teman2....

Tuesday, March 26, 2013

Eppy Anniversary ke3 Dana n Edy

as salam sume kwn2,

26 Mac, 3 tahun lps kami sah jd pasangan suami isteri

Sedikit cerita cinta kami...

perkenalan kami bermula masa kt UiTM, jengka pd tahun 2003 tp perkenalan selama 1-2bln tu berakhir bile aku abis belajar n dia msh lg ada 1sem.... akhir 2003 lps konvo bln 5, aku dpt kerja kt UTM skudai.
masa tuh kami dh putus hubungan, sbb nyer edy ada awek lain...

1 yg aku msh ingat lg, masa dia nk putus dia mintak sume gambar2 dia, ada 1 album kt aku... n aku pun mintak gambar2 aku gk kt dia... tp dia ckp dh hilang, so... aku ckp tak nk pulangkan album dia tuh selagi dia tak pulangkan gambar2 aku... selepas itu kami pts hubungan mcmtu je, kejadian tu akhir 2003..

akhir 2008 lps aku putus tunang, ada sorang mamat nih msg aku, dia rajin msg aku tanya mcm2, tanya kabar, tanya itu tanya ini, masa aku tanya dia sapa, dia ckp nama dia EDY, aku confius takde kenal pakwe nama tu.... lps berbalas2 msg akhirnya dia call aku, 1sti time dia call aku dh kenal sapa dia... dulu masa kt UiTM nama panggilan dia ROHIT heheeheh, sbb nyer longhat terengganu dia tu mmg aku tak kan lupe...sampai skrg aku msh simpan lg album gambar edy tuh kt kg... takdir kan.

dipendekkan cerita 26 Mac 2010 tu kami bernikah... n 15 julai 2011 kami dpt Rayyan Izzan...
(hrp korang tak bosan baca cite aku yg panjang lebo nih)


nebes nih...1st time aku makeup tebal gini heheheh


baju nikah tu msh ada lg ku simpan... 


edy tak pakai inai pun, seketul jari pun takde inai

hahahak, akak photog n mak andam tu ckp aku pengantin yg gile2... 


p/s: semoga ikatan kami kekal selamanya... kami saling melengkapi, edy cool aku cpt marah...

p/s/s: eppy anniversary ke 9 kt kwn blog nih pn Zana Nordin n hubby, semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.... thn dpn kite cube sambut ber 4 lak yek...

19 comments:

dya said...

hohohoho..sweet nye zaman cintan2..
tup2 kawin gak ehh...ngeh..ngehh!!
happy anniversary dear...moga bahgia hingga ke akhir msa..aminnn

Munnafendy said...

waahhh hepi anniversary kak dana! gmbr 'hasil'nya mana? haha

NM03 said...

mmg giler.... hahahaha

Qhaifa Nur said...

hepi anniversary buat dana dan suami..
moga kekal bahagia......

Aida Salleh said...

hepi anniversarry....moga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa....aminnn....

Alin In D House said...

hepi anniversary kak dana. wow kalo dah jodohkan tak kemana. hehehehhe... i loike banyak2 gambar last tue.. so sambut kat mana?

Azian Elias said...

ALHAMDULILAH..

long way to go dana.. akak dah almost 19 years..huuuhh..macam2.. pahit manis, masin, tawar.. sume ada..heee..

semoga akak dua'a kan dana n suami punya rumahtangga sakinah mawaddah warahmah.. AMEEN..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

manis je bila kenang zaman percintaan kan dana? masing2 ada ceritanya tersendiri... hehehe... apa2pun akak doakan semoga dana & edy kekal bahagia bersama anak(2) tersayang... insyaAllah... amin..

ieda immi said...

eppy aniversary dana ..
kejapp je masa berlalu kan ..
semoga kekal bahagia yee dik ! dan bertambah cahaya mata ;)

Acik Erna said...

Selamat ulang tahun perkahwenan dana.semoga bahagia selamnya disamping keluarga

Tihara said...

menarik kisah love2 dana..moga kekal bahagia..happy annivesarry dear :)

Papa Mifz said...

semoga berbahagia hingga ke syurga yer...:)

norhidana miswan said...

Dya- kisah masing2 kan, tq dik

Munnafendy- macih munn, hasilnyer kn dh selalu nengok kang bosan lak

k NM03- sesekali apa slhnyer kan kak

k Qhaifa Nur- mekasih kak...

Aida Salleh- macih22, amin2

Alin- mekasih dik, itulah dh takdir Tuhan kan, sambut kt umah jelah dik

norhidana miswan said...

k Azian- betul tu kak, amin2 terima ksh kak

k Ratna- betul tu kak, tp kalu pkr2 balik tak sangka kami kawin... heheheh

k Ieda- mekasih kak..heheh insyallah kalu ada rezeki nnti ada lah

Acik Erna- terima kasih acik...

k Tihara- masing2 msti ada kisah cinta cinta gitu kn kak... tq

papa Mifz- amin2 tq PM

Kakcik said...

Happy belated anniversary Dana dan Edy. :)

izzah said...

mengimbau kenangan lalu yek akak...nway,happy anniversary yek...moga cinta n mawaddah hingga ke jannah...insyaAllah...=)

Marya Yusof said...

Dana sgt cute!! :))

Kata orang kalau dah jodoh, pusing satu dunia dlm periuk berjumpa juga! hahaha.... Happy Anniversary! Cepat tambah baby ye... ;))

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- terima ksh kakcik

Izzah- betul tu dik, amin2...tq

Marya- hehehe cute lah sgt yek, udahla pantin gumuk...mekasih Marya

Aine Ainun said...

heheeeee...lambatla wish....

Hepi eniversery Dana...=)))))
Semoga semakin berseri-seri rumahtangga kalian....=))