teman2....

Thursday, March 13, 2014

photo diary dimusim jerebu

As salam sume kwn2,


dh 2hari perut rasa tak sedap je, nk mkn pedas pun takut, ngn cuaca skrg nih yg serba panas berjerebu mmg mcm2 siptom ada, ya Allah Kau turunkan lah hujan.... tgk sana sini putih je

skrg nih kami seisi keluarga sgt setia menanti berita sblum2 nih lum 8.30mlm dh tukar channel lain, tp skrg nih sanggup tunggu abis pastu sambung lak tgk awani sbb nk tau perkembangan terbaru... moga dipermudahkan pencaarian MH370...


mule2 tayang muke bday girl.... my bff nyer bday arini... Pn Emy 


sile jgn gelak.... kek cheesekut dr aku, diiringi doa moga sejahtera hendaknye

ruang udara kl pagi nih... putih dek jerebu yg menebal... 

baju upin ipin ngn kasut beli kt psr mlm je... tokmi belikan utk aiyan... suke lah dia sbb ada upin ipin

nampak tak lembu tuh? kt tgh2 bandar kl pun ada org bela lembu ek...pelik aku

skrg aku menjual sabun dlm tong nih... tolong biras aku, dia menjual aku pun cube2 sekali lah...
sapa2 berminat boleh la bgtau

megi sup pedas terangkat... selalu dia pecahkan telur sekali... ni dia boh seketul tlr grg lak heheheh


p/s: rasa cam nk balik kg je... syoknyer dpt duk kampung lepak2 kan...

23 comments:

lizz said...

heppi birthday untuk emy...bestnyer dapat cheesekut dari bff...saya minggu lps bercheeskut jugek...
amboi mee maggi t kemain mengiurkan tau...lapo perut pepagi nengok maggi regukan ngan telo mata lak...ermmmm

aizamia3 said...

jerebu kat area rumah dah ok sikit tapi kat sekitar PJ pulak teruk..

selamat hari lahir buat penerima kek itu.. nampak sedap..

dak rayyan buat apa tu.. ;)

Tihara said...

Sedapnyer megi sup iteww :)

Ibu Lala said...

Sedapnya kek leleh tu. Akk layan kek leleh tu sampai naik 3 kg tau. Mèe tu pun sedap jugak.

Ibu Lala said...

Sedapnya kek leleh tu. Akk layan kek leleh tu sampai naik 3 kg tau. Mèe tu pun sedap jugak.

Acik Erna said...

acik memang minat ak beli sabun tu dana..tapi jauh kan.dulu pernah beli..dengan anak sedara.

Acik Erna said...

acik memang minat ak beli sabun tu dana..tapi jauh kan.dulu pernah beli..dengan anak sedara.

rohalili hassan said...

happy besday bagi yg menyambutnyer :)

cheesekut sedap tuu!..

kat Johor pon berjerebu jugak ni but tahap okey lagi :)

JunAina said...

Tentu si empunya diri gembira sebab ada kawan2 nak celebrate birthday dia, gigih buat cheesekut lagi... Jerebu nak keluar makan pun malas.

norhidana miswan said...

Lizz- rasa sekali nk lagi kan mkn cheesekut tuh... hahah tp skrg nih rasa takmo mkn megi tuh lg lah

k Aizamia- kt kl teruk, kt umah pun lebih kurang sama jgk... aiyan tgh sibuk tgk kst baru dia tuh

k Tihara- mmg sedap, segar gitu

UmmuAidan-Arissa said...

jerebu teruk lg kan kat sana..hmmm bilalah nak selesai mslh tu...
terliur nengok mee sup ngan telur tuh..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

terliur akak tgk maggie pedas tu... special! arini geng opis akak pun mkn maggie juga... tp maggie rendam aje.. hehe.. kes takde air.. byk gerai & restoren tutup.. nak slmt mkn maggie jelah.. kalau kedai buka pun takut gak makanan tak bersih.. maklumla.. air takde nak basuh ayam, ikan semua guna air kan..

Kakzakie said...

Nak wish happy birthday buat Pn Emy dulu..

Kesian lembu kena jerebu juga tu Dana sampai kurus dah hihi...

Papa Mifz said...

hari nih memang jerebu agak teruk...huhu

norhidana miswan said...

Ibu Lala- hahaha itu yg seram tu bab naik berat tuh

Acik- heheh meh2 acik dtg umah dana nnti bg diskaun lg ek

Rohalili- mmg sedap (puji diri sndiri)... skrg nih sana sini jerebu kan

k Junaina- heheh tuan punya diri dh biasa sbb kwn dia mmg suke msk2, itulah nk kuar pun mls nk memerap kt umah je rasanyer

k Ummuaidan- aah kak makin teruk jerebu, ngalahkan masa thn lps rasanyer nih

k Madiha- heheh kt sana takde air berapa hari dh kak? ke 2hari jgk mcm sini

k Zakie- hehehe lembu tuh hepi je kak... nk wat camne duk bandar besar kan

norhidana miswan said...

Papa Mifz- aah sbb pg td nmpk jgk lah samar2 klcc tgri td dh tak nampak dh... bangunan felda yg dkt pun dh kabur

cheq da said...

Dana berapa rega sabun pencuci 2..

hainom OKje said...

Untungnya ada kawan yg baik hati.....tolong sponsored cheesekut.....Hepy bezday untuk kawan tu....
Tak pernah pulak order megi pedas tu....sedap ke Dana?

Cho Zila said...

birthday Pn Emmy yerk tahniah.. selalu masuk blog dana sampai akak pun masa tengok gambar dia tu oo ni bff dananyer besday...
betoiker lembutu dana... cam tak cayajer... kat manani.. bangla mana le punyatu...

NEKCIK said...

nak tumpang makan da habis lah ni ye...
mcm edap jer cheesekut tu

norhidana miswan said...

Cheqda- dlm rm30+ je

k Hainom- alah sesekali je kak, yg simple2 pandai lah dana bt

k Chozila- betui kak, itulah pelik sampai ke tgh bandar ada lembu hehehe

norhidana miswan said...

Nekcik- meh2 dtg umah dana, kang dana bt kan spesel utk nekcik

Bitt (doubeIS) said...

happy birthday sedap giler nampak kek tu...yela ada lembu...magi last tu sangaattt slurrppp