Monday, January 30, 2012

balik kerteh... ooo balik kerteh

as salam sume kwn2,

salam isnin, pe kabar ye korang?hrpnye sume sihat2 hendaknyer... mls nyer nk keje maklum jumaat aritu kn aku cuti, cuti balik kg kerteh sbb adik ipar aku kawin... bawak sekali mak ngah,saja2 je nk ajak dia jln2 gi kerteh.. kt sana ujan je,sejuk sgt2...nk jalan2 gi tp pantai pun tak blh... huhuhu
si bolat lak kire baik gk lah... tak meragam sgt, alhamdulillah... dia dh besar al maklum... hehehhe
ckp banyak kang korang bosan lak... meh lyn gambar nyer meh


nyenyak gile dia tido tgri tuh... hehehe kotak2+belang2

si bolat ngn mak ngah nyer 

muke marah sbb dia baru bangun tido heheheh

still lg tak puas hati bile mama cium dia

ni je gmbar pantin yg sempat amik hehehehhe

lauk2 utk tgri tuh...mmg sedap... terutama gulai kawah tu

kakak caca yg comel banget

si bolat ngn sorang nenek nih,baik sgt kalu ngn org lain dia melalak

mkn2 utk mlm pas knduri... sedap tul

otw balik ke kl... sedap je dia tido

tp tgn pegang duit yg tokmi n cik ain bg

singgah pantai kemasik tp tgh gerimis

mak ngah ngn kenangan bgambar kt tp pantai

ombak besar,mendung je...serem

mak ngah ni malu2 sgt suh posing


sinngah kt kijal beli lemang lak..sedap

apasal lah ini org kan... aku bebel apa ntah

serunding,rendang juga asam2 tp aku tak berani beli,batuk


lemang yg selamat sampai di rumah

otak2 yg juga selamat sampai di umah n perut kami



lupe ko nk amik gambar2 masa kami singgah beli kopok lekor kt kuala kemaman, gini lah aktiviti kalu balik kerteh... singgah sana sini... itu yg ptt 4 jam lebih blh sampai kl jd sampai 5jam ahak2...

27 comments:

  1. wah seronok tgk aiyan ngan makngah nye...sakan bercuti yek...gitulah kalu lalu kemaman..ada jer nak berhenti kan...

    ReplyDelete
  2. Kenduri kat pantai timur nampak seronoknya lain kan Dana... tak sama di JB. Sekali pergi ke Pantai timur rindunya macam nak pergi berkali-kali...

    p/s: Pantai/makanan dia yg best...

    ReplyDelete
  3. wah aiyan tomey lik kerteh yeak...best2...dpt jengjalan kesane yeak....

    suke aku tgk pic tengan ade duit tu dana...byk collection aiyan nie...aiyan simpan dlm tabung tau....jgn bagi kat mama...nanti mama pi mkn kfc plak ekeekekekek....

    wey, geram tgk lauk n makanan2 tu sume...lemang tubuat aku meroyan tuhhhhh.....

    ReplyDelete
  4. dana..
    bestnya..
    moga kekal ke akhir hayat jodoh abg ipar kamu tu

    lama kak tak pi pantai timur..

    ReplyDelete
  5. wow banyaknya lemang, macam nak raya pulak..

    seronok attend kenduri....

    ReplyDelete
  6. perghhhhhhhhh makanan banyaknye..sdapnye lauk2 kenduri tue..

    ReplyDelete
  7. menarik2 gambar nya..esp part makan2 tuh..hehee

    pantai kemasik...tingat gak penah berhenti kat situ otw nak ke ganu..

    =}

    ReplyDelete
  8. Salam norhidana,

    Wah...meriahnya kenduri macam2 lauknya..........

    Lemang kat situ,memang hari2 ada ka....?

    ReplyDelete
  9. emy- mmg, sume seronok... asik menyinggah je kejenyer

    k zakie- aah kak, tak sama kt sana lg simple dr kt johor kn... mmg makanan nyer sedap2... asik menyinggah sana sini je

    lieya- seronok mmg seronok dia ko... dia mmg mcm tau je tu duit tau...pegang bkn main kemas lg... bnyak mmg banyak ngalahkan collection bonus aku.... heheheh
    - makanan lauk2 tu mmg,gulai kawah tu mmg bt aku teringt,lemang kijal tu mmg sedap lembut je... uhuhuhui...

