teman2....

Friday, July 1, 2016

selamat hari raya/ lirik lagu sedondon

as salam semua kwn2,

salam jumaat bersamaan 26 Ramadhan....
hari terakhir kerja di bulan puasa, insyallah minggu dpn dh raya

Insyallah esok pagi gerak ke kerteh, raya ke 3 baru gerak balik johor pulak... cuti sampai 12hb julai

Doakan moga perjalanan kami pagi esok berjln ngn lancar, moga tak jem teruk lah mcm 2 tahun lps

diharapkan perjalanan kwn2 juga lancar n selamat

Selamat hari raya aidilfitri kwn2, maaf zahir dan batin... 10 jari kususun memohon kemaafan bt kwn2 andai ada terkasar time komen kt blog korang yek...


Selamat hari raya maaf zahir batin dari kami 

Jom tengok lirik lagu ‘RAYA SEDONDON’ dari Sepahtu
 
RAYA INI KITA NEKAD
BAJU SAMA SEPAKAT
KUNING PISANG BIRU LANGIT SEPADAN
PAKAT PILIH KAIN APA
KAIN SATIN SUTERA
CANTIK JUGA KAIN ROYAN
 
TIDAK KURANG CIFON
FIKIR MASAK-MASAK KALAU PILIH MERAH
LENGKONG DALAM LOYANG KALERNYA DAH MERAH
MENU WAJIB RAYA AYAM MASAK MERAH
KELUAR BERAYA LEMBU SONDOL PARAH
 
RAYA SEDONDON MESTI NAK SERUPA
KAU NI DAH KENAPA RAYA BAWAK BANNER
DAH JOM PERGI RAYARUMAH SEDARA MARA
SAMPAI DEPAN TANGGA BARU PERASAN
BAJU RAYA DENGAN LANGSIR SAMA KALER
 
RAYA SEDONDON BERGAYA RAYA SEDONDON
INI RAYA SEDONDON OH..OH..OH..
INI RAYA SEDONDON



p/s: saja tanya edy apa plan nk bt kt kerteh lama2, yelah tak penah2 kami balik 4hr sebelum raya...
dia kata nk bt lawatan kt bazar ramadhan... amboih2

17 comments:

Kakzakie Purvit said...

Dari kakak juga Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin ye Dana
Salam sayang buat anakanda Aiyan.

Amy Hilmirda Daud said...

Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin Dana.
Semoga selamat pergi dan selamat pulang.

Atie Yusof said...

Selamat Hari Raya...maaf zahir batin kak..
moga perjalanan balik kampung selamat pergi & balik...
menghitung detik dah nak balik jg... :)

adarnadzmie said...

Salam aidil Fitri..

semoga selamat sampai ke kampung...

aryan azra said...

selamat balik kampung dana, moga selamat semuanya ya, akak mohon ampun dan maaf andai ada salah silap semasa komen2 kat blog dana ni ye...

lagu sedondon raya tu memang best dan kelakar akak suka dengar heheh

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Dana....Moga selamat perjalanan dan dapat tawaf bazar Ramadhan Kerteh ek...So buat lontong tak Raya ni?
Gambar atas tu kat kg mana tu Dana?

Norhayati Mohd Isa said...

Salam lembaran syawal Dana..
Mohon kemaafan jika ada salah dan silap sewaktu meninggalkan komen.

Selamat hari raya maaf zahir dan batin.
Hati-hati di jalan raya..
Semoga selamat sampai ke destinasi

norhidana miswan said...

k Zakie- sama2 kak...dana pun

k Amy- sama2 kak, dana pun...

Atie- tq atie, utk atie jgk moga penerbangan sume di permudahkan

k Normi- tq kak... sama jgk

k Aryan Azra- sama jgk kak,dana pun... itulah suke dgr lagu tuh, simple tp ceria

k Hainom- sama2 ye kak nom... tak bt lontong lah kak nom kite mkn hidangan terengganu, itu gambo thn lps kt johor

k Norhayati- sama2 kak... moga selamat perjalanan kita ye kak

aizamia3 said...

Selamat Hari Raya Dana..
Moga perjalanan pergi dan balik selamat hendakNYA.

Qhaifa Nur said...

Selamat hari raya dana..
Maaf zahir batin jika ada terkasar terguris semasa berblog..

Berhati2 dlm perjalanan..

Afif Rayyan said...

Selamat hari raya.. jangan lupa duit raya....

LYAfrina said...

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir & batin

Love,
Lya Afrina ;-)

**kot2 ada rezeki terjumpa kt nnti dana.. raya ke 2 atau ke 3 g Kerteh ..

raihanah said...

Selamat Hari Raya...maaf zahir batin kak..

Inani Hazwani said...

Selamat Hari Raya kak. Moga lebaran kali ini lebih bermakna :)

mamawana said...

Assalamualaikum

Salam Idilfitri.. singgah sini

TukangKebun said...

Sebut pasal lagu.

Hari tu anak seronok terkejut dengar lagu versi Hang pi Mana jadi yg versi raya kat radio.

anyss said...

Assalamualaikum,
waaaaaa encemmnya alyan...songkok mana?