teman2....

Thursday, April 20, 2017

photo diary versi rayyan izzan #10 2017

as salam semua kwn2,

Salam khamis semua

Kali nih versi rayyan izzan sbb banyak beno gambar dia, kih3 almaklum mama nya kehabisan idea nk boh cite apa

Skrg nih kan musim hujan, asal petang je ujan.... sana sini jem, tensen betul kan... tp redho je kan, hujan tu kan rahmat
Baru hr khamis tp dh rasa mlsnya nk ngemas baju utk balik kg, sbb nya papa tak balik sekali, papa balik hari khamis mlm jumaat.  
Hrpnya takde yg tertinggal lah kali nih, sbb masa balik kg aritu, aku blh lupe nk bwk susu n botol susu aiyan hehehehe
almaklum selalu papa yg uruskan semua2 tu, pastu siap2 simpan dlm kete hehehhe


semalam ptg kan ujan, ngantuk tahap gaban... ada kwn nk pi library...
laju je aku kata nk ikut ... sejak 10thn keje sini ni lah 1sti time minjam buku hahahha

mlm td lps maghrib grk ke my town, amik spek baru bdk nih...
punyalah lama menunggu spek dia nih

peace katanya... 

lps amik spek papa ajak mkn kt nyonya colors kt my town tuh,  yelah ni kan site keje dia dlm mytown nih
boleh tahan sedap di tekak kami... portion pun besar
ni pakcik aku kt kluang, abang abah.... di masukkan hospital sbb masalah sesak napas,
kami lak sedih tgk keadaannya, yelah pakcik yg rpt ngn kami... moga di beri kesembuhan bt Wak Ban

gambar raya 4thn lps... maktek suke boh gambar 2 lama aiyan... comei katanya

gambar kiri sekali tuh tahun 2011... masa tu adik bongsu msh lg ddk tgh2 time bergambar raya
tp 2 thn lps tu tempat dia dh ada yg amik alih... heheheheh 


p/s: aritu call mak, mak bgtau arini abah nk bt dodol, pastu mlm nya ada yasinan n tahlil... blm apa2 mak siap ckp bt ns ambeng tau, uwaaaaa

12 comments:

raihanah said...

semoga pakcik kak cepat sembuh

nurbijen said...

Dah kata, comel Aiyan dgn spek baru..
Ololo... geram jer tgk gambar dia masa 2 tahun tu...

Semoga pak menakan Dana cepat sihat...

Warisan Petani said...

Selamat pulang ke kampung.
Kat sini pun selalu ngadap nasi ambeng,
ada aje tahlilan/ruahan.

aryan azra said...

semoga pakcik dana cepat sembuh.
aiyan dah ambil alih tempat pak sedara dia ye heheh..comel je.
buat dodol.. amboi sedapnya dodol

norhidana miswan said...

Raihanah- macih dik

k Nurbijen- itulah sampai dana lak yg jeles ngn spek dia...

en WP- macih WP, kt sana msti selalu mkn kan...

k Aryan Azra- macih kak, moga diberi kekuatan n kesihatan bt pakcik sya... aah sapa lg yg amik alih aiyan la

NanyFadhly said...

Nasi ambeng tuh sedap nyaaaaaa! signature dish sangat kan? anyways...tahniah sebab selepas 10 tahun akhirnya berjaya meminjam buku. HAHAH!

Adam said...

Di johor dana kat mana?

Siqah Hussin said...

Tarbiah Sentap 3 pun ada dalam library jugak eh kak. Rasa buku tu baru je kuar. Ohh siqah yang baru perasan? Hii

norhidana miswan said...

Nany- ya betul.... kih2 akhirnya pinjam buku jgk yek

en Adam- johor di ayer baloi, pontian

Siqah- ada, library jabatan je... novel2 pun banyak...

hainom OKje said...

Ohhh minggu baru ni pun hakak ke My Town Dana. Bestlah.... tak puas lak pergi hari tu hihi...Nak pergi lagi pulak rasanya.
Spek sama anak beranak ek

Norhayati Mohd Isa said...

Sedapnya nasi ambeng danà.

Mommy Cici said...

hari tu first time kita ke mytown , kekonon nak intai padini. hampeh gila que sampai ke luar pintu -___-

btw comel benauu si hensem ni. kekecik comel. dah besau hensem