    ReplyDelete
  10. k ayu- mekasih kak,insyallah... adik ipar la kak heheheh.. apa lg kak, cuti panjang kang jln2 lah ke sana

    k qhaifa- kt kijal tu kn mmg tempat lemang kak, itu yg bukan main banyak...murah2 je tak mcm lemang pak ali

    baby- mmg mcm2 lauk ada.... blh buat bdn kurus jd boolat

    ReplyDelete
  11. fatin-gmbr mkn2 msti best hehehehe... pntai kemasik tuh la yg paling dkt ngn kerteh... itu yg sempat singgah masa nk balik

    k ros- hehehehe...mmg best, aah kak, kt kijal tu lemang nyer mmg hari2 ada, time raya2 pun ada kak...murah lak tu

    ReplyDelete
  12. adoii..byk nye gamba..x tau nak komen yg mane..
    tgk udang tuh..adoiii maaakkk..meleleh...
    byknye bby dpt duit..anty nak yg warna blue2 tuh..blh?? ;)
    cantik pemandangan situ kan..cuaca redup jek ;)

    ReplyDelete
  13. makanan mesti sedapnyerkan... kalau balik kampung memang ler makanjerkan...
    dapatler suami dana adik ipar yerk... tuler gambar pengantin satujer yerk...
    memang singgah2 macamtu kesukaan akak ..

    ReplyDelete
  14. intan- heheheh ingtkan nk bt 2nty tp mcm mls lak heheheh... udang galah yg sedap sbb fresh lg... duit tuh tokmi nyer bg kt dia... beria2 pegang
    mmg ujan je masa tu itu yg redup sedap je

    k cho zila- hehehe makanan mmg tak hengat nyer kak... mcm2 ada,tak singgah2 rugi kak... itu nk ini nk

    ReplyDelete
  15. tiba-tiba plk rasa nak makan lemang..cisss !!! raya bulan 8 ye..huhuhu..

    ReplyDelete
  16. en a samad- kt kl nih tak yah tunggu raya ada je lemang... tak pun apa kata jln2 pg kijal msti ada lemang nyer...hari2 ada tau...

    ReplyDelete
  17. ombak kat sana lain mcm kan..tingghi menggunung dan sgt menggerunkan huhuhhh

    ReplyDelete
  18. wah...pop up komen la...i like seribu kali...

    sedapnya la weh udang gemuk2 tu...sumpah buat aku lapar sgt dah ni..kalau dpt mkn mcm tu, aku tak pandang dah sesapa yg lalu belakang aku...hahaha...

    ReplyDelete
  19. waw..best nye cuti2 kat kerteh..sedap kan makanan seafood..kalo dpt nk makan puas2 hehe :)

    ReplyDelete
  20. en sahrom- ya betul...lg2 bile time musim ujan... seram tul,ngn ombak kuat,angin dia... tp kalu tak nyaman je

    k wahida- hehehe itulah ikut nasihat akak, kang ko tak blh nk komen kt blog aku lak kak
    heheheh...ko mmg pantang ngn seafood kak...

    ReplyDelete
  21. k tihara- hehehhe sedap mmg sedap kak..lg la kopok2 dia,sata sedap fresh

    kayna- mmg seronok... tq follow

    ReplyDelete
  22. seronoknyer aiyan jenjalan! sedapnyer nampak sata tue mengiurkan. yumyumyum. chedapnyer...

    ReplyDelete
  23. puting pink tak tahannnnn........ MAM tuuuuu.... ihiks.... manja ni ek

    ReplyDelete
  24. alin- best mmg best jenjalan sesekali nih dik, hehehe sume mmg mengiurkan mana yg akak beli... ahak

    k marsha- heheheh nk wat camne kak,itu dh jd puting pilihan... kaler lain dia tak lyn...

    ReplyDelete
  25. wah jalan2 cari makan nnih...:)

    ReplyDelete
  26. papa mifz- hehehe mmg betul2 jjcm yek

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...