Tuesday, August 13, 2019

Extra Spicy ayam goreng mcD

As salam semua kwn2,

Salam aidil adha lagi kwn2... hari ke 3... dah ramai yg balik untuk mula kerja?
Ke masih ramai yang masih sambung cuti sampai seminggu?
Aku masih lagi melepak kt rumah, aku cuti sampai rabu waalaupun tak kemana2.  

Minggu lepas aku teman laki aku mkn kt mcD, dia balik kerja kul 10 lebih di ajak nya kita ke mcD... mata dh ngantuk dh tp kesian kita ikut kan jelah.  Bayangkan kul 10 lebih pun masih ramai lg yg beratur kt McD dek nk cuba ayam spicy 3x nih.  Laki aku cuba jgk lah, aku punya minta bungkus... sabtu tengahari tu baru aku makan.

Aku makan dgn mee goreng, cuba dulu 1... mmg agak pedas, kt perut pun rasa panas tp masih takde apa terjadi, lps tu aku makan lg seketul, pun masih sama... cuma esok pag lah terasa sikit pedih masa ehem2 tu. Lain2 ok je, mungkin sbb aku biasa makanan pedas. Yang cerita makan pds melampau sampai nngis, sampai kuar airmata, sampai ter cir, mmg nampak over sikit.
Tp yelah, tiap org ada had kepedasan yg tak sama kan... siapa2 yg nk cuba, sila lah ye, tp yg mmg tak makan pds... lbh baik tak payah la kot.

memanggil2 gambar ayam grg tu

merah dia lain mcm kn

lapisan kulit tu, mmg terasa kepedasan tu lebih kt kulit dia... daging ada rasa tp lite2

selesai, ketul pertama

try makan dengan sos cili pulak... 

pun selamat, ok boleh try lagi hehehhe

18 comments:

Suria Amanda said...

Akak dah start keja..x amik cuti panjang pun sebab nanti hujung tahun nak pi bercuti..well akak x cuba pun ayam goreng MCD ni..yg biasa tu ok la bleh makan..yg ni tak nak la tanggung risiko..perut bukan sihat pun kan...

Sheila Arshad said...

nak try jugak...tp kena make sure husband adalah. at least kalau tak tertahan level pedas boleh pass ke dia. Hikhik. Kejam tak bini dia ni?

Mrs. A said...

Selamat hari raya Aidil Adha Dana.
Mrs. A pun dah start kerja.
Yang extra pedas ni belum cuba lgi masa hari pertama launching aritu time Mrs. A ada kat McD ramai sangat yang order malas nak tunggu.
Betullah tu tahap kepedasan setiap orang berbezakan macam Mrs. A ni memang kuat pedas pun heheheee...

Sha Mohamed said...

Tak cuba lagi.. perut tak berapa tahan pedas, memang tak beranilah..

Warisan Petani said...

Wak dah rasmikan tu hari,
Tobat tak mau lagi, sampai berak2

Umi Nazrah said...

harini kami dah start keja. nasib baik tempat keja kat kampung ja. hehe. ayam mcd ni belum dapat nak try. sebab kalau nak makan, kena pi ke bandar besaq jgk lah. hahahaha

Abam Kie said...

teringin nak cuba gak ayam MCD pedas terlampau ni. cuma kena tunggu jln reda sikit. skrg ni jem teruk di kelate.

done follow your blog...
www.zukidin.com

cahayahidupku.blogspot.my said...

CH tak pernah mkn, takut juga dgr kepedasan melampau Tu Dana 😰

ShirVen said...

Tak berani try, tgk iklan seksa nau makan 😁

Ujie Othman said...

merah lain macam, macam letak pewarna.
akak tak berani pulak nak try bila tengok iklan dia..haha!

Wak Lat said...

merah menyala., nyum2

Sunah Sakura said...

kalo kita, memang menyerah kalah awal2 kak...

norhidana said...

k SuriaAmanda- simpan cuti yek kak, ujung tahun si anak dara tu pun cuti sekolah kan... klu yg tak tahan pds lbh baik tak pyh try, mmg berona jgk la perut nya

Shiela- hehhehe... kalau dh biasa ngn pds ok, tp klu mmg tak makan pds... baik jgn tkt prt meragam

Mrs. A- selamat hari raya kak, tulah masa dana try tu dh beberapa minggu tp ramai yg beratur tunggu... siap sanggup tunggu biarpun 30min... tulah tahap kepedasan tak sama, lg2 klu akak mmg jns mkn pds... mmg takde apa sgt pdsnya

Sha- hehehe baik tak pyh cuba klu tak mkn pds, sbb mmg berasa kt mulut n perut lps2 mkn tu hehehhe

wak WP- heheehh owalah2 wak, perut dh tak tahan ye... sian sampai berak2 ye

k Umi- tulah, kot2 kalau ke bandar blh la try kak... kot2 jenis minat pds kan

Abam Kie- raya haji di kelantan mmg meriah.... terima kasih follow

k YatiCH- kalau tak biasa mkn pds2 baik tak payah kak, tkt perut bt hal nnti...

ShirVen- heheheh...iklan tu over sgt2

k Ujie- mmg lg merah dr spicy yg biasa... iklan tu over sikit kak hakikatnya tak mcmtu, tp kalau yg tak biasa mkn pds mungkin la jd gitu hehehhe

Wak Lat- heheheh betul2

Sunah- klu tak kuat pds mmg jgn cuba, nnti perut bt hal lagi naya

Siti Awadah said...

wah sedap ni.. kita x sempat try lagi.. nk gi cari gak la.. terliur dh ni.. haha

norhidana said...

Siti Awadah- hheheh kene cuba jgk ni kak, selagi masih ada nih

Fuzy Hamid said...

akak tak try lagi..harap ada kesempatan la nk try jugak sblm ditamatkan heee

Rubiah Kadir said...

Ruby belum cuba lagi kakk.

Tabik lah akak boleh makannn. Grrr. Ruby tak tahulah macam ne. Ruby suka tang original kalau MCD

Siti Yang Menaip said...

huurm kalo CT surrender dulu da ayam kaler2 merah merla ni..
pedas yang biasa pun x tertahan hahaha..