teman2....

Tuesday, August 27, 2013

Gambar Raya kami... part 2

as salam sume kwn2...

nyeh3... lum abis lg gambar raya yek... sila bwk bersabar utk melayan tuan nyer blog yg tgh kemaruk mengupload gambar raya
maklum lah anak cik Wan kan kalu bergambar raya adik beradik mmg hover.  Kalu blik johor maktek la yg rajin nk amik gmbar dh dia minat kan.  ni gambar raya pertama gk tp gambar berkunjung ke umah atuk n sedara mara lain.

gambar raya beramai2 ada 6 family.... apasal blur lak gambar nih ek


sepatutnyer ada 3 family lg baru penuh... 

menantu sulung atuk, kwn gaduh n kwn mintak nasihat

paling syahdu bile atuk cium dahi abah... tp sume anak cucu mmg atuk akan cium dahi

abah n nyai @nenek ... maktek takde lak amik gambar mak slm ngn atuk n nyai
3 sepupu yg best fren... asal jmpa ada je pojek tak senonoh diaorg

dia paling suke kalu duk ngn anak dara... lg2 ada yg melayan dia, mmg dia baik jelah


sekodeng ikan puyu moyang bela... nasib tak di lepuk nyer balang tuh



rumah ke2- atuk sedara aku... aku duk atas bkn mkn tp lyn edy ngn abah mkn

ni umah ke6 akak abah n makcik yg selalu rajin nolong kalu ada rewang2... 
ni adik abah... dia pun beraya kt umah sama gk... yelah sekampung pusing2 msti jmpa yer


anak bujang aku sibuk nk main kt pintu, nk turun naik tangg... 




geng baik betul ngn anak makcik aku.... 

sepupu yg geng baik... cume sorng putih sorang coklat heheeh


iklan kepek bwg heheheh... 


tak sah amik gambar kalu aku tak ngaco ahak2.... 

lawan mata... sapa paling beso

umah last... bdk kecik dh kepenatan... baru ingat nk minum susu... comei kn?


p/s: niat atkin kali nih nk dpt turun 15-20kg, mintak2 dpt capai aku bg masa beberapa bulan la nk dpt tuh... lps dh turun baru blh fkr nk anak lg... kalu tak simpan dalam2 niat tu kt hati

27 comments:

Qhaifa Nur said...

itu yang seronok balik kg..
meriahnya dana...
anak-anak kecil lagi seronok dapat jumpa sepupu sepapat dan kutip duit raya kan aiyan...

lizz said...

Memang meriah la rayer dier...cantiklak tema kaler kuning tu...ayyan muka happi sangat tudapat main ngan kawan2 amboikan landing baik punyer...menyusu..

inazamri said...

gambar raya dana best sbb semua sporting nak bergambar.cantik kaler full meriah.tengok mak ayah dana muda lagi rupanya

Qashmere said...

Wahhh semua ceria ceria belaka.... sonok berkumpul gini

lieyalatif said...

meriah kooo....leh tahan ramai gak satu umah tu bile berkumpulkan dana...tu yg seronok tuh....

norhidana miswan said...

k Qhaifa Nur- betul3 tu kak... aah dia punya collection ngalahkan kite yg baru gaji

Lizz- itulah kami tingin nk kunin tp masing2 itam so tak jd lah... aiyan ramai geng dia suke lah

k Inazamri- hehehe masing2 mude lg kot kak, tp kalu balik kg aatuk mmg suke kami amik gambar ramai2 gitu

umiyumi said...

Wah seronoknya berkumpul ramai2.. meriah habis.. rindu suasana macam ni uhuks :p

Mimi Azirah said...

happening

ummuaidan said...

seronok kan balik kg..berkumpul ramai2 meriah gitu..tgk aiyan yg paling hepi skali dpt layanan best

Acik Erna said...

terasa kemeriahan raya dana..acik suka tengok acik pun kalau jalan raya memang beramai2 denagna bang2 dan anak2 sedara

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

besar family akak..meriah jer nengok sekali rayer

norhidana miswan said...

k Umiyumi-hehehe nnti kalu akak blik malaysia beraya kt sini msti lg meriah

Mimi Azirah- kalu dh kumpul ramai2 msti happning

k Ummuaidan- betul2 tu kak... dia la diva

Acik Erna- betul tu acik, bile dh kumpul ramai2 itu yg jd merih sgt2 tu acik

Wanieys- kalu kumpul ramai2 gitu meriah... tp kalu time akak raya kerteh dulu... family akak ber3 jelah yg kene beraya sndiri2

Liza Razak said...

suka tgk gambar raya sis..nampak ceria dan meriah..gambar raya saya pun belum habis update kat blog..nampak gayanya sampai habis syawal pun belum tentu habis lagi..hikhik

Papa Mifz said...

biasanya budak2 bandar nih bila jumpa rumah kampung macam tuh la kan , sibuk nak turun naik tangga...hehe

Macam Mifz , kat rumah sendiri tak pernah pulak dia nak turun tangga...hehe

Aine Ainun said...

Dana...berharga tau gambar raya ni...
satu hari nanti jadi kenangan terindah...=)

Aiyan memnag pakai speck ke saje2 tu dana..?
comey ja speck dia warna biru...

Daddy Ziyyad said...

Dressing Atuk yg paling sempoi...hihihi

Kakzakie said...

Kakak tengok gelagat bujang Dana ajelah. Siap pakai cerminmata siapalah yg belikan tu. Boleh dia tak bukak pulak tu:)

wahida said...

comel ayyan pakai baju melayu...

ayyan, meh la dtg raya rumah auntie...

Cho Zila said...

tu tak cukup korum yrk... kalau cukup alahai penuh yerk.. meriah betoi...
arwah atuk akak dulupun suka cium kat dahi..memang touching giler..

aizamia3 said...

sangat happening.. ;)
memang meriah tengok gambar2 ni..

Marsha~ said...

merah menyala baju aiyan... kemain nak duduk dgn anak dara sahajor... hehehehe

CheNamNam said...

wahhhh meriah tueee...bestnya dapat berkumpul ramai-ramai macam nie kann...:)

ayyan dah pakai spec yer..encemmm ngan baju oren dia tue..hehehe

norhidana miswan said...

Liza- masing2 mmg pantang nampak kamera sis.... betul2 gambar raya bkn main banyak

Papa Mifz- betul tu PM...jakun bile balik kg jd nyer

Aine- mmg berharga sgt, kenangan di hari tua nnti... kene pakai spek sbb mata dia juling aine

Daddy Ziyyad- hehehe atuk mmg lah pakai jubah saja... dulu2 mcm2 fesyen dia dh cube katanyer

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya beraya...meriah betul..

nurbijen said...

meriahnya raya... best dapat bergambar ramai2 mcm tu...
kalau beraya rumah saya, mmg byk la yg snap gambar sbb semua adik beradik suka bergambar... tapi kalau belah on other half, pegang kamera sikit dah kena sound dgn hubby... adoi!

Nora Karim said...

wah meriahnya.... ramai.... macam ni baru best raya... hehehe

hainom OKje said...

Alahai lovingnya atuk tu Dana...siap cium dahi lagi
Ini semua kira mak sedara dan sepupu sepapat Danalah yeh!