teman2....

Wednesday, July 5, 2017

JALAN2 RAYA KT TERENGGANU


As salam semua kwn2,

Salam rabu bersamaan 11 syawal, dh nk msk minggu ke 2 sambutan raya, ujung minggu nih kene balik kerteh lg.... baru mimpi nk qada tido mana yg tak ckup huhuhu

Raya ke 3 kan dh gerak balik kerteh, selalunya petang kami sampai tp sbb ada eksiden mlm baru sampai kerteh. Raya ke 4 baru la blh jln2 beraya umah kwn edy.

Raya ke 5 pulak ke open house makcik edy di paka, pastu kami jln2 tepi pantai....
hampir hari2 tiap petang kami jln2 tepi pantai... rugi balik kerteh klu tak jln2 tepi pantai.


Nsb bg kerjasama suh tgk kamera bdk belakang tu
Sampai kt dungun benti bergambar bwk pokok dulu... 

2 beranak yg sedondon nih, nk menan buih 

cantik sgt laut time tu, tp panas sgt2.... nsb pokok banyak jd tak rsa sgt panas tu... seronok layan angin pantai

Gelak besar bdk tu sbb buih2 tu semua kene kt mama nya yg tgh nk welfie tu

Sebelum balik, singgah sini.... layan mee sup champa, sedap oi

Udahla isi penuh, daging banyak... mmg perkkkkh

Abis tinggal kuah je... mmg kene cuba lg kalau balik kerteh

suruh senyum tp buat muke lak... sbb kacau dia tgh lyn buku power rangers
ptg tu layan angin pantai... dia sibuk la main game je

mmg ssh la nk suh amik gambo elok ngn org belakang tu

kt pantai kerteh ni pun dh ada buai mcm kt pantai batu buruk tuh... 

bdk tu takut naik buai ko.... suh duk diam2 pun tak blh... 

p/s: mak ngn abah nk dtg kl nnti sbb nk pg jemputan kawin adik iparku, seronok mak ngn abah aku nk jln2 lagi , sbb aritu dtg time pose

13 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Raya ganu lak ye..
Seronok layan pantai ni kan dana..
Sejuk jer dihembus angin laut tu..

Akak cuti sekolah nanti nak cuti2 ganu pulak lah 😆

aryan azra said...

seronok raya ganu, boleh ambik gambar kat pantai, cantik je view.
aiyan tu makin tembam je acik tengok haa, takut naik buai ye

- dieyana - said...

syoknye ganu, mkn sdp2 kat ganu..hiihi..hirup angin pantai

norhidana miswan said...

k Norhayati- aah kak, tiap thn mmg bergilir gini...almaklum tmpt dana takde pantai, jd klu nampak pantai jakun skit

k Aryan Azra- ahahhaa aiyan mmg makin naik bdn nya, sampaikan kami catu skit dia mkn

DIEyana- btl tu, klu tak kawal abisla berkilo2 blh naik bdn

Mommy Cici said...

bestnya kak sempat jalan jalan sekali. Tak pernah sampai terengganu lagi ni

raihanah said...

bestnya dapat jenjalan tganu. tepi pantai memang best

norey said...

Dana datang Dungun xsinggah beraya umah akak...huhuhuhu
akak balik raya ke 3-7 hari tu....

imm hassan said...

imm kalau balik dungun memang tiap2 petang la dok melayan perasaan tepi pantai hihi..nak2 pantai dekat je dgn rumah mil.

Siti Yang Menaip said...

ritu plan nak ke Pantai Timur jugak tapi x jadi behe.. takot jem..

hainom OKje said...

Ayyan takut naik buai ye Dana...gayat agaknya.
Open house kat sana makan apa Dana?

hainom OKje said...

Belum licin kuah dia takkan dah stop Dana? Hihi...

Warisan Petani said...

Seronoknya jalang2 kt pantai.
Masa tu cik putih sihat lagi.

LYAfrina said...

Lya tringin sgt nk g kat sup chempa ni.. X pernah pergi lg.