teman2....

Wednesday, October 19, 2016

WW membela cendawan lg

as salam semua kwn2,

salam rabu

arini kepala rasa ting ting, mlm td tak blh tido gara2 idung yg tersumbat... 
berkebetulan plk edy balik lwt mlm td kul1 pagi baru smpai umah... huhuhu 

Tahun lps aku pnh beli cendawan, thn ni ada kwn jual lg blok nih... laju2 beli 5 bongkah

sabtu pagi membe antar kt umah, ahad pagi dh kuar mcmni... mmg geram

ptg isnin dh kembang gini yg smlm masih kecik lg

ptg tuh selamat di goreng rangup gini

p/s: dgr2 angin yg bertiup bln 11 ni aku dpt boss baru lg, huhuhu boss yg sekarang ni dh ok sgt2 nk kene tkr lak

12 comments:

lieyalatif said...

ko ni adik beradik tangan sejuk...menjadi jek tanam....cendawan pun gemok2...aku penah jugak try dana...mcm tak gebu hahaahah ke salah teknik....puas hati kan...lepas ni boleh buat sup plak ke...

Qhaifa Nur said...

Suka makan cendawan..dpt tanam sendiri bagusnya Dana..

Kakzakie Purvit said...

Kakak dari dulu nak cari/beli blok macam ini tapi tak jumpa lagilah Dana
Kalau dekat nak kakak minta tolong beli.

Mimi Azirah said...

Sy xmkn cendawan tp sup cendawan sy mkn...acaner tuh...

Inani Hazwani said...

Syoknyaa macam ni. Nak makan petik aje. Hehehe

norhidana miswan said...

Lieya- takde lah wei, sbb senang nk jaga tu yg gebu tuh... tanaman lain mana aku reti wei

k Qhaifa Nur- hehehe itulah kak, sbb senang menjaga nya nk lah dana membeli nya

k Zakie- itulah kak, klu dekat nk jgk dana tlg belikan... nk di poslaju tak tau elok ke tak nnti

Mimi- heheheh tu mmg mcm pelik skit tu

Inani- tulah tp kene jgk ikut jadual dia tuh nani...

Atie Yusof said...

Best nya nengok cendawan ni.suka sangat makan, terutama klu campur dlm tomyam... sini mana nak dapt org jual camni...uwaaaaaaaaaaa.nak jugakkk :)

Sue Bee said...

alahaii NM..kalau la dekat, SB la org pertama yang jenguk cendawan tu. Nampak sangat subur jadinya. Goreng garing lagi, memang sedap. Kat sini cendawan goreng RM4 utk 50gm..mahaiii

Warisan Petani said...
This comment has been removed by the author.
Warisan Petani said...

Cendawan goreng memang sedap,tapi kena makan panas2.
Boleh buat sop, tomyam.
Yong tau foo letak cendawan banyak2 pun sedap.

Norhayati Mohd Isa said...

Wah bestnya dana..
Cendawan fresh lagi buat goreng..
Bertambah sedaplah tu :)

hainom OKje said...

Telan ubat jangan lupa Dana....
Sekali tuai ke berulang ulang kali tuanya tu Dana?