggi.... tp pyh bebeno dia nk pakai spek...

Nekcik- amin2 mekasih nekcik

izzah said...

meriahnya raya akak...seronok tgk pic2 ni semua...salam syawal yek k dana =)

inazamri said...

comey ayyan pakai spek tu

lelamaisara said...

wah ketupat palas tu...sedapnye..:)

hainom OKje said...

Memang seronok kalau dapat beraya di kg sendirikan Dana hehe...
Ketupat palas tu dalam dia ada serunding tak?

aizamia3 said...

kalau takde menu raya time raya macam tak lengkap lak rasanya.. ;)

budak2 biasalah.. lasak doranglah..

lizz said...

sedapnyer ketupat...macam2 jenis ketupat ader...terus teringin nak maka ketupat...oololo ayyan hencem berkopiah lagik...tema baju kiter macam sama jek...peach2 oren

Mimi Azirah said...

Time raya sy suka ketupat palas tp thun nih braya kat melaka xjmp plak ketupat palas

Bitt (double IS) said...

wahh ketupat palas...aryan main petik2 bunga tak? hehehe