teman2....

Monday, March 17, 2014

aiyan ngn sepupu 2 nya

As salam sume kwn2,

selamat pagi isnin yg sejuk n lembab ye kawan2, lembab sbb ujan turun dr semalam sampai pagi nih... alhamdulillah... bile pas jerebu teruk n pastu ujan, aku msti mula selsema n rasa tak sedap bdn cm nk demam... huhuhi ni pun nk srot2 idung, rasa cam nk mintak cuti 4jam kt bos aku ptg nih... huhuhui

ni kejadian ujung minggu lps nih, biras n adik ipar aku dtg rumah, saja singgah sambil nk tinggal sabun n nk mintak tolong edy tunjukkan jln.... masa tau nk dtg tuh aku mmg ada buat skit kek carrot lah, utk buah tgn konon, n bkr skit ayam mayo... itu je yg sempat di buat...

aiyan la yg paling suke bile sepupu2nyer dtg umah, dia ada kwn nk main, n ada org yg boleh dibuli nyer... huhuhui


yg 2org tuh la sepupu aiyan... 

kek carrot simple je aku sempat buat... 

tgk nih... dia bole buli si along nih gini... nsb lah sepupunyer tuh melayan je

masa nih dia tarik rambut sepupu yg perempuan... umur baya2 dia je beza 3-4bln je... 

ni lah biras ku yg isterinyer tuh, somi tuh adik edy... ni tokey dobi merangkap tokey mcm2... 

p/s: rasa nk balik kg ujung bulan nih, rindu wei kt mak aku... asik la dok tanya psl cucu nyer nan sorang tuh

16 comments:

lieyalatif said...

sonok aiyan dpt geng yeak...bgus anak ko ni dana walaupun die bukan anta kat pengasuh ke taska tapi die bukan anti sosial...maknenye die suke berkawan n tak takut org.....

wahh rajin ko baking karot kek hah...untung dieorg dpt rase air tangan ko....

Acik Erna said...

seronok aiyan ada kawan main

norhidana miswan said...

Lieya- ntahla beb, tp dia nih mmg jenis peramah kadang terlebih2 peramah... alah yg simple2 rajin la aku bt...kalu pyh2 mmg takdelah

Kakzakie said...

Ayyan mana kisah lagi-lagi dia tahu itu cousin dia memanglah seronok nak main..

TV sepanjang masa tengok berita MH370 kan Dana..

Cho Zila said...

syioknyer dia ngan sepupunyer yerk...

rohalili hassan said...

macam tulah gupernya bila dan jumpa ngan geng sepermainan..nak2 ngan cousin dier..sonok la tu jadinyer..

bertuah biras dana dapat merasa buah tangan dari dana carrot cake lagi sedap tu !

nak balik pontian ker dana ?

UmmuAidan-Arissa said...

seronok aiyan jumpa cousins kan..adelah teman bermain wpun ade yg kena tarik2 rambut jgk..hehe

norhidana miswan said...

k Zakie- hahahah dia mmg gitu kak,sume org dia kwn...

k Chozila- sesekali je dpt bt gitu, kalu balik kg je dpt jmpa

Rohalili- hahahha mmg gitu lah dia, jenis sume org dia layan sama je... insyallah nk balik pontian

k Ummuaidan- itulah kak, aiyan kadang main kasar

norhidana miswan said...

Acik- mmg seronok acik, masa tu sume menan dia nk kuarkan

Bitt (doubeIS) said...

jumpa kawan mesti ayen suka

nurbijen said...

redho jer along kena buli dek ayyan... jumpa sekali sekala dgn sepupu, mesti ayyan seronok habis :)
sedapnya kek carrot tu... nyum nyum!

lizz said...

ayyan tu kemain lagi tuh..seronokla dier ader kenkawan yek...
dana telan ailio nengok carrot cake tuh huhu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronokla aiyan kazen dtg... kalau anak2 akak pun sonok bila kazen2 dorang dtg...

norhidana miswan said...

k Bitt- mmg suke sgt, ada geng main n geng buli

k Nurbijen- hehehe tpaksa redho je... alah kek carot org baru belajar kak

norhidana miswan said...

Lizz- dia mmg seronok lah jmpa kwn2 sepupu yg sebaya ngn dia tuh

k Madiha- bdk2 mmg suke lah kan kak jmpa kazen jnji dpt main sama2

hainom OKje said...

Rajinnya lahai biras nan sorang ni......hehe
Kaki buli rupanya ayyan ni yeh...