teman2....

Friday, April 14, 2017

Sayonara , Tora Aman


as salam semua kwn2,

Salam jumaat penuh barakah.... 

Korang suke tgk kartun doraemon? Detective Conan? atau suke baca komiknya? 
Aku mmg penggemar membaca komik, tak kisah komik apa pun cuma komik zmn skrg ni tak blh msuk ngn jiwa aku,  Komik2 manga mcm One piece, bleach, dragon ball antara yg aku suke layan

Korang jgn la pelik ya bila dh tua bangka mcm aku pun suke baca komik katun, hahahhaha 
Minat membaca aku nih, merangkumi banyak benda, tak semestinya baca majalah, novel, buku2 psl politik tp termasuk sekali komik manga tau. 

Tora aman salah satu kilang pengeluar komik mcm doraemon ngn detective conan akhirnya ttp kilang setelah 24 tahun beroperasi, sedih mmg sedih... semua ini disebabkan dengan skrg semakin banyak komik2 online jd permintaan untuk komik buku semakin berkurangan.

Skrg hingga akhir bulan ni tak silap aku, mereka adakan jualan penghabisan stok 1 buku di jual RM2 saja, mmg ramai pengumpul2 yg datang borong termasuk jgk lah aku.

Suruh edy belikan komik detective conan, doraemon tak pasti dpt beli ke tak sbb mmg ramai yg dtg memborong.

No.9 Jalan BK 1/18
Kinrara Industrial Park
Bandar Kinrara
47100 Puchong 
Selangor


petikan dr page astro gempak, sedih oooo 

Ni masa awal2 tu, kwn aku yg mula2 bgtau sebelum aku usha kt fb tora aman

ini kilang nya.... 

kene pilih sendiri tgk apa yg nk di beli, pastu bayar

edy dapat beli ni je.... yg lain dh takde stok dh

11 comments:

raihanah said...

lama tora aman ni kan

Amy Hilmirda Daud said...

murahnya tapi jauhlah pulak. kalau dekat akak pun nak borong jugak :)

aryan azra said...

layan juga baca komik ni kan, akak suka detective conan..

sayangnya dah nak tutup, ye la kan sekarang ni banyak yg online je, tapikalau baca buku lagi best rasanya

norhidana miswan said...

Raihanah- ya lbh kurang 24 tahun mereka dh beroperasi

k Amy- tulah kak, ujung minggu ttp pulak

k Aryan Azra- sama lah ngn dana... thn lps ada jgk 1 kilang yg kuarkan komik manga gini ttp kilang jgk, thn ni tora aman lak

Adam said...

Boleh beli ni.
Saya nanti gi beli

The TwentyTwo said...

sebenarnya komik mcm ni byk nilai murni masa kecil2 dlu slalu baca and selalu imagine xyah ssh2 wat kerja rmh kalau dpt si doremon ni

Mommy Cici said...

ada nampak orang share. tapi takde sapa sudi bawak . huwaa sedih T_T

Cici suka collect komik doraemon. dulu dah banyak lepas tu ex boipreng pinjam tak reti pulang. haihh

lepas tu ada tinggal sikit, si lihin maira dok koyak koyak pulak. adoi. sedihh

Cici takleh dengar lagu doraemon. rasa macam terimbas kenangan masa kecik. tetiba sedih. hehehe

Cik Rose said...

Dulu rajin beli dan baca. Tapi, entah ke mana dah buku-buku tu. Hihi

Sue Bee said...

Alahaii.. Kenapa la dorang buat benda mcm ni kat Kuching? Dorang tak tau ke SB ni suka kumpul komik?

hainom OKje said...

Akhirnya rebah jugak ek. Bukan sekejap bertahan tu. Tempias jugak rupanya ye Dana. Apa apa industri sekarang ni mmg tengah sakitlah Dana.

Norhayati Mohd Isa said...

Akak suka detective conan tu dana..
Tapi layan yg tv..
Komik tak beli..😀

Dulu masa kecik2 selalu pinjam buku cerita penyiasatan..
Seronok bila baca..