Thursday, August 15, 2019

Photo Diary #26/2019 Kisah HB dan Aidil adha

As salam semua kwn2,

Bersiaran semula lepas cuti dari selasa sampai rabu, tapi gigih aku buat entry siap2 untuk isnin dan selasa.  Itu pun rasa mcm liat nk pergi ke kerja harini, tu pun nasib aku pikir 2 hari je lagi lps tu cuti hujung minggu . 

Oklah, Kita gabungkan jelah ye entry kali nih.....
10 Ogos 1982, genap tahun ni aku 37 tahun, alhamdulillah... Allah masih pinjamkan nyawa ini untuk aku.  Terasa diri dah tua, semakin tua... aku sangat jarang panggil orang akak atau abang tp lebih suka bahasakan diri akak, sbb aku rasa aku dh tua sangat. hahahha
Takde buat makan2 ke apa, mood ke laut sabtu tuh, lagi lah dh mula masak untuk juadah raya.

11 Ogos 2019, Hari Raya Aidil adha... tahun ni kami tak pulang beraya kt kampung. Raya kt kl je kwn2... edy dapat cuti sabtu ahad je, aku yg sengaja amik cuti lama sikit.  Cuti Raya tu kami jalan2 mmg jalan lenggang je, sunyi KL rasanya heheheh

Edy belikan kek, dia tak letak umur sbb dia lupa umur aku... hampeh betul hahaha
malam tu, maktek bg kek lg... pun kek coklat jugak
kad ucapan bday aku... gigih cari gambar lama2

petang tu aku dh mula masak ketupat mini seplastik

petang tu jugak aku iron baju melayu edy untuk solat raya

petang tu lps asar, buat la sambal paru dengan hati... buat lps teringin

masak rendang ayam sikit... 



mlm raya tu maktek dtg rumah dia bg serunding kelapa

hidangan di pagi raya, aku tambah dengan tumis kobis... 

petang sikit ajak aiyan jalan2... dia sibuk nk pi mcD, nk dpt mainan je tuh

lepas tu kami ke arked kt aeon alpha angel nih... bg dia happy2, lenggang je masa ni...
almaklum raya

layan lah game sikit2 buat dia happy

main game yg mudah2 je... 

game ni dia paling suka, mancing ikan... beria 2 beranak nih

tengah jalan2 jumpa ini... gambar sini sat

lps tu kami ke giant, bergambar kt sini lak

sarapan pagi isnin, awal masak sbb edy nk pi kerja

sarapan pagi selasa, masa ni kul 7 lebih dh siap dh... sbb edy nk pergi kerja awal lg,
almaklum site dia kt sepang

menu sarapan semalam, gigih bangun pagi2... takpe ku korbankan masa tidurku

19 comments:

  1. Selamat Hari lahir Dana..

    Dah beraya Di KL..
    Jalan2 KL lah ye Ayyan..

    Rajin juga Dana memasak ye..
    Ada juga juadah Hari Raya 😍ðŸĪĐ

    ReplyDelete
  2. happy birthday mama ayyan ..smg dlm rahmatNya selalu...

    ReplyDelete
  3. k YatiCH- mekasih kak, tulah kak... jln lenggang, pasaraya lenggang tp tulah kedai mkn banyak ttp, nk rasa ala2 raya itu yg masak jgk

    Nurul Syuhadaini- mekasih

    ReplyDelete
  4. happy birthday sis dana. kita pun ogos born jugak..hehe

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan daripada teratak hami

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday Dana..
    awak jangan bahasa diri akak pulak ngan akak ni ye. hahahaha

    ReplyDelete
  7. BANYAKNYA HIDANGAN RAYA SEDAP SEMUANYA..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah makan yang sedap-sedap terhidang ..

    rezeki tu

    ReplyDelete
  9. Hbb Norhidana
    Semoga sentiasa di bawah lindungan-Nya.

    Raya haji pertama tu, Wak dapat sorang cucu lagi.

    ReplyDelete
  10. Hayati- mekasih, ramai jgk geng2 ogos

    Teratak Hami- salam perkenalan jgk

    Nailys- mekasih

    k Sheila- heheheh mekasih

    k Paridah- 3 jenis lauk je yg nampak cam juadah raya kak heheh

    TuanHanafi- ye alhamdulillah

    wak WP- mekasih wak... tahniah wak, lg best dpt cucu baru

    ReplyDelete
  11. hepi belated besday makcik tuu., hehehe

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday Dana..selamat hari raya aidil adha

    ReplyDelete
  13. happy belated birthday kak dana!

    semua makanan nampak sedap terutamanya rendang ayam tu! adohaiii

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday Akak!
    10.8.2019 ke 37 tahun.

    Semoga murah rezeki,
    Bahagia selalu dengan family,
    Di beri keishatan yang baik baik.

    Sentiasa dalam rahmat dan masih sayang Allah sentiasa. Aamiin

    ReplyDelete
  15. Sama lah. Ruby pun tak balik kg
    Raya kat kl .

    Sedapnya nasi lemak tu 😋
    PM alamat please. Hehe

    ReplyDelete
  16. happy belated birthday kak !! have a blast year ahead =)

    ReplyDelete
  17. Wak Lat- mekasih wak

    k Fuzy- mekasih kak

    SUnah- heheh mekasih dik, itu je yg rajin msk

    Rubiah- mekasih... hehehh kl ddk mana mcm dkt je

    SYM- mekasih, amin

    ReplyDelete
  18. Happy birthday Dana sorry lambat wish..
    semoga diberkati Allah SWT, dipermudahkan urusan, dilimpahi rezeki yang banyak dan dikelilingi orang2 yang penuh ksh syg.

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...