teman2....

Monday, January 9, 2012

sygku demam

as salam sume kwn2,

apa khabar isnin., hari pertama keje yg selalu jd `black monday` utk aku...
rasa cam nk cuti je lg... cam tak ckup cuti 2hari tu ko... melampau
lg 1,sbb anak bolat aku tuh dmm, mlm td pns sgt bdn nyer...
pttlah ptg tu pas asar tu dia tido je... nyenyak sgt, bangun jap mandi pastu tido sampai magrib,
isyak tdo lg.... rupenyer dia nk dmm... mlm2 pns sgt,bg coolfvr tp cam sma gk pastu tuam gk
tgh2 mlm dlm kul3 bg susu n tuam dia,suhu 39 ,risau gk... sampai kul5 aku duk bjaga tuam dia ngn air asam jawa
tertdo jap,pastu kul5lbh bg susu nk cek suhu dh turun skit 37.6... bg dia susu n ubat dmm... pg td nk pg keje dh kurang skit pns nyer
mintak2 arini dh makin ok,sian kang mak ngah nk jaga dia kalu dmm
dhla merengek je... alahai anak mama
baru nk tambah brt dh dmm... huhui

muke dia kalu dmm mmg kesian sgt...

19 comments:

nur said...

Semoga cepat sembuh sikecil eh si boolatt...

Citarasa Rinduan said...

aduh.. jatuh kasihan dengan si bulat nie..

dana... tabah ya dik

lieyalatif said...

demam nak dpt akal ni dana...mesti pasni pandai buat ape2 nie....

tu la kan, ade anak kecik ni mmg standby jek laaa demam....aku ni pun same ...tu pasal selagi boleh save cuti aku save...utk standby kes2 mcm ni leee...

aiyan sayang cepat sembuh yeak....

norhidana said...

k nur-time ksh.... hehehhe ye si bolat (doa2 semoga dia cpt bolat)

k ayu- dia mmg pandai bt muke sdh tau kak, insyallah kak

lieya- insyallah lieya,mintak2 btl lah,biar lps ni lg pandai bijak dia... heheheh
aku tak cuti arini,mak ngah nyer pun ckp ok lg... nsb lah adik aku yg jaga dia,lega skit aku...

Qhaifa Nur said...

2 anak pun demam + batuk....
terasa lagi ngantuk sbb 2 mlm tido x lena huk3...

moga si bulat cepat sembuh..

norhidana said...

k qhaifa nur-kalu anak tak sihat mmg mak pak nyer yg tak ckup tdo kan kak huhuhu.... hrp2 dh sejuk ptg ni si bolatku kak...smoga anak2 akak pun cpt sihat

wahida said...

kalau anak2 demam nak gi keje pun berat hati....

semoga bulat cepat baik ye...

ilahjy said...

salam kenal..terima kasih melawat dapo kak ilah..mmg kalu anak2 kecik demam kita yg sudah hati anak2 kak semasa kecik 4 org tu semua suka demam panas tngah malam..susah...sekarang dah dewasa lega...jaga suhu badan kalu tinggi cepat bwa ke klinik tau

Kakzakie said...

Siapa pun ibu kalau anak tak sihat, pergi kerja hati tapi di rumah. Sebab itu kakak selalu kalau anak demam memang cuti...

norhidana said...

k wahida-mmg kak,nsb lah mak ngah dia yg jaga... insyallah cpt sihat n naik bdn nyer

k ilahjy-betul kak, aiyan mmg pns bdn nyer time mlm2 siang dia turun... paling tak tahan kalu dia merengek... sian

k zakie- mmg kak, dana nk cuti tp fkrkan kamis baru cuti,tak jd nk cuti...lgpun bos di ofis ni bukan jenis yg phm masalah mcm nih...

Tihara said...

siannya bby demam..semuga cepat sihat ye bby :)

Papa Mifz said...

hero demam ke..semoga cepat elok yer..amin..

norhidana said...

k tihara- mekasih kak... alhamdulillah dh surut skit dmm nyer

papa mifz- aah dmm hero saya,time ksh,amin2....

Cho Zila said...

memang tak keruan dibuatnyer kalau sikecik demamkan.. akak lebih suka letak air asam jawajer kat kepala anak2 kalau demam.... moga dah ok belaka yerk..

norhidana said...

k chozila- dana pun bt gitu gk kak, ltk gk cool fvr, juga air asam jawa... tp mmg tak blh tdo sgt masa rasa bdn dia pns... huhuhu

sahromnasrudin said...

cepat baik nya si comel..risau mak ayah dibuatnya kan..nak buat kjer pun tak tenteram mikir si kecik...

intan_blur said...

SLAM PERKENALAN..
ALALALALA..SIANNYE BBY..SBR YE..DUGAAN KAN..
MOGA2 CEPT SEMBUH YE BBY

محمد رازيق said...

siannya anak akak. demam si comel.. moga dia cpt sembuh kak.. inshaallah.

norhidana said...

en sahrom- ye udah baik si bolat itu

intan- time ksh,slm pekenalan jugak.... bby udah sihat

mohd razik- itulah dik musim kn