Wednesday, May 15, 2019

Tujuan Utama ke KT

As salam semua kwn2,

salam ramadhan ke 10 kwn2, terasa kejap betul dh nk masuk minggu ke dua berpuasa.

Aritu aku ada cerita kan naper ke KT, ujung minggu je pergi,penat tu penat jgklah. Tp sbb fikir tanggungjawab kan, relakan jelah.  Si bongsu ni dh abis diploma TESL kt Unisza nun, sian lak nk suh abah aku amik dr johor di bulan puasa nih.  Jadi aku sebagai anak yg sulung tawarkan lah diri nk amik si bongsu nih.  Kebetulan mil aku kn kt kerteh, jd blh la singgah jap ke sana.

Tahun kedua dia dh kene menyewa di luar kampus, tu sempat la carikan motor 2nd hand utk mudahkan dia ulang alik ke kampus.  Walaupun laki tp kadang kakaknya ni hilang sbr jgk melayan kerenah nya yg msh mcm bdk2.

Semalam ptg, selamat dh sampai kampung

Umah sewa dia, simple sgt2.... tinggal dia sorang je... yg lain2 dh balik kg

laju je bdk baju kuning tu lepak atas katil... 

tgh bincang2 nk jimatkan pembawakkan balik brg2 nih

rumah dia ni takde bilik, mcm studio tuh... sebulan rm100 je sorang utk api air sekali, kira ok lah kn

last2 2 brg ni kami boh dlm kotak n pos domestik ke kampung

tgh ngisi borang utk pos domestik, rm30++ je utk 2 kotak tu... murah kn

ni lah sekolah yg adik aku mengajar masa praktikal tuh

baju kuning tu dh tido... bkn main banyak brg dlm kete tuh... 


14 comments:

Essen Barracuda A4 Paling Ampuh said...

Terimakasih banyak infonya,..

firdausi said...

bakal cikgu yang hensem :P

norhidana said...

Essen- sama2

Firdausi- takdelah, biasa2 je mana ada hensem lah

nurbijen said...

Eh, rasa kejap jer dah habis..
alahai, sekolah tu dekat sgt dgn rumah akak...
Jalan duk ulang alik ke opis setiap hari :)
Syok la Aiyan ada geng... paksu mesti rajin melayan anak buah :)

Umi Nazrah said...

tudia padat sendat terus kereta, hehe. takpa, asalkan sampai ke destinasi dengan selamat. alhamdulillah :)

norhidana said...

k Nurbijen- entah2 pernah terjumpa kt mana2 ye kak... dia dh balik kg dh kak adik tu... takde nya geng aiyan

Umi Nazrah- ye betul tuh, maklum kete kecik

Warisan Petani said...

Tahniah bakal cikgu BJ ehh BI

OKje said...

Tu dia ... penuh kereta ye Dana. Good idea jugak separuh barang pos, kalau bawak pakai kereta , takut ada yg duduk atas bumbung hahhahaa.... Ayyyanlah gamaknya sebab dia paling kecik!

Bagus jugak rumah sewa style gitu ye Dana, oklah utk student kan. Apa plan adik lepas ni Dana

Cho Zila said...

hensem adik dana, ajo english lak.. nanti ramai peminat kat sekolahni.... ok sangat seratus dana kat kl mimpiler kan...

Amie said...

Luas bilik tidurnya walaupun macam studio heheeee, nampak selesa.
Tahniah, adik cikgu ye. Sekarang ni dah tak banyak jumlah guru lelaki. Syukur Alhamdulillah, bertambah lagi bilangan guru lelaki.

norhidana said...

wak WP- hehehe kene amik degree dulu wak, br blh jd cikgu

k Hainom- tulah pslnya, mmg tak muat la almaklum kete kecik... tulah umah sewa stayle studio kak

k Chozila- ayooo entah tang mana ensemnya tuh kak oi... tulah, klu kt kl mana ada semurah tu kn

k Amie- itu bilik tidur merangkap rumah sekali tu kak... hehehhe mmg luas betul... blm blh jd cikgu lg kak, kene amik degree dulu tu kak

Sunah Sakura said...

Hahahha..teringat time habis belajar degree dulu..jenuh jugak mengangkut barang2 dari johor ke kuching kemudian ke bintulu 😂😂

mamapp said...

Rm100 termasuk api air mmg berbaloi tu .. bilik luas Dan cantik

AzianKhalil said...

baiknya kak long dia...