teman2....

Thursday, September 4, 2014

photo diary #1 september


as salam sume kwn2,

kejap je dh sampai khamis kan, almaklum lah isnin kn cuti jd keje 4hari je, cpt beno rasa masa berlalu kan ni dh msk bln 9 kejap je nk msk tahun baru huhuhui... 

jom lah kite layan gambar sambil bercerita2

sonang pulak pakai shawl halfmoon buterfly nih...  aku nk pakai shawl kene pakai inner kalu tak mmg tak jd

aku mmg tak sesuai pakai kasut ttp semua, last2 pakai sekali dua je dh pakai kasut yg simple2 je

ni gambar petang smlm, gatai2 mulut pakai lipstik membe... lipstik avon yg ikut color darah tu..merah kan


kt umah balik keje dh mandi cuci muke sume tp lipstik tu color dia tak ilang2... sampai ke pg nih ada merah gitu huhuhui kene gelak je ngn edy



ni keadaan dpn opis aku yg berselerak... tmpt lain lg lah selerak mcm apa


ni pau peliharaan aiyan, siap ada pet oik2 lg... udahla pau negro... 

camne lah aku tak rambang mata kalu pg plaza gm beli glass pearl ngn kristal... tgk kt gambar pun rasa cam nk beli sume... kalu dtg sana lg lah sume mcm nk beli huhuhui

p/s: kadang serabut ngn membe opis yg kaki penyibuk, kejap tanya panggil sbk nk tgk ksut lah, tgk baju la tgk tudung lah tanya beli mana...the bery the bery bezy body tau....

20 comments:

nur anis said...

saya kalau pergi tempat manik tu, rasa nak borong semua..huhu

LYAfrina said...

Hehe

Ofismate dana bkenanlah tu dgn apa2 y dana pakai.. nk jugak kot.. hehehe..

Mcmana bentuk shawl butterfly ye

lieyalatif said...

erk kat opis ko ade yg jenis gitu ke dana..tu okey lagi, kat opis aku lagi dasat.... stalk blog diam2 pastu jadikan bahan mengumpat...tu lagi saiko punye org tau...dok jeles dgn hidup org lain tak abis2....

gitu lee tukang manik harus laaa ramang mate bile tgk manik byk2 gitu heehehehe.... lawo2 plak aku tgk....

biar betul sampai pagi bibir merah lagi..scary lak aku....

UmmuAidan-Arissa said...

hanya tukang manik dan pencinta manik yer paling menilai manik ..heheh..akak taklah peminat sangat..
mmg kat opis byk yg bz body..pantang tgk orng lain bergaya lebih skte kan..

Kakzakie said...

Manik yg dijalin tu kakak ingatkan tasbih tadi Dana. Kalau pergi Mekah banyak bergantungan tasbih macam ini - itu yg kakak ingatkan tasbih hihi...

cheq da said...

Mcm2 ada

Nafira usof said...

Salam Kak Dana~
teringin jugak nak beli halfmoon buterfly nih.. cuma belom tgk lagi cara pakainye camner~ tingin jugak nak pakai yang manik terjuntai tu.. keh keh keh .

huh~ Zura pon x sesuai pakai kasut tutup penuh.. tetiba jer kasut jadik kembang.. x comel langsung!

Zura x pakai lipstik.. pakai lips gloss jer.. entah kenapa susah benor nak carik lipstik yang kena dengan bibir zura yang gojes ini. selalu beli mesti x masuk. mencik!

dah kenapa opisnye jadik lagu tuh?
cam kapal pecah sajaaaa.. kehkehkeh.

Amboi Aiyannn.. bela pau yer.. untie tak suka game nih.. bising! asik mintak makan jer.

suka plak tengok susunan manik yang banyak2 tuh.
memang rambang mata kalo nak memilih nih.

p/s: opismate Zura cina2 jer.. dorang x suka bzbody.. kikikiki

Dee said...

Saya pakai lipstick collagen terlajak laris je..huwaahaha...avon pya tu murah x?

norhidana miswan said...

Nur Anis- tau pun ko dik... itu psl akak takmo pg situ selalu kirim kt somi je

Lyafrina- itu yg maleh tu, halfmoon tp ada bentuk biku2 skit

Lieya- ada lah lieya oi,selalunyer yg dh kertu lah... aku jarang diaorg sekodeng blog, aku tak ltk cite blog aku kt fb,.... takde privacey sgt kang...

k UmmuAA- hahahah betul tuh kak

k Zakie- ada jgk kak org yg bt tasbih ngn pearl glass color gtu

Cheqda- betul2 itu lah jd photo diary

Nafira- salam dik non... senang je nk pakai mcm pakai shawl biasa

opis jd gtu sbb bt renovation... untung lah opismate cina

k Dee- oooo lpstik colegen terlajak laris tu ikut warna darah jgn kan...

norey said...

hahaha...betul² tahan lipstick tu...selang sehari pakai ..tapi xtanggal²...risau gak...

Opis kalau berselerak..mmg xde mood keje...kalau meja berselerak...tanda orang banyak keje...hehehhee

dulu iyyan pun ada juga main game pou..kemudian dah delete...kat opis asyik berbunyi..suh bagi pou makan la..mandi la..siap pesan lagi...jaga pou tu untuk dia..sabar je la

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik manik tu akak. Macam tasbih pun ada nampak juga.

nurbijen said...

Owh, tak sesuai la lipstick tu dgn dana...
Saya pun kadang2 suka rembat lipstick kwn2.. nak beli sendiri hubby tak bagi.... hahahaha
Aiyan Aiyan, yg negro jugak dia minat...
Tak best kan dapat opismate cenggitu... buat tak tahu aje lah dana... jgn amik port sgt :)

norhidana miswan said...

k Norey- itulah kak, oopis tgh renovation nih serabut rasa... hahah kesian lak nk delete pau tuh, dana tak buat bunyi kuat2 utk game hehehe

PMDR- betul tu dik, mmg dia jual utas2 gitu

k Nurbijen- hahahah bibir dana yg ngada2 kot kak... mmg dia suke itamkan pau dia... dulu dia tkt kalu hitam skrg pilihan sndiri

Tihara said...

akak suka sangat baca photo diary dana, bestnya tempat jual manik kan boleh rambang mata dibuatnya :)

aizamia3 said...

part bila office kena renovate, tak tahan dengan bau, debu dan tempat jadi tak kemas.. huhuhu..

inazamri said...

ayunye dana.lama akak tak kesini,lama juga blog akak sepi.update sikit2 je.wah mcm nk try la lipstik avon tu.cantik.

norhidana miswan said...

k Tihara- itulah kak... mmg rambang mata nengok segala pearl tuh

k Aizamia- betul2 tuh... jd serabut nk keje

k Inazamri- hahah ayu lah sgt kak... itulah ingat dh takmo dtg blog kite lg dh

ros_reeza said...

biasala, bila dah ramai-ramai tu. ada yang jenis suka bertanya.. pantang ada sesuatu yang baru/lain pada kita, semua nak ditanya.. hihihi

hainom OKje said...

Cantik jer tengok Dana pakai tudung nampak inner tu...OKje mmh tak sesuai langsung...

Tak pernah sampailah Dana Plaza GM tu kat mana pulak??? Dah katanya penjahit manik surelah suka nampak manik tukan...

saly said...

sama sy kak,kalu pakai shawl msti pakai inner kalu tk ,mmg x selesa je..haa yg kasut tutup tu sy mmg suka..tp kalu yg simple lg senang kan.. ambil yg senang dlu bru laju lagkah..hehe