Thursday, May 16, 2019

PHOTO DIARY #16/2019 kisah di bulan puasa

As salam semua kwn2,

Salam ramadhan ke 11 semua

Selamat Hari Guru, bt semua kwn2 yg menjadi pendidik

PD arini di mulakan dr kisah minggu lepas ada majlis perpisahan SU senior kami, kt sini ada dalam 14 orang je SU, last day dia 6hb aritu gigih jln ke bangunan sebelah sbb nk bergambar kenangan2.  Dia pencen 60 tahun tp nampak muda belia gitu...
Pastu isnin 13hb baru nih aku ada ajak maktek n family berbuka kt rumah aku, kebetulan ada adik bongsu tuh, sebelum dia balik kg hari selasa 14hb tuh... masak yg simple2 je, edy beli ayam golek 2 ekor, aku msk nasi plantas, msk sup kosong, goreng kopok leko ngn kuih2 sikit

Beberapa lagi gambar la... meh la kita tengok yek


10 org je SU yg dpt tunjuk muka... yg tengah2 tu lah senior kami yg pencen

kami kalau bab bergambar mmg no 1... 

Aku dapat hadiah bawal ariani nih, cantik... 



meragam je dia masa mula2 sampai... dia takut kt paksu hehehhe
nampak kan budak yg paling semangat nk berbuka tuh...
edy beli ayam golek, aku msk nasi planta, buat sup ngn grg keropok leko je

masa ni dia tgh nngis sbb tkt kt paksu hehehhe

selasa pagi, hari kedua mendaki tangga pagi2 ke tingkat 6, gini lah nasib opis dh lama...
lip asik bt hal je
time tgri aku kan amik dia, mula2 aku kesian dia kene naik tangga sampai tkt6
tp, aku tgk dia rilex je daki tangga tuh sampai tkt6, sedangkan aku yg tercungap2

sikit hari lagi tak muat la bekas lipstik aku nih... huhuhu 

kelmarin hbeg merah tu dh kembali semula pd aku, lega rasa hati...
hbag kecil mmg tak sesuai ngn aku rasanya lah

menu sahur pagi td, kari ikan bawal


maktek antar gambar, hasil baju jahitan mil ku... adik ipar aku punya baju ngn baju aisyah

11 comments:

cahayahidupku.blogspot.my said...

Selamat berpuasa Dana..

Seronok bila dpt berbuka puasa reramai ni..

Ehhh takut Pak su ye..
Mcm Tu Pak su ke hulur duit Raya...😁

paridah said...

SERONOKNYA DANA N ADIK BERADIK BERBUKA PUASA BERSAMA MNGERATKN UKHUWAH

norhidana said...

K YatiCH- terima kasih kak... tulah, tak tau nape dia blh tkt ngn paksu nya, ngn edy yg muka lg garang tak tkt lak

k Paridah- alhamdulillah kak, ni pun dpt sekali je... selasa pagi tuh paksu dh balik kg

ejulz said...

terbaek :)

Sunah Sakura said...

Kari ikan bawal tu paling menggoda!

Warisan Petani said...

Excited Aiyan tunggu nak berbuka puasa

ShirVen said...

Best if officemate sporting2
Best bebuka posa dgn adik badik n family 😁

Syaza said...

Seronok, 10 hari puasa dah macam-macam kenangan ada kan :)

norhidana said...

en Ejulz- heheeh betul

Sunah- itu je yg agak rajin, yg lain2 ke laut

wak WP- dia mmgla wak, lagi2 bila ada ramai2

Shirven- kami tak seopis tp sejawatan...
kalu dpt balik kg lg lah best

Syaza- betul, cpt betul ramadhan kali nih

OKje said...

Namanya pompuan Dana... pantang tgk kamera hahahha...
Mesti dia rindu nanti kan, rindu ngan adik adik SU

Cantik beg merah tu.... hakak pun tak berapa sesuai ngan beg kecik ko...
Budak biasalah.... jarang nampak terus nangis takut hihi

mrhanafi said...

seronok pulak saya tengok baby..

kiut sungguh la