teman2....

Friday, January 6, 2012

takmo dgr ckp mama kn

as salam sume kwn2,

salam jumaat, penghulu segala hari... kalu dh jumaat tu esok luse cuti lah kn...best3
meh kite tgk kisah anak bujang bolat aku nih... skrg nih dia suke sgt isap jari2 dia,sampaikan kecut2
tp yg paling grm,kalu pas minum susu suke jolok jari dia sampai muntah...abis sume kuar
geram aku... dek kerana kadang sehari sampai berkali2 muntah, aku ngn mak ngah nyer sgt grm...
ini lah aku bt kt dia... nk bg dia tak jolok2 jari...pdn muke

tgk muke dia... tgn kene msk dlm seluar...



grm tgk ini budak....rasa nk cubit je

gaya dia nk kasi lps tgn dr sluar tu

kalu tak msk dlm sluar,saja bg sarung kt tgn tu

dh mcm bby2 lak letak sarung tgn hehehe

p/s: gini lah gaya nyer budak kalu takmo dgr ckp mama dia.... ni pun nenek dia suh bedong je kalu pas2 bg susu biar tgn dia duk diam... hehehehhe

12 comments:

lieyalatif said...

keh keh keh ...kejam yeak mama....saje buli aiyan yeak heheheheeh...pasrah jek anak bujang ensem ko tau dana ko buat gitu...tapi mmg pun, kadang2 geram dibuatnyer.....suke jolok mulut ....heheeheheh......

ye la ko, tgk aiyan bermitten bagai dah mcm baby2 kooooo heheehehe....tomey2...

norhidana said...

lieya- ahak3... itulah takmo dgr ckp...grm aku ko, kene lah pasrah sbb dh bt slh al maklum...

heheheh mmg dh mcm bby tua... kadang siap gelak2 ko bile dh kene gelak ngn makcik2nyer...

Kamsiah said...

bulatnya mata....

Qhaifa Nur said...

teringat masa anak2 kecil dulu, kalau hisap jari je macam tulah yang saya buat..geram he..he..

ala comelnya dia dengan gaya gitu..

norhidana said...

kamsiah- ye mata dia mmg boolat tp bdknyer lum blt lg

k qhaifa nur- heheeh.... mmg grm kak, kadang tu dia blh gelak2 lak bile kite bt gitu... tp dia cam reda je kalu kene denda tgn ltk dlm sluar

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum dana..
kalau gi klinik, nurse2 pesan time2 ni jangan bagi pakai sarung tangan.. tapi kena pastikan kuku2 tak panjang lah.. sebab time2 ni anak2 tengah belajar menggunakan jari dan aktifkan jari2.. so diorang akan membuka minda diorang dengan menggunakan jari tu.. mmg biasa lah tu kalau masuk mulut, semua benda kalau dapat semua pun nak masuk mulut.. ehehehe.. :)

Papa Mifz said...

gatal kot punggung nyer..:)

Tihara said...

alahai baik nye dia..tk nanges pon :)

~ataicha~ said...

huhuhuhu.. kena denda dak kecik nie.. kejamnya mama rayyan nie.. huhuhuhu..

jangan mara.. nak wat camne, masa ni proses minda diaorang akan suka memasukkan benda dalam mulut.. kalau kita buat gitu.. mungkin akan melambatkan proses pembelajaran dia.. cuma masa lepas menyusu tu bedung la jap... rasa dah ok lepaskan balik..

norhidana said...

k nani- mekasih misi nani, heheheh... selalu bt gini kejap je kak,pas dia minum susu je,pastu dlm 30minit gtu kuarkan balik tgn nyer

papa mifz- hehehehe tak sampai ke punggong lg tgn dia heheheh

norhidana said...

k tihara- mmg kak, dia siap blh gelak2 lg... tak nngis pun

ataicha- ye itu saya tau, bt gitu kejap je... takde lah lama2, bt time pas dia minum susu je,,, masa2 lain takde bt pun... mama dia tau aiyan skrg tgh jd clever

mamasuri said...

hah aiyan..naper tangan tu..hehehe...eh aiyan budak baik lah mama...mama tu yg tak dengar kata...