Friday, May 17, 2019

wishlist raya Dana

As salam semua kwn2,

salam ramadhan ke 12 kwn, minggu depan dh masuk ramadhan minggu ke 3, kejap betul dh nk sebulan...
Minggu depan Kl ada cuti panjang, amik CR sehari je dpt 5 hari cuti, 19hb kn wesak day, bwk ke isnin 20hb, pastu amik cuti selasa tuh sbb rabu tu kl cuti nuzul Quran.

Disebabkan  dh beberapa minggu ni aku agak mls, jd takde resepi dpt di kongsikan... time berbuka aku msk yg simple2, yg dh pernah di share resepinya or kadang aku yg mls nk amik gambo. Insyallah cuti panjang ni aku rajinkan diri ye

Korang ada wishlist raya? Disebabkan baju raya kami dh setel tinggal kasut or sandal raya je yg blm beli.  Ada 2 benda ni yg aku nk utk raya nih.... hbag raya ngn lipstik sobella raya :)
Aku anggap ini hadiah utk diri sendiri, duit sendiri... jarang sgt aku nk mintak kt edy utk belikan brg2 peribadi aku... kadang2 ada jgkla ngada2 tuh, tp selalunya duit sendiri je.

aku tak mampu nk beli hbeg harga ribu2... aku teringin hbag palatino nih, material nya kulit asli
harga dalam RM700+ hrpnya tercapai lah, bkn sekali byr.. ansuran hehehehe

pandangan pertama, trs jatuh cinta wei... tak tau nk pilih color apa sebenarnya

1 set nih aku teringin hahahha...
* pernyataan tuh masa awal2 keluar colornya, tp skrg boleh dh post di fb atau mana2

tema kali ini berasaskan puteri2

20 comments:

emy said...

aku suka packaging sobella tu...kena beli sumer color tu baru puas hati..

Suria Amanda said...

Teringin nak pakai Sobella..tp lepas raya la kot...handbag tu mmg cantik..sesuai denga Dana..if u ask me better amik hitam, walau common tp worth sebab match semua warna baju..

norhidana said...

Emy- betul2.. hrpnya dptla sume

SA- try jgn tak try SA, bg dana puas hati lah... hbag tu mmg oder yg warna hitam...

Mrs. A said...

Cantik packaging lipstick tu.
Baru tahu ni ada brand lipstick Sobella.
Wah handbag raya tu memang cantik.

Aryan azra said...

akak suka yang kaler mahsuri tu

OKje said...

Hakak hampir tak de wishlist Raya ni Dana oi....tumpang seronk tengok wishlist kengkawan jadiklah huhu....
Mahal rupanya beg tu....
Amboiii serba barulah nampaknya Raya ni... kerlas ko Dana!

Masa akak kerja dulu pun jarang sanagt mintak laki tolong belikan barang peribadi kita, la ni ajelah mmg gantung sepenuhnya kat dia kan... habis tu nak mintak kat sapa lagi hihi

cahayahidupku.blogspot.my said...

Cantiklah beg Tu Dana..
Lembut warna ya..
Tak apa Mahal sikit..
Reward kat diri sendiri yg dah penat kerjakan..
Akak dulu pun mcm Tu..
Byr ansur hihihi..
Meriah Hari Raya Dana 😍😘❤️ akak tumpang gembira..

Syaza said...

Boleh tahan tu beg nya. Cantik. Lip matte tu pun cantik. Syaza pun kalau sekali beli lip matte, semua kaler ku sapu hihih. Syaza doa akak dapat caiapi semua wishlist ni. Aameen! :)

Amy Hilmirda Daud said...

cantik beg tu Dana, nampak macam beg ribu riban. Lipstik tu pun semua kaler nampak cantik. Semoga tercapai semua dalam wishlist tu.

ShirVen said...

Cantik bag tu Dana, semua warna cantik 😍😍
Lipstik pun comel eh, tak pernah try lagi brand sobella ni.
Dah beli bag tuk sendiri, tak mahal, bag graded je tpi puas hati sebab cantik dimata ku 🤣🤣🤣

abuikhwan said...

Assalamualaikum, selamat menjalani ibadah berpuasa..
wow bestnya cuti panjang.. cantik pulak nengok bag tu. insyaAllah, bolh jg cari satu untuk ummu ikhwan hehehe

Ika.S said...

Warna lipstick tu semua lawa lawa. Tertarik jugak hehe. packaging pun cantik :)

Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/05/book-review-puaka-bundle-by-ayda-arianna.html

mamapp said...

Semua wish list Dana best2 mama doakan cepat2 tercapai hasrat Dana ye

AzianKhalil said...

SEMOGA TERCAPAI HASRAT DANA MEMILIKINYA...

AzianKhalil said...

Ya Ampunn...ter caps lock pula..

Warisan Petani said...

Selamat bercuti panjang.
Mudah2an impin jadi kenyataan.

Cik Rose said...

warna-warna baru Sobella.. jadi rebutan.. susah nak cari 1 set..

ray said...

all the colors are so prettyyy

Sunah Sakura said...

serius cantik kaler lipstick tu...kena dengan kulit putih, memang menyerlah sangat nanti!

norhidana said...

Mrs. A- aah packaging nya mmg gitu, raya thn ni dia tema tuan puteri hehehhe
hbeg tu mmg memikat hati

k Aryan Azra- lawo kan kak

k Hainom- hehehe konon2 je nih kak, hbeg tu dr kulit betul kak tp takdelah sampai yg ribu2 tak mampu dana... bkn takblh mintak kt laki tp ada benda yg kita nk rasa dibeli ngn duit sendiri

k YatiCH- mekasih kk, tulah byr ansuran mampu lah kak... jnji dpt

Syaza- mekasih syaza, hrpnya dpt lah apa yg diimpikan nih

k Amy- kih2 mcm je tp tidak, cumanya apa kisah yg penting nampak cantik di mataku...

Shirven- tulah kan, cantik2 semuanya... lipstik tu kalau beli 1 set dpt jimat rm15... oklah tuh

en Abuikhwan- wsalam... cuti panjang ddk dirumah je, kene belikan jgk utk ummu ikhwan tu, bt saguhati raya

Ika- mmg cantik2 color sobella nih... sekali beli blh tergoda lagi n lagi

Mamapp- mekasih kak, amin

AzianKhalil- mekasih, amin

wak WP- mekasih wak

Cik Rose- kwn akak ada yg agent sobella tu dia offer suh amik semua, sapu terus

Ray- betul tuh... geram tgk

Sunah- utk kulit itam cam akak pun msk jgk heheheh