teman2....

Monday, August 6, 2012

baju yg dh siap

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, dh 17 ramadhan dh...cpt betul masa berjln yek, kt aku ada lg 4baju nk siapkan, huhuhui harpnyer dpt lah disiapkan tpt masanyer...  arini ada keje skit nk setel awal, so tayang kt korang baju2 yg dpt disiapkan mingu lps... ujung minggu aku dpt bt 1baju je.. cis ampeh je kan heheheh

2baju ni milik org yg sama., kwn lama aku dr sekolah tadika dulu.... juga regular customer aku yg dh 3-4thn jd customer setia ...
crumble sequin

kt bhg leher

mini crumble on lace

close up
p/s: baju raya aku lum sampai lg dr tailor, ntah sempat ntah tak utk dimanikkan

24 comments:

izan mama mia said...

mak aii..bergemerlapannya baju dia...cantik..
gitulah..selalunya, baju sendiri,..yg last nak jahit kan...
ingat lagi rasa kelam kabut..resah gelisah nak siapkan tempahan dulu,..time puasa paling sibuk.....
sejak ada mia..mama dah tinggal terus kerja tuu...jahit bj sendiri jer....selamat bermanik manik yer dan semoga beres dengan cepat sebelum balik raya..tak bt biskut ker??

intan_blur said...

slm kak..
akakkkkkk...cantik nyeeee..pandainye akk jahitt...cantik la kak..
suatu hari nnt mesti sye tempah kat akk

mia izzati said...

mak aihh kak dana..mesti payahkan nak buat...bersilang2 maniknya...moga murah rezeki selalu

norhidana said...

Izan- tulah, kadang baju sndiri tak sempat jht pun kan, itulah ingt nk benti jht manik tp pkr2 balik...blh tambahkn pendapatan...itu yg terus kn gk... tak bt biskut raya lah Izan

Intan- hehehe mekasih dik, insyallah

Mia Izzati- hehehe tgk je cam payah tp sebenarnyer tk susah sgt dik, lg2 kalu dh biasa bt

Qhaifa Nur said...

cantiklah dana......
selalunya memang gitu baju orang dah siap, sendiri punya last2 minit.....

norhidana said...

k Qhaifa Nur- betul tu kak... dulukan utk customer

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Wahhhh... Baju yg simple boleh jd mewah lip lap lip lap lagi! Sgt jeles lah... Dana, kalaulah Marya kat msia skrg ni sudi tak nak amik tempahan...hehehee... Sukanyeeee... Cantik sgt! Sukalah :))

kakcik said...

'mewahnya' hiasa dia... kalau kakcik memang tak terbuat. :)

norhidana said...

Marya- w`salam Marya..
mekasih... kalu Marya nyer baju, insyallah dana amik tempahan

kakcik Seroja- alhamdulillah kakcik,tgk mcm tak terbuat, kalu cube msti blh nyer

Cho Zila said...

cantik2... nanti akak nak anto kat danaler tapi lepaih raya....
teringin lak nak bergemerlapan setelah sekian lama menengok ajer di sini dan di fp dulu...

Fatin Mraz said...

Hihii...nt bju penjahit manik lak x sempat manik...

Jgn risau..sempat tuh..

norhidana said...

k Chozila- mekasih kak... hehehe boleh kak, insyallah

Fatin- huhuhu selalunyer mmg gitu

Alin Marlini said...

cantik beading tu..

Salam Ramadhan & Perkenalan dr Epilog Syurga Cintaku

Liza Razak said...

memang cantik betul jahitan manik sis..halus dan berseni je

norhidana said...

k Alin- mekasih.... saya dh follow

Liza- thanks dik

Kakzakie said...

Huh..jenuh nak menjalin ni dana. Kalau dah pakai tudung pun dah tak nampak kan...

mamyharraz said...

cantiknya crumble manik ni..
mesti tuan dia tak sabar nak pakai raya ni.

norhidana said...

k Zakie- jenuh gk tp kalu pakai lace mudah skit kak, tuan nyer baju free hair tu yg bt pendek je kt lhr

mamyHarraz- tq... heheh lum pos lg nih

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

waaahh.. cantek weii..kalah artis ni.. heheh

lieyalatif said...

cantik sgt dana....dari biase2 dah nampak glemmm n gojes baju kawan ko ni hah...suke!!

laaa ko siapkan baju org, baju sendiri tak sampai2 lagi nie....tapi takpe, ko terraaa...zasss zasss kejap jek siap tu ....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik nye baju raya akak.. :-)
home make er?

norhidana said...

k Leily- hehhee yelah tu kak, retis pun tak pandang agaknyer

Lieya- tp kalu baju kaler tak banyak ok gk, kalu yg corak penuh fenin... baju aku nmpaknyer mcm pas raya je baru dpt manik heheh

PMDR- heheh ni baju customer lah dik, akak nyer baju tak siap lg

Nurul Husna Mohd Hassan said...

dah jahit manik, baju yang biasa pun boleh jadik cantik :)

Deq's Qienz said...

wahh meriahnya..shantekkk..brapa yer harganya?? :)