teman2....

Tuesday, July 11, 2017

Kena langgar


as salam semua kwn2,

salam selasa semua kwn2,

Tak tau camne nk mulakan cite, liat je rasa nk bercerita, mcm mls nk ingat apa yg dh jadi.

Khamis lps kereta aku kene langgar time nk balik keje, kene kt susur msk ukay perdana. Tengah2 berhenti tup2 dummmmm... bergegar kereta kene langgar. 
Terus aku toleh belakang tgk aiyan, dh ter baring dia sambil nngis... nngis sbb terperanjat kene langgar. 

Mls nk cite detail2, lbh kurang2 jelah yek... korang tgk la sendiri apa jd kt keta aku. 
Redho mmg redho tp hati ada sakit jgk, tak tau berapa lama kereta ddk ward nih.  Patah kaki jap

Laki aku kata claim insuran je, lps nengok keadaan kete aku, bdk moto yg langgar tu pun tak rasa dia boleh nk bayo kerosakan semua tuh. ngn moto tu sendiri roadtax mati dr thn 2011.

Tq pd kwn2 sedara mara yg bg sokongan n doa.... insyallah aku bersabar, aku redho


lps edy sampai baru berani nk trn tgk keadaan kete

ni gambo yg aku up kt fb lps kene langgar huhuhu... masa ni tgh gigil jgk nih

nsb tinted cermin belakang tu elok, skit je kaca yg msk dalam


lampu2 kereta belah kanan yg sendu.... belah sini yg kene hentam

mcm tak caya moto yg langgar kete aku nih... mmg laju moto tu rasanya

sian la cik puteh aku nih... 

moto bertuah yg dpt langgar kete aku... 

19 comments:

aryan azra said...

Allah..teruk tu dana, laju tu motor tu sampai pecah cerminnya tu. kalau akak pun gigil kena langgar cenggitu. sian aiyan terkejut sampai nangis.

Norhayati Mohd Isa said...

Alhamdulillah ayyan dan dana tidak cedera..
Kesian ayyan..
Mahu tak terkejut..
Kita yg dewasa ni pun menggiglkan..

Teruk juga kerosakan kereta dana tu..
Mmg kena klim insuran dana..
Tak mampu budak tu nak byr kan..
Motor dia pun teruk kan..

Inani Hazwani said...

Allah. Moga dipermudahkan semua urusan kak Dana. Kadang kita dah berhati hati tapi itu lah silap orang lain pulak. Alhamdulillah tak ada cedera.

Kamsiah Yusoff said...

nasib baik la Dana tak ada apa2..

imm hassan said...

Allah..syukur dana dgn aiyan xde pape.. teruk jugak nampak tu.. smoga urusan claimW dipermudahkan..

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- itulah kak, bergegar kuat kete masa kene... mmg rasa nk ggr jantung

k Norhayati- dana mengigil jgk kak, masa kene tak ingat nk call edy ke apa... fkr aiyan dulu pastu baru call edy tu pun mengigil...
mmg tak sangka seteruk itu

Inani- betul tu nani, bila kite dh abis berhati2 org pulak yg langgar, dh takdir

k Kamsiah- itulah kak, nsb hentam belakng tp kete lah trk

k Imm- itulah kak, perodua kata paling awal akhir bln ni baru siap, tp tak tau lah klu lambat lg huhuhu

shalin shazira said...

Teruknya kak sampai cermin kereta pun pecah. Nasib baik akak ngan ank tak apa2.

Amanda Suria said...

Habis penunggang motor tu lepas ke?

hainom OKje said...

Mcm mana tu ek Dana jadinya. Takkan senang senang je nak lepaskan budak tu pulak.

Emmm....

norhidana miswan said...

Shalin- benda nk jd dik, tp mmg laju rasanya mto tuh... itu yg jd gitu

SA- tak lps ddk spital, tp dh bt repot polis lah psl kene langgar tuh

k Hainom- hmmm bdk tu pun kt spital kak nom, mls nk panjang2kan cite... dh bt repot polis n claim insuran utk kete...

nurbijen said...

Allahuakbar.... Tak pasal2..
Yg penting, Dana dan Aiyan selamat..

Faham sgt perasaan Dana..
Akak pun pernah kena langgar jugak masa stop mcm tu..
Rasa kete bergegar bila kena langgar..
Yg melanggar tu pulak lori... huhuhu

Adam said...

Dah lama dulu kereta saya pernah kena langgar belakang. Budak motor juga langgar. Rosak teruk jugak. Motor dia pun teruk. Dia tak boleh bayar, so dia ajak ke rumah dia jumpa parents dia.

Sampai ke rumah dia, aduh kesiannya saya tengok keadaan keluarga dia. Selepas anak dia cerita kat bapa dia tentabg dia melanggar saya, saya mohon balik tak jadi mintak ganti rugi.

Hatta Beckham said...

Elok claim insuran je.. motor tu xde roadtax ngan insuran so insuran dia xleh nak cover kos kereta tu.

Apa-apa pun nasib baik Aiyan dan Dana xde apa-apa..

norhidana miswan said...

k Nurbijen- ayoooo akak kene langgar ngn lori, tak tau mcmne gigilnya... dana kene langgar moto pun gigil lama

en Adam- sya tak minta ganti rugi sbb bdknya dh terbaring tak sedar, suami tgk kete trk tu dia suh claim insuran, tp seksa skit lah lps ni nk pi mana2

Hatta- sbb tu suami suh claim insuran, sbb klu nk claim kt bdk moto tu pun tak tau dia mmapu ke tak, kete trk kn....

Warisan Petani said...

Ujian buat Dana.
Semoga dipermudahkan.

nini said...

Alahai...dugaan betul. Sabarlah. Semoga diganti dengan sesuatu yang lebih baik. InshaAllah

Siqah Hussin said...

Yang penting, akak selamat. Alhamdullilah.

Nampak gambar kereta akak, macam bukan dilanggar oleh motor. Teruk jugak rosaknya tu. Huhu. Agaknya motor tu laju kan..

Lagi sakit pulak dengar roadtax motor mati dari tahun 2011. aduhai.

Moga semua boleh diselesaikan dengan baik kak.

Siqah pernah kena langgar dari belakang jugak. Seminggu kereta Siqah kat bengkel dan dalam masa seminggu jugaklah, budak yang langgar Siqah datang ambil dan hantar siqah pergi balik kerja. Kereta dia okay je, kereta siqah yang habis bumper.

mamapp said...

Laju sgt motor Tu.. dulu masa mama kena sondol.motor xde apa Pula..

LYAfrina said...

Syukur aiyan xde apa2. Teruk jgk kondisi kereta tu