teman2....

Thursday, July 21, 2016

photo diary warna warni


as salam semua kwn2,

selamat hari khamis bersamaan 16 syawal... kejap nya rasa dh setengah bln kite merayakan syawal kali nih.

aku takde pi openhouse lg, pastu jamuan raya aritu pun takde amik gambo... ntah cacamarba sgt, pastu kelam kabut jd nk amik gambo pun takde mood... 

Layan gambar berkaitan raya jelah yek kwn2... pelbagai nih


1st day msk keje bwkkan sekut raya , kerepek2 ngn dodol utk kwn2 opis

comei kan eraser nih... nk guna pun syg hehehhe
Isnin baru nih bwk ke opis jgk coklat moist ngn kek buah.. edy dpt dr opisnya kt umah mmg tak termkn itu bwk pi opis

4 kepek raya yg wajib mak bekalkan utk kami... ni semua airtangan mak nor tau

tergoda ngn eyeshadow yg pelbagai color nih... 
hamper yg edy dpt... pastu yg bestnya siap dpt sekali saucepot jenama ikan... 

nk illusi kurus kene bt gaya muke gini hehehehhehe

masakkan rendang daging utk maktek, opis dia bt jamuan raya arini.. 

20 comments:

LYAfrina said...

tulah dana..sekejap je kan..dh pertengahan syawal pom kita..

Kakzakie Purvit said...

Cantiklah tudung Dana.
Kakak suka warna hitam:)

aryan azra said...

haaa...nampak kurus dah tu dana hehehe.

makanan tu buat akak tertelan airliur je tau..huhuhu

esok akak pula beraya dekat opis

aizamia3 said...

Pemadam tu akak suka.. dulu zaman sekolah mesti sayang nak guna..
Gambar kuruskan muka tu memang win.. ai like.. ;)

Umie Adli said...

rendang tu....sedapnya......

norhidana miswan said...

Lyafrina- sempat lg nk layan kuih raya open house n pose 6

k Zakie- dana tak suke itam tp tudung ni bt dana suke lah ngn itam hehehe

k Aryan Azra- ilusi je tuh kak hahahha...

k Aizamia- hehehe kurus kan muke ku

Umie Adli- nmpak sedap tp ntah camne di tekak org lain... tekak kite kata sedap dh hehehe

anyss said...

Assalamualaikum,
kita pun blm raya lagi ni...dah nak abis syawal

Mazlan Othman said...

4 krepek jawa tu,
wajib ada bila raya.

Qhaifa Nur said...

Dana...hemper raya kak nur paling suka...mcm2 ada
Rajin kakaknya buatkan rendang utk adik...

Atie Yusof said...

Bestnya dpt hanper raya kak.. mcm2 ada.. seronok! murah rezeki akak...
nampak kurus dah tu kak..hihi

Amy Hilmirda Daud said...

ada ferrero rocher hamper tu.
Sedap nampak rendang tu.

NEKCIK said...

aduhaiii sedapnya rendang daging tu Dana..kalu dekat nak jugak tumpang cicah nasi impit

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi..
Memang sweet lah dana buat gambar gaya kurus tu..
Nampak comel..

Sedapnya dodol..
tahun raya ni akak tak jumpa dodol lagi..

Mommy Cici said...

dulu zaman sekolah suka collect je eraser mcm tu. kalau emegency kwn pinjam and guna, mmg raSA marah sangat. hahaha

dodol tu wallah, nampak sedap. this year setiap rumah takde dodol hahaha kena beli sendiri je. setahun sekali kan. kang bukan musim raya takde pulak.

Nurul Aini said...

dodol tu paling tak tahan kak

Mimi Azirah said...

Rendang daging tuh buat ailio meleleh je kak

Inani Hazwani said...

Raya tahun ni tak banyak makan kerepek. Heheh

Siqah Hussin said...

Eraser ke tu? Lahhhh warna wArni sangat. Cantik! Siqah pun sayang nak guna. Hee.

Kelakar lah akak buat muka gitu untuk ilusi kurus. Hehe. Siqah pun kadang2 buat juga gitu. Kiki. Siqah pipi tembam 🙈🙈

hainom OKje said...

Dana mak mmg tgh berangan nak buat rendang ni tau....Bila tengok rendang Dana ni tambah lagi teringin tau...

Dulu dulu mak mertua masa sihat rajin buat kek kukus , sampai naik jemulah tolong buat. Tapi la ni nak harap menantu buat...hummm entah bila hihi..

TukangKebun said...

Comel eraser nampak macam sweet candy dah tu.