teman2....

Thursday, February 7, 2013

photo diary edisi meleleh air liur

as salam sume kwn2,

arini tak tau nk cite apa, jom lyn photo diary ek, biar gambar berbicara, mmg banyak gambar nih, pastu sapa2 yg lum bfast ke lunch tu jgn nk salahkan aku kalu tibe2 cacing dlm perut berbunyi2 mintak mkn ek



aku kalu ngn bff aku kalu gi ke pizza hut msti akan amik salad, ni lah gaya nyer bertimbun

salad versi jawa - pecal, kuah kcng nyer mak aku dh bt siap2 kt umah tinggal tambah air pns ngn asam jawa je 

ptg2 lyn ubi goreng... ubi adik aku bwk dr johor aritu

aiyan msh lg mandi kt besen gini, n selalu dia mmg laju je msk dlm besen nih, kadang2 tanpa bukak baju... geram je

edy skrg kan outstation ke Kuala terengganu je, so aku suke kirim sata frozen kt sana, sedap
try bt buger sndiri... kire jd gk lah... 




tp bt versi kecik je, dhtu roti pun ikut sembarang je




antara lauk feveret, ayam msk kicap....

ptg2 lyn ubi rebus `blegudek` ngn kopi O mmg ngam

cuti hari wilayah aritu beli pokok bunge... aku suke ngn buah2 dia tu... comei

ikan kering pari msk kari... sesekali boleh la lyn

kering kuah mee kari ketam tp kaki ketam takmo mkn sbb kang merecik2 kt tudng n baju hehehhe

berangan nk msk mee grg tp nyer sampai kt umah baru perasan aku lupe amik mee kuning, jd nyer spageti goreng 

p/s: jawapan utk teka teki tuh adalah  BUAH DELIMA, ramai yg teka betul... nnti akan bt pilihan random... kalu udah setel aku akan letak kt sini ek nama2nyer

24 comments:

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhh kejam koooo!!! teliur aku tgk dana satu2 makanan kooo...lagi2 ubi2 ni...pecal pun yeak jugak...darah jawa kan katenye hahaahahahaahah.....wey, adekah tidak rugi ko tinggal ketam terkontang kating disitu heheeheheh

aiyan mandi besen lagi rupenye....syok le die feeling2 berendam dlm bath tup heheheeheheheh

Kakcik Nur said...

Tetiba kakcik ngidam nak makan ubi rebus + kelapa parut. :)

Munnafendy said...

ketam tu ruginya tak makan kaki dia!

Kakzakie said...

Banyaknya makanan dana. Blegudek agak-agak kawan-kawan kita tahu ke Dana hihi....

norhidana miswan said...

Lieya- amboi2 panjang nyer `perkh` ko... ahak2 kalu dh jawa bt2 tak kenal makanan jawa mmg melampau,heheh aku mmg mls nk ratah kaki ketam...
aah aiyan msh mandi besen lg ko, tak berani nk mandi kt sink or kt blik air lg

kakcik Nur- skrg dh senang nk cari kt kedai kakcik kalu mls, beli je sume sedia heheh

Munnafendy- hehehe syg tudung ngn baju la dik,kang tak ensem dh akak heheheh

k Zakie- org jawa je kenal blegudek tu kak...comfirm

Zulfadly said...

ikan pari kering?? tak pernah saya jumpa tu kak, hehe btw pecal tu memang saya suka, masih x jumpa nak beli lagi hehe

CheNamNam said...

Bila tengok ayam masak kicap Dana baru haku prasan selama haku dok memasak hingga ke hari ini,tak pernah sekalipun haku masak ayam masak kicap..ishh ishhh terukkk sungguhh buat malu jerk kannn...:P

Wak Gelas™ said...

sodapnyerr makk.. ahhks

norhidana miswan said...

Zulfadly- dh sampai melesia kan, kalu ada psr mlm pg kt tmpt jual bawang2 or ikan kering cube tanya ada jual ikan pari kering tak... rupe dia cam kipas

CheNamNam- heheheh akak tu selalu msk yg lg rumit2 masakan yg lg the bomb...

norhidana miswan said...

WAk Gelas- heheheh

Dee said...

ubi makan petang2 ngan kopi o mmg syiok..

mamyharraz said...

kak sedapnya ubi tu pekena dgn kopi o
vavava tak keruan hidup ai tauuu.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

a'a mmg meleleh pun air liur ni kak..saja noh dok tayang kihkihkih

Papa Mifz said...

tak meyempat nak mandi tuh yer...hehe

norhidana miswan said...

k Dee- betul2

mamyHarraz- heheheh tp kalu yg banyak angin kene mkn skit je

Wanieys-heheheh sesekali dik apa slhnyer

papa Mifz- hehehhe dia mmg pntang kalu nmpk air

ct rahani said...

adeh la.. masuk blog dana pg2 nih terus rasa lapor tgk makanan tuh sumer.. plg x leh tahan sata tuh.. rindunya nk makan sata ganu... huhu..

Fauziah Mohamad said...

hai tuan rumah, meh gorengkan ubi goreng cam tu, lamo dah tak makan...sian tau

pepari said...

nyampah laaa.. asal masuk blog Dana ada food sure buat akak kepingin benar hehehehe.. pecal tu best nya!!!!!

lapa lapa lapa.. jom makan? hehehe

ros_reeza said...

amboi akak.. entry penuh dengan gambar makanan.. tak menahan Ros tengok.. hihi

Mimi Azirah said...

memg meleleh air liur tgk

NEKCIK said...

Salam Dana..aduhai laparnya bila singgah rumah Dana ni....meriah kalahkan chinese new year lak!! lapoo nekcik!!

LYAfrina said...

semua makanan menyelerakan....
wah.. cer bagi gok resepi dagin burger tu.l.. wak sendiri lg bagus..

olo..lorrr comel aiyan berendam tu

ieda immi said...

dikk akak x meleleh dikk
tapi


nangissssssssssssssssss !!! muahhaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak ni saja suka tayang makanan bg kiter tingin hahaha