Thursday, May 23, 2019

Photo Diary #17/ 2019 Supink raya

As salam semua kwn2,

Maaf harini lewat dpt buat ntry, pagi tadi sibuk setelkan kerja2 almaklum cuti lama kan, walaupun cuma selasa je yg aku cuti rehat tp kerja bertimbun mcm 3 hari tak kerja hehehe.

Ujung minggu baru ni mmg aku sangat menikmati hari cuti, dapat masak mcm2 kali nih... minggu lps banyaknya beli je mls betul nk masak beria, tu yg ujung minggu baru rajinkan diri.  Nnti aku share resepi apa yg aku masak yek...

Cuti panjang ni kami pi supink baju raya utk aiyan n papa, baju tshirt, seluar n sandal untuk raya.  Mama dh cukup lah segala baju raya yg ada, cuma beli kasut je sepasang, boleh bwk ke opis jugak kn.

bazar ramadhan kt ukay perdana, kecik je tp bagi aku ok lah... makanan nya pun ada yg sedap n kene ngn tekak, n bila aku sampai awal takde sesak pun

perbezaan murtabak singapura ngn murtabak sini...
murtabak singapura tu mcm murtabak johor jgk gayanya,itu aku beli... teringat wei

murtabak singapura daging banyak... puas makan, jenis lapis2

kalau murtabak kl, banyak telur ngn bawang je
aritu bag jiran sebelah kopok lekor, dia balas ngn mee sup

menu sahur hari sabtu baru nih, aku suka masak bulat2 gitu sotongnya hehehe

sabtu tu pulak menu berbuka, nasi lemak ngn kepak goreng.. 

nasi lemak tu masak banyak, pagi ahad tu sahur nasi lemak cuma tambah ikan grg je

ahad tu dlm kul 11 lebih kami ke aeon alpha angle, nk cari baju raya aiyan

tp mama lak yg terbeli kst baru heheh... ni try test je nih

last2 mama amik yg ini... kira kasut raya lah kn

aiyan beli selipar avangers, papa beli sandal

pembelian lebih rm149 boleh dapat jam tangan ni satu ngn voucher rm25... ok jugak tu...
mama dh aim selipar bata tu heheheh... mama amik jam yg tengah tu, walaupun tak minat jam tangan kecik tp amik jelah benda free

14 comments:

ray said...

tgk your post, makes me hmesick. haha i need to go home

Sis Lin said...

Waaa dah shopping raya kee..bestnyaaaa

Umi Nazrah said...

wah murtabak singapura. kak belum penah makan. sebelum ni penah makan murtabak johor. tapi dok rasa murtabak kedah sedap lagi. hahahhaa

Suria Amanda said...

Alahai..kak blom buat apa2 persiapan lagi ni...baju parent ngan anak dara pun x complete lagi

sudipVSsenduk said...

macam murtabak singapore.
cantiknya kasut raya.

norhidana said...

Ray- takpe sikit hari je lg nk balik kg ye

SisLin- sikit2 je kak, mls nk supink last minit sesak sgt nnti

k Umi- murtabak johor mcm singapura gk isi dia satu2 tak banyak tlr sgt... kalau murtabak kedah sdp gk dna pnh rasa

k SA- takpe sempat lg SA... kira dan lg 2 kali ujung minggu

k SudipvsSenduk- mmg murtabak singapura tu kak... macih, kst raya bata je kak

paridah said...

raya dh xlama lagi kan dana mesti shoping apa perlu

Farah Dinah Hassan said...

murtabak mengancam lahai

Warisan Petani said...

Selamat bercuti panjang Aiyyan

Sunah Sakura said...

cantiknya jam tangan tu...sila la dapatkannya...hahahahha

norhidana said...

k Paridah- beli apa yg perlu kak, ujung minggu nih msti dh lagi sesak dh

Farah Dinah- mmg mengancam lg terancam... rege pun boleh tahan

wak WP- mekasih wak, omaknya lah yg kesel nnti wak

Sunah- cantik n comei je kan, cuma tak pasti berapa lama ada stoknya

ShirVen said...

Semua makanan sedap2 dan kesukaan hamba πŸ˜€
Hari ni pun mskmayam msk merah, main msk semua je, as usual, sedap juga 😁😁 bgi chance msk bakul angkat sdiri ek 😊😊
Slmt bebuka Dana

mamapp said...

Wah bestnya Boleh dpt jam.. mama pun suka beli di bata. Selesa Dan tahan lama

Mrs. A said...

Mrs. A pun ingat nak beli kasut je lagi tapi tulah tak jumpa-jumpa lagi hahahaa..