teman2....

Tuesday, March 5, 2013

JJ kuala selangor... wajib repeat

as salam sume kwn2,

nyeh2, kali nih ntry yg panjang lebar n banyak gambar... al maklum sabtu aritu kami gi jln2 kt kuala selangor, saja je nk cari makanan yg best2, sambil2 nk bwk mak ngah n aiyan jln2 jauh skit... cite banyak kang korang bosan, meh lyn gambar sekali ngn keterangan hehehhe... skema je ayat





mak tek ngn aiyan yg eksen berspek itam heheheh

masa baru gerak nih... suke si bujang

perhentian pertama, cendol bakar... ni gara2 tgk kt blog k Niezzareena 

kami sampai msh awal lg, org pun tak ramai... amik cendol vip, vvip n durian... aku rasa2 skit je... tabah2

ini budak pun suke ngn cendolnyer tp bg skit2 je, tkt btk je

bt aku banyak yg perlu di tambah baik oleh pemilik cendol bakar nih... 

tak jauh dr cendol bakar tuh ada karipap gergasi.... mmg sedap

mmg besar n puas mkn... isi nyer pu n tak lokek


kami meneruskan perjalanan n lunch nasi ambeng, aku dpt lah rasa sesuap dua... tahan2 napsu

dh panas terik konon2 pg tp pantai... tp pantai bakau... kami 3 beradik

pandai tak aku cover body belakang mak ngah heheheh

mak pak beso anak tecik, hehehehhe

dpt gk merasa mentarang yg fresh2... sedap

swh padi kt sekinchan, tp nyer baru tnm kan... 

juga ada beli jagung... 

ni budak yg dh kepenatan... ddk sembarang je... seatbelt pun dh bukak sbb dia meronta2

sblum magrib sampai ke pagi dia tido... pnt sgt... pastu isnin demam huhuhui





20 comments:

Kakcik Nur said...

Alaaa... siannya Aiyan. Sampai melepek dia.

Papa Mifz said...

biasa ke Kuala Selangor tapi tak berkesempatan nak pekena cendol bakar dan karipap gergasi tuh, insya-Allah satu hari nanti...:)

Qhaifa Nur said...

cendol bakar sedapkan dana...
akak dah cuba, adik yang belikan...

tak rugi datang kuala selangor ni...tempat cantik, makanan sedap..

Kakzakie said...

Belum boleh lasak sangat Dana. Kalau tak panas tak apa tapi panas kalau kakak pun tak tahan apa lagi Ayyan..

Kakak tak pernah jumpa mentarang di JB ni. Tak pernah makan pun - teringin juga.

norhidana miswan said...

kakcik Nur- itulah kepenatan sgt agaknyer

papa MIfz- sana sini mcm2 jenis cendol ada, karipap tuh mmg kene cuba...sedap

k Qhaifa Nur- aah kak, sdp walaupun cube skit2 je... tp syg masa sampai tuh sawah pd dh takde

NM02 said...

aku jeles sebab kau mkn mentarang, karipap gergasi dan adusssss... cendol bakar!

ok takpe... nnt aku repeat aku up stori lagik... kasik kau plak jeles. hahaha

busuk hati kan aku... kikiki

norhidana miswan said...

k Zakie- heheheh itulah agaknyer kak, yelah cuaca pns semacam... itulah kak, kt sana mmg banyak kak... tp2 jln ada je yg jual... isi nyer `gemol` kak

norhidana miswan said...

k NM02- heheheh ko lah yg menyebabkn aku pg cari sume tuh kak... ko, kalu stori detailkan sekali tmpt kt ne ek, senang aku nk cari nnti... hehehhe

Aine Ainun said...

baru tgk kat tv ari2 cendol drive thru, Aiyan da sampai rupanya...=))

pelik apasal dana x makan,
baru teringat n3 ari2, diet kan kan kan...hehe, sabaq naa...

norhidana miswan said...

Aine- hehhe tgk kt blog, tgk kt jjcm, warung kite, kt menu alam asik cite psl kuala selangor je... itu yg kami redah heheheh...

konon2 nyer nk diet lah

Dee said...

seronoknya ke kuala selangor..insyaallah nti k dee nak gi jugaklah..mcm best je kan..

aiyan tu demam sbb panas cuaca aritu kot sis..sian dia..moga cepat sembuh..

lieyalatif said...

sakan ko berjalan dana...semua tempat best2 ko pergi...betul kate ko cendol bakar tu femes dah kan...tingin gak nak pergi sbb laki aku peminat cendol tegar...

kemain aiyan mcm bujang gituuu siap berspek ekeekekekekek.....sonok die dpt jalan2 sampai lentok tdo hah....

lizz said...

errmm sedapnyer cendol...teringin lak raser cendol bakar yg femes ni...

Che Rosliza Che Mat said...

Cendolnya nampak bestlah...terliur tengok...

Zulfadly said...

salam kak, sedap x nasi ambeng tu, kalau sedap, bg lah lokasinyer, hehe, btw, boleh x email alamat akak, nak pos souveionr skit,ke kebab2sedap@yahoo.com

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Maktek aiyan mmg suka amik gambar tutup mata ek! hehehe...

Sedap betul Aiyan tido! Alamak cendol tu mmg tak boleh tahan tgk! huhuuu

norhidana miswan said...

k Dee- hehehe sesekali kak, itulah pns sgt kan itu yg dmm kot si aiyan tuh

Lieya-hehehe itu lah dia, cari mkn kt kuala selangor mmg lebur atkins ko... try lah cendol bakar tuh tp ko kene pg awal tau, ptg2 comfirm beratur panjang, tp ada banyak lg gerai cendol lain yg mcm2

Lizz- cube dik, senang je pun nk ke kedai cendol nyer kalu lalu hiway latar

Che Rosliza- hehehe sedap kak, tak kedekut isi nyer

Zulfadly- mengikut adik2 akak sedap, dia punye serunding tu yg sedap, tak ingat akak nama kedai tu dik... tp sepanjang jln tuh dr kuala selangor sampai ke sbk bernam mmg ada mcm2 kedai ns ambeng, tp yg femes tak slp akak kedai ns ambeng bonda...... nnti akak email ek

norhidana miswan said...

Marya- w`salam Marya, dia mmg suke aksi ampeh time amik gmbr, dia kalu pnt mmg tido je... agak2 bahan2 bt cendol ada tak kt peru? kot2 Marya ngidam pyh nk cari

aizamia3 said...

tempat2 tu teruja menengoknya.. nak2 pulak belum sampai hajat nak makan cendol bakar tu.. ;)

izzah said...

Repeat lg kak...nmpak pn tau mesti best...tang cendol tu yg paling menarik hati...hehehe...nmpak sedap sgt2 cendol tu;-)