teman2....

Tuesday, August 28, 2012

Raya kami 2012 di pangkalan ranggon, kerteh

as salam sume kwn2,

salam syawal ke 10, setelah 11 hari cuti arini baru msk keje... tgk2 je fail menimbun atas meja, dugaan2...
blog ttp kene update sbb lama beno blog ni snyi, ber BW pun tidak... melampau tul kan...hrp2 kwn2 jgn marah yek... thn ni kami beraya di kerteh dulu kt kg edy..., kami mule balik kerteh jumaat pg,raya ke3 baru kami balik johor lak sampai ahad, tp edy dh balik kl jumaat 24hb sbb dia keje,aku aiyan mak ngah ngn mak tek gerak balik pd ahad n alhamdulillah jln ok tak jem pun... cite panjang2 korang bosan kang, meh tayang gambar jelah, kite cite sambil tgk gambar ek


tokmi ngn aiyan n caca, beza 3bln je tp beza kepanjangan

ketupat palas yg sedap...

ayam percik ngn ayam bakar utk berbuka jumaat mlm sabtu... best

juadah iftar akhir ramadhan

bakar lemang di mlm raya

duk kumpul duit raya... 

sampai muncung mlt dia duk dpt duit raya banyak

bdk yg perasan rambut dia lawo, takmo pakai kopiah

sebelum jln2 raya...

kalu ini bdk pakai kopiah msti lg ensem

meronta2 nk duk bwh.... hehehhe


umah tokmi nyer luas, ni antara port kegemaran dia... main bwh meja mkn

raya ke2, beraya ke umah kwn di dungun

setelah kepenatan beraya... terlentok gk akhirnyer

baru raya ke2 mama dh nampak temok ahak2

layan lontong kt kerteh... sedap...

mlm sebelum balik johor lyn bakar sate

p/s: ni adalah antara gambar2 raya kt kerteh, aku lupe bwk dslr balik... itu yg amik gmbar ngn nokia je...

20 comments:

Wanieys said...

alololo aiyan comel dgn baju melayu...mesti dpt byk duit raya ni hihihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

encem aiyan pakai baju melayu :)

sedapnya makanan2 tu, sekarang ni aktiviti menternak lemak pulak. hihi

Nor said...

salam kenal norhidana. Selamat hr raya. Terliur tgk ketupat palas tu...nmpk sedap sangat!

kakcik said...

Seronok Aiyan dapat balik kampung, ya? :)

Juadah pun nampak meriah.

Cho Zila said...

aiyan pakai baju melayu yerk.. comel2 kalau pakai kopiah lagi encem... sedap menu berbukatu...
dana.. bajutu yang buat temuk bukan kita yang pakaikan.. kan..

inazamri said...

ensemnye ayyan dgn baju melayu tu.wah byk dpt duit raya ye.terliur tgk ketupat palas tu..tingin nk mkn lagi

norhidana said...

Wanieys- heheheh mmg banyak, untung jd budak2 nih

Nurul Husna- macih2, mmg pun dik, diet ke laut

k Nor- salam kak... mmg sedap kak, dana pun baru2 je kenal,... kt johor takde

kakcik Seroja- seronok acik sbb thn nih dia dh sihat skit...

norhidana said...

k Chozila- hehehe mule2 je dia pakai kopiah, pastu dia buang... hehehe itulah baju tu saja je

k Inazamri- hehehe... tp takde samping je lg... dana pun terasa2 lg kesedapan ketupat palas

Acik Erna said...

assalam dina..ayyan tak palai kopiah pun tetap encem..
banyak duit raya ayyan dapat..seronok ye ayyan

Qhaifa Nur said...

seronok aiyan dapat duit raya...
jauh berjalan yup...
geram sungguh tengok ayam bakar tuh...

nur anis said...

akak..saya tengah lapar ni..uwaaaa...huhu...

izan mama mia said...

aiyan xnak pakai kopiah sbb nak pakai songkok kot...heeheh..cantik sedondon yer...

Dee said...

sedapnya ayam bakar tu..

comel betul si aiyan ni kan..cute je dee tgk..

LYAfrina said...

wah ..happy aiyan blik kampung..dana aritu raya ke 2 & ke 3 g pgangkalan ranggon... lya nk sms.. tp lya lupa nak save dl hp no dana... igt nk jupe.. pastu tnya gak maksedara, knl x y nma sulong tu... pastu nak main redah g kan..tkut sulong lain plok..

norhidana said...

Acik Erna- heheheh... alhamdulillah banyak gk acik

k Qhaifa Nur-hehehe mmg seronok sbb dpt sampul raya je terus sengih

Nur Anis-heheheh pose enam ke dik?

Izan- heheh tak cari pun songkok kecik utk dia

k Dee- sedap mmg sedap kak... hehehe macih2

Lyafrina- ohooo... takpe insyallah ada kesempatan boleh jmpa... akak pun lupe nk sms awak, ada simpan no

Karukord Jagau's said...

Haaa byk dpt duit raya tu (^_^)

lelamaisara said...

fulamak ada satay...best tu....

best la tu ayan dapat wit raya..hehehe

ros_reeza said...

cantik...tema grey ye...

ketupat palas tu yang best tu time hari raya :)

Liza Razak said...

memang meriah raya sis...tengok juadah raya tuh semuanya menyelerakan :)

intan_blur said...

tu tema akk ker..
comel laaaa...;)
kasi kiss kat aiyan