teman2....

Wednesday, October 26, 2016

WW cuti rehat mama

as salam semua kwn2,

salam rabu, terasa mcm harini hari isnin lak, almaklum hari pertama kerja dlm minggu nih

Cuti rehat aku selama 25hari setahun, sebahagian besarnya utk Rayyan Izzan.... 
sementelah aku ni bkn jenis yg suke bercuti2an.... 
cuti rehat mama selalu digunakan time ada temujanji aiyan kt IJN ngn HKL, juga time aiyan tak sihat

Isnin  mama kurang sihat, aiyan pun dh mula demam
Selasa aiyan msh demam lg jd mama cuti lg

semalam pagi layan dia tgk katun feveretnya

p/s: Salam duka penuh kesedihan ngn apa yg terjadi kt HSA, moga semua di permudahkan n sentiasa dlm lindunganNYa

15 comments:

Qhaifa Nur said...

Ambil ct demi ank2 Dana...kita pun dpt rehat juga

Sedih dgn keadaan itu...salam takziah juga

Atie Yusof said...

Semoga makin baik ya kak & aiyan..sesekali santai kat rumah pun ok jgk.rehatkan badan..
Sedih mengenangkan HSA.. moga mrk semua tabah

Norhayati Mohd Isa said...

Itulah pengorbanan seorang ibu kan Dana..
Sementara anak2 membesar dengan sihat kan..
Akak pernah ambil cuti tanpa gaji sebab cuti tahunan habis..
Masa anak2 masih kecil lah..
Sebab demam .. lagi pun dah lah 3 orang kan..

Semoga Aryan segera sembuh ye sayang..
Rajin2 makin ubat..

Semalam anak akak di madrasah tu call..
Demam katanya..
Gi ambil sekejap utk ke klinik..

lieyalatif said...

betul dana...cuti kite mmgk ene stenbai utk anak....skrang mcm aku kurang la sikit guna sbb anak2 dah besar2 kan...tu balance cuti byk lagi...kalo ade baby mmg kene standby lebih....

skrang musim ni dana...aku pun baru baik selsema demam...hope korang semua sihat2 key...

Sue Bee said...

harap Aiyan cepat sembuh :)

Inani Hazwani said...

Get well soon Aiyan :)

Mommy Cici said...

samalah kak. selalu kita amek cuti untuk spend time dengan bebudak je. hehehe

betul tu sedig dengan keadaan sana. kesian para mak buyong :(

Warisan Petani said...

Semoga si ibu dan anaknya cepat sembuh.
Gunakanlah kemudahan cuti tahuna sebaiknya.

hainom OKje said...

Kita ni mak mak..... kalau cuti bukan kerana anak, kerana sapa lagi ye Dana. Biasalah tu. Moga mak dan anak cepat sembuhlah ek

norhidana miswan said...

k Qhaifa Nur- kalu jaga anak demam tak rasa rehatnya kak hahahha...

Atie- santai jgk tp lagi pnt rasanya dr pg keje hehehhe

k Norhayati- betul tuh kak... alhamdulillah dh sembuh kak, klu ada pun manja2 gitu

Lieya- itulah beb musim agaknya, klu kite yg tua demam jaga diri sndiri je, klu anak2 yg dmm aduhla...

k Sue- alhamdulillah dh pg sekolah dh kak

Inani- tq nani

MommyCici- mmg gitu pun kan,cuti rht bkn utk diri sndiri sgt

en WP- alhamdulillah terima kasih

k Hainom- betul tu kak nom oi

Kakzakie Purvit said...

Itu Dana yg anak kecik lagi.
Memang kita kena siap-siaga cuti yg ada kena sediakan utk anak-anak.

Kesian tengok kalau dah melepek gitu. Cepat sembuh ye sayang..

Mila@Rimbun said...

Amin...

Memang camtuh ler ada anak kecik or sakit... cuti abih sbb jaga anak jer, apapun Alhamdulillah ada cuti kan

Amy Hilmirda Daud said...

banyaknya cuti tahunan

Husna Rahman said...

semoga aiyan sentiasa sihat dan ceria..

Shaza Diana said...

salam perkenalan , shaza baru follow blog akak :) hehe