Friday, September 12, 2014

ikan caru bakar cara Dana

as salam sume kwn2,

maaf yek smlm senyap tanpa berita tp aku dh BW umah korang2.... smlm sikit kelam kabut ngn aku yg kene pindah tempat lain utk sementara sbb bilik nk bt renovation, merempat lah ke sana sini heheheh.... itu nnti2 lah aku tayang kt korang ek tempat aku merempat nih. 

meh nk tayang kt korang cara aku bt ikan caru bakar or ikan apa2 bakar... pakai magic pan je, tp siap balut ngn daun pisang lg tau.... aku selalu pakai rempah ikan bakar adabi je, klu takde aku bt sndiri je ngn cili boh tu... 



sile jgn gelakkan keserabutan bentuk balutan ikan tu ek

udah pusing kali pertama.... bau dia semerbak

yg udah siap.... lawan kan ngn cicah kicap+lada+bwg+limau... 

ni tanya sesiapa berminat nk suh jhtkan shawl ngn desgn nih.... jdkan diri sndiri model tak pyh bayo

p/s: isnin ngn rabu nih aku cuti tau kawan2... nk balik johor, mak dh rindu sgt kt cucu dia tuh... asik tanya je... itu yg aku terus amik cuti sampai rabu... lama sikit duk kg, lama skit cucu nk bermanja ngn nenek nyer

18 comments:

  1. Kakak pun suka bakar ikan balut dgn daun pisang. Biasa balut daun pisang dah tu kakak balut dgn aluminium foil... suka aroma daun pisang kan:)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya la cik dana oooiiii...akak suka sgt ikan bakar cam ni...tudung tu pon cantik

    ReplyDelete
  3. sedapnyeee..
    menu sihat jugak nih kan!
    boleh lah buat jugak nanti.. tapi takde dpt ler nak balut pakai daun pisang.. bakar terus jer lah.. hehehehe

    cantek lah tudung tu kak~
    jahit sendirik lah tu kan~
    gojes sangat2!

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaaaa!!!.

    Selamat bercuti. Semoga selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
  5. dah lama betul tak makan ikan bakar style macam ni...nk try buat laa esok...hehe

    ReplyDelete
  6. alahai.. terliur pulak bila tengok waktu2 tengahari macam ni ;)

    ReplyDelete
  7. Bbwana- mekasih

    k Zakie- aluminium foil udah abis kak, itu yg blt daun pisang je

    Cheqda- itulah kan... sodap kan walaupun simple

    Nafira- mmg sihat tp kalu skali mkn ngn nasi sampai bertambah2 2pinggan jd tak sihat dik oi... jht sendiri lah udah asik jht tudung org lain je

    Sherwieyna- terima kasih...

    Cik Viva- mekasih dik

    Liza- try jgn tak try walaupun simple kan

    Smile- heheheh... sedap kan

    ReplyDelete
  8. selamt bercuti kak dana, kim salam budak kecik, and hv a safe journey

    ReplyDelete
  9. Suka jer balut ngan daun pisang ni Dana tp tulah tak de pokok pisang belakang rumah ...camne? Hehe....
    Tu mmg ikan bakar style johor tu cicah ngan sambal kicap ek.
    Ada ke adabi punya rempah ikan bakar....tak pernah tau!

    ReplyDelete
  10. Betul Dana....jimat cost ....jahit sendiri....model pun diri sendiri ....hehe

    ReplyDelete
  11. Nmpk berselera bakor ikn camtu. Bday akk nti hadiah kn akk tudung camtu boleh??? Gurau je

    ReplyDelete
  12. sedap tu kak.. ni sekarang dah sampai johor la kan :)

    ReplyDelete
  13. mmg nmpks edaplah ikan tu..

    kretip sgt!

    ReplyDelete
  14. best,... best.. makan bertambah2ni dana.... aiyan dah sihatker...

    ReplyDelete
  15. Sama lah dgn saly,suka ikan caru bakar ni..lg2 kalau guna daun pisang..bau dia..mm. biasa kalu sy bakar guna rempah sndiri gak..

    ReplyDelete
  16. teliur tgk ikan bakar wey!! kalo aku ni selamba jek 3 ekor bedal sorang2 kakaakakaka

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...