teman2....

Tuesday, September 22, 2015

nasi ke bubur?

as salam sume kwn2,

alhamdulillah jerebu dh makin beransur pergi, tp dgrnya jap2 lg nk dtg balik jerebu nih dek sbb angin lak...
TP harapnya biarlah ilang jerebu nih... ni pun dh nk muncul musim hujan kot... musim sejuk musim mengawan heheeh...

ni cite aritu, bila 1 family tak sihat2 batuk2. sbb jerebu.... aku selalu tanya aiyan nk mkn apa nasi or bubur.. edy tak kisah dia ok je apa pun

kene ikut tekak dia kalu tak nnti dia bising... banyak songeh tau itu budak

selalunya aku suke msk sup sayur telur gini... mknm ngn nasi lembik2... otomen kene ada jd teman

p/s: mintak2 esok petang jln tak jem sgt... moga berjalan lancar perjalanan balik ke johor esok

10 comments:

hainom OKje said...

OKje suka makan bubur cenggitu Dana..... tapi tulah manusia dlm rumah ni kurang suka.... geram mak tau.....

Hehe musim sejuk ek Dana....suka eh hihi

Kakcik Nur said...

Salam Aidil Adha, Dana...

NEKCIK said...

nenek pon masak bubur ayam jer kelmarin..lebihan kuah soto ha..ha

Kakzakie said...

Kalau dah tak sihat memang buburlah yg membuka selera
Kalau kakak suka makan dgn bilis+cili+bawang+kicap

tiga lalat said...

otomen jepun tak mamam bubur kan mak ;p

norhidana miswan said...

k Hainom- hehehe time2 tak sihat syr bening pun sdp kak oi

Kakcik Nur- utk kakcik jgk

Nekcik- heheh sedap tuh nekcik... stok ayam tu yg sdp

k Zakie- betul kak, kalu itu bile mood rajin ada la bilis bwg bagai

3lalat- heheheheh ni otomen melayu

Cinta hazanis said...

makan cenggini pun sedap. Yum yum. hehe :)

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum..

Saya suka time sakit or tekak tak sedap, makan bubur plus ikan bilis goreng kicap tambah cili api, perghhhh gatal tekak terus hilang..
Kalau makan nasi susah telan..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

aizamia3 said...

Dah lama tak buat bubur untuk anak2.. ntah bila nak buat lagi..