teman2....

Thursday, March 28, 2013

photo diary edisi manik+anniversary

as salam sume kwn2,

arini bt PD = photo diary psl manik selit sekali sambut anniversary aritu, aritu kan aku ada ckp tgh nk siapkan 1 baju kwn aku, akhirnya setelah sebulan lebih menyimpan baju nih siap jugak akhirnya, yelah bile dh nk siap boleh la anak bujang ni demam lah itu lah ini lah, itu yg jd lambat tuh, kalu aiyan dmm aku tak menjht, kene mengulit dia lah kite pun tak selesa nk menjahit kan

baju kwn aku nih hijau lumut mule2 dia nk aku letak lace oren, tp agak pyh nk jumpa lace oren yg sesuai kt mata aku, aku tukar ngn lace itam n taburkan manik, pearl n kristal oren... jom lyn hasil2 nyer...


ahad mlm tu edy balik kl sbb riso sgt anak dia dmm pns, sempat lah sambut selasa mlm tu kejap sblum dia balik terengganu semula mlm tu jgk...

aku bt ayam golek tp marinate ngn sambal percik... sedap 
ni lah dia hasil baju kwn ku yg udah siap... lega aku

close up... simple je

ok kan aku gabungan kaler oren+hitam+hijau nih


kristal munge nih antara yg baru utk thn 2013

aku rasa stok kristal aku banyak lg kt umah, tp pg kedai msti terbeli

kristal ni pun blh bt aku gian, nk membeli je... dlm plastik tu FOC

p/s: skrg ni cuaca tak menentu, si aiyan pun asik pns bdn je..sian tul anak bujang aku nih

15 comments:

lieyalatif said...

Musim skrang ni dana...hop aiyan maintain sihat ye....demam nak dpt akal pun ye jugak nih....

Adoi dana!! Nampak sedap ayam panggang ko...aku suke ayam yg kale gitu laa lepas masak...nampak noo garingnyee...tu sedap meratah tu kan.....

Ehhh cantik gile koooo hasil manikkan ko tu...nampak ceria baju tu...pandai ko match kan kaler supaye baju tu naik seri kan....

Qhaifa Nur said...

kejap panas, kejap hujan...moga aiyan cepat sembuh,,,

memang betul dana ayam golek tu tersangatlah sedap...

bukan semua orang bole bermanik ni...akak respect dengan dana, cantik..

norhidana miswan said...

Lieya- itulah, siap kuar ruam2 lg sian bujang aku tuh... adik aku siap terbalik2kan ayam tu nk sama rata katanyer, kaler gitu baru lah nmpak menyelerakan...mule2 tkt gk kwn aku tak suke, tp bile dia kata sume dia srh kt aku... seanng skit

k Qhaifa Nur- aah kan kak, cuaca pun faktor gk, hehehe kalu dh ayam msk pe pun mmg syok kan kak, tp skrg nih dh slow memanik kak... kekangan masa n komitment

lizz said...

moga aiyan cepat sembuh...cantiknyer...tetebe treingat selendang hari tu cantik sangat...

Munnafendy said...

amboi beli kat mana bleh dpt foc tu kak?

Aida Salleh said...

wahhhh dapat FOC lagi,..mesti regular customer ni kan? bestnya...

Tihara said...

happy annivesarry again, akak pon terguda dgn ayam tu, nice je rasa nak ngap :)

norhidana miswan said...

Lizz-mekasih dik,selendang tu ntah lizz pakai ntah tak hheheh

Munnafendy- akak selalu beli kt gm plaza dik tkt 3

Aida- tak la regular sgt tp ada masa2 stok dh abis mmg banyak gk akak borong

k Tihara- mekasih kak, heheheh saja tayang bahagian muntot dulu hhehe

Papa Mifz said...

musim org demam skrg nih...semoga aiyan cepat sembuh hendak-Nya...amin..

norhidana miswan said...

papa MIfz- itulah, risau gk...

eika_jps said...

cian aiyan....skrg musim panas....jangan kata kanak2...kita pn rasa sakit tekak n badan badan....seninya tangan sis....mak eika pn jahit manik gak....bleh la kongsi2 nanti....take care yer....mudahan aiyan cepat sembuh
dan happy belated anniversary

Cho Zila said...

sayang ayah diakan.. risau kan...
banyaktu stok... kalau pakai lip lapni...

norhidana miswan said...

Eika- itulah kan, tgri pns terik, ptg ujan mlm lak membahang... akak boleh skt2 je memanik, tq wish anibesary

k Chozila- ehhehe aah, stok simpanan tu kot2 ada emergency senang kak

Aine Ainun said...

aduhai....nak kek nak ayam....
sedapnya weeeeeeeee...=)

Dana share ler resepi tu!

tegarnya jahit manik, sampai ke la ni, failed je nak jahit manik..hehee

my notes said...

assalamualaikum ... jahit manik nih jadi hobi saya bila nak raya . saya akan renew baju yang dah lbh 5 / 10 thn utk di pakai semula . almaklumlah saiz saya dr zmn sekolah sampai la ni x berubah ... heheheee