Thursday, June 13, 2019

Gambar Raya Kami... edisi johor


As salam semua kwn2,

pejam celik pejam celik dh lebih seminggu kita masuk bulan syawal, ujung minggu ni compom banyak buat open house kan, aku niat nk buat tu mmg ada tp keadaan rumah tak berapa mengizinkan pulak heheheh

Raya kan, mmg kene boh la gambar raya hehehe...
nk share gambar raya kt johor lah, tu pun sempat beraya sehari je, raya ke2 dh ddk umah tunggu tetamu... raya ke3 balik kerteh dh... kejap je masa beraya kt johor

Tiap 2 tahun sekali je dpt rasa meriah gini sbb semua ada, tahun depan kami raya belah mertua dulu, takdelah dpt sedondon ramai2 gini

lps solat raya mak ngn abah la salam2 mintak maaf dulu, anak2 perati je hehehe

sebagai anak sulung, kene la kakak nya mulakan dulu sesi mintak maaf nih

makngah pulak... 

maktek pulak... ikut giliran nih, tak blh potong2 hehehhe

aisyah sibuk duk usha je mak dia bersalaman...

adik ipar lak mintak maaf, pun aisyah usha jgk heheheh

org suruh salam dia siap ddk dulu, heheheh 

pesen apa lah ni kan, dia suke org cium2 dia

menantu pertama nih, dulu awal2 kawin dia nk salam mintak maaf gini pun malu2...
skrg dh ok dh, betul cara tertibnya

makyan, anak no 4... 

mak nk cium tp dia takmo heheheh.. 

bdk terlebih tinggi gini lah gaya nya hahhaha
si bongsu, banyak bt salah tu lama salam mak... hhahahha

shawl mmg tak kene ngn jiwa ku.... 

kami 5 beradik, yg tgh tu lah budak yg paling banyak kene buli time raya nih...
alid buat tu, alid pasang langsir, alid pasang jam... alid amik kn biskut raya, alid itu ini hahahha

2 org ni aku tak tau naper kurus n tinggi sgt

ni lah 3 org adik perempuan yg selalu bedal tudung, ngn brg makeup aku... 

nampak kan kakak2 nya pendek je... yg kt  tengah tu terlebih tinggi


kalau dh jumpa kejenya bergambar je
raya umah atuk sedara, umah ke 3... gini lah gaya kami raya pertama raya bersama2


raya rumah ke 6, meriah betul masa nih...

13 comments:

Aryan azra said...

meriah betul raya tu, masa raya ni lah seronok dapat ke rumah saudara mara jiran tetangga kan

AzianKhalil said...

bongsu lelaki ye... bestnya ramai kakak...sure manja gila

norhidana said...

k Aryan Azra- betul tu kak, kalau tak berkunjung rasa tak lengkap raya

AzianKhalil- aah lelaki yg bongsu, tak manja sgt tp kadang ngegada jgk lah heheheh... tp abah yg lebih manjakan si bongsu tu

Sis Lin said...

Selamat hari raya Dana..
Maaf zahir batin ya...

Sha Mohamed said...

Meriahnya raya.. Salam Aidilfitri Norhidana..

OKje said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin Dana....
Nampaknya kakak sulung jadi tukang perati tu hihi...
Bestkan kalau dpt berkumpul adik beradik mcm ni. Hakak adik beradik semua dah ada cucu Dana dah terlajak tua memasing, susah sikitlah huhu

Hasif said...

Meriahnya.. selamat hari raya ya.. :)

Warisan Petani said...

meriahnya raya
kalerful

sha said...

bestnyaaaa...jeles laa sebab kami tahun ni x balik johor😭
anyway selamat hari raya..
singgah jalan² blogwalking sini😉

norhidana said...

Sis LIn- selamat hari raya jgk kak

Sha Mohamed- alhamdulilllah, selamat hari raya jgk

kak Hainom- dh ada anak cucu lg meriah kak nom... sekali dia serbu, penuh rumah

Hasif- terima kasih, selamat hari raya gk

wak WP- mekasih wak

Sha- takpe kot raya haji nnti dpt balik johor

Mrs. A said...

Ini barulah raya kannn... hehehe...

Mat ri ye Dana.

Seronok tengok tradisi minta maaf macam ni. Side Mrs. A kadang ada kadang takde macam tahun ni tak cukup korum so takde huhuhu... tapi yang belah Jiboi memang tiap-tiap tahun ada sesi ni.

Sunah Sakura said...

lawa je laaaaaaaaaa kak dana pakai shawl tu!!!

Azian Elias said...

Sama kita ek dana. cuma yg lelaki akak bawah akak betul. 4 perempuan 1 lelaki.
rumah memang meriah sungguh. sebab almost semua dah kawin dan anak cucu ramai.
cuma chef ciju je yang masih single sampai la.