teman2....

Thursday, April 13, 2017

photo diary cacamarba #9 2017

as salam semua kwn2,

Salam khamis semua..... esok dh jumaat, seronok nya dlm hati hehehehhe

Mari lah kite layan cerita sepanjang minggu nih, beria wei kumpul gambar2.... mcm tak best je kalau sehari tak bt ntry...  Tgh rajin ni kan almaklum nya

kudapan peberet aku,  kalau balik johor msti singgah iks kt simpang renggam

Lauk dinner Isnin, msk lemak cili api ikan masin ngn nenas lama dh si edy ngidam suh buatkan,
lwn kan ngn kacang botor je
Selasa lak msk ketam msk sambal ngn ulam pucuk ubi ngn kacang botor lg

Beli lipstik nyx nih masa bday ke 5 lazada tp 3 minggu baru sampai kt aku.... huhuhu 

Tiap pagi gini lah cara aku lambakkan barang makeup utk di gunakan, maskara je yg takde kt situ
antara bff kt opis nih.... nk tunjuk yg kami pakai lipstik color sama tp nampak beza sbb dia pakai pesen mcm mak aku
calit skit pastu sapu ngn jari hehehehehhe... 

lama tak pakai baju batik di hari khamis... boss aku lg lah sekali pun tak penah pakai baju batik...
jd pa dia ikut lah nih

Skrg ada pertandingan dlm opis nih, tiap hri time rehat ada jelah game yg di main, aku main dart ngn congkak...
tp congkak baru lwn 2 org dh kalah hahahha


p/s: paling tak suke bila ada staf nk jumpa bos, bila aku tanya kenapa buat2 tak nk ckp n jwb ada hal nk ckp@jumpa ngn bos... hello, hal korang tu nnti aku jgk yg tgk n hadap ek, tak pyhla nk kekwat sgt... poyoooo

19 comments:

- dieyana - said...

oooi..cantik awk make up.

ketam tu..alahai...dugaan betul pagi2 nih...;-))

makchaq said...

Makchaq pun ada ambik gambaq dengan PA bos yang dah siap mekap cun tapi makchaq nampak macam makcik nak pi bendang... 😁😁 makchaq tak pernah mekap pi opis..


nurbijen said...

wah, 3 ketul lipstik sekali borong.. Murah ke?
Dah lama tak main congkak...

norey said...

sedappp pulak tgk lauk pagi² dana...hehehehe
kat opis lazada kena block...kalau x..mmg terjebak..ni pun kadang terbabas juga buka..sapa² bawak laptop..buat hotspot...

org xfaham tugas pa..sebab pa mmg kena amik tahu kenapa nak jumpa dengan bos dia...mcm² ragam ..harap dana banyak bersabar..xsemua org boleh buat keje pa ni...

cik EPAL said...

Sedap nya lemak cili api ikan masin ngn nenas. Dah lama tak makan :D

norhidana miswan said...

Dieyana- makeup biasa2 je, pakai sembarangan saja.... tp ketam tu keras bebeno kulitnya

Makchaq- heheheh alah ada ke gitu makchaq, ada jgk pa yg biasa2 je makeup nya

k Nurbijen- aah murah kak dlm rm50+ pastu dpt lg voucher jd rm40++

k Norey- opis dana ni blog kadang kene block, fb mmg tak blh bukak.. tp lazada boleh pulak hahhaha
itulah, kite bkn nk bizi body, kite cuma tanya sbb kite mmg perlu tanya... tak nk bgtau dhla tp jgn la bt muke ngegada

cik Epal- sedap dik, mmg tak blh msk selalu2 nnti kene drh tinggi heheheh

Amy Hilmirda Daud said...

Akak pun selalu kalah kalau main congkak.

raihanah said...

dapnya ketm tu

Mar Mansor said...

masak lemak ikan masin + nenas..alah nak jugak..ngidam tetiba..adus2
saya memang tak mekap gi kerja.malas. kalau tengah cuti tiap bulan tu mekap la sikit2.
JanjiKita

Inani Hazwani said...

Kak Dana buat Nani terliur. Hahaha. Lamanya tak makan masak lemak cili api ikan masin + nenas. Sedapnya

norhidana miswan said...

k Amy-mmg tgn takde ong, main takde strategi kak pakai hentam je

Raihanah- sedap isi penuh tp nk mengokak tu pyh

Mar- mmg lama btl tak msk lemak ikan masin ngn nns tuh, makeup yg simple2 je yg mudah nk cuci

aizamia 3 said...

Akak pakai satu jenis jenama lipstick dari dulu sampai sekarang tak bertukar, sebab dulu pernah beli, tak serasi dengan kulit bibir, habis teruk. Sejak tu tak berani nak tukar pakai itu ini sembarangan.

norhidana miswan said...

Inani- heheheh apa lg nani, nani kan rajin msk jgk

k Aizamia- dana tak kisah blh je pakai jenama apa2 pun, jnji dia tak kering...

Nooriah Abdullah said...

cantik lah adik kaknoor ni bila di make up gitu
makanan pun sedapppp tu semua nya tergoda kaknoor tegnok

Warisan Petani said...

Simpang Renggam.
Yess!

Sue Bee said...

Cantik nya kejadian kuih ros tu. Salah satu feveret SB..mintakk..hahaa

Mommy Cici said...

masa birthday Lazada tu Cici pun focus kat make up je. order few item tapi yang first order sampai paling lambat nak dekat sebulan. hampeh.

janji semua dah dapat. terus pakai hehe

hainom OKje said...

Ko panggil apa Dana kuih tu? Kuih Rose kan. Sedap tu. Hakak tak suka yg banyak santan. Suka yg keras keras sikit.

Kawan kawan hakak pun ada yg tak suka pakai lipstik. Peliklah diaorang ni haha...

Norhayati Mohd Isa said...

Kuih ros @ kuih goyang tu mmg akak suka dana..
Boleh habis satu balang 😆