teman2....

Monday, June 19, 2017

si mata ikan


as salam semua kwn2,

Salam 24 Ramadhan ye

aku dh makin kering idea nih, ingatnya minggu ni aku nk edy bungkus je... otak dh takde idea menu apa... ingat mnggu nih nk suh beli je

Kelmarin bt gulai ikan aya, nsb kepala belh 2...
berebut kalau tak bahagian mata tuh, ni kira bahagian edy lah... sbb mata yg sebelah tu kepalanya dh hancur... sbb lembut ikan aya yg edy beli kali ni


kepala ni edy dh cop siap2.... mata tu bkn main beso

ni je menu mlm tu, oren tu bg lawaskan segala isi perut heheheh... 





16 comments:

al - lavendari said...

saya pun suka makan mata ikan .. tapi lebih suka telur ikan.

Norhayati Mohd Isa said...

Bestnya dapat korek mata ikan besar ni..
Sama akak suka mata ikam.
Hendaknya masak kari..
Rindu pulak ikan aya ni gulai dgn pucuk ubi.

Mommy Cici said...

dapnya gulai. tapi tak penah makan mata ikan. serious boleh makan?

kita this year memang menu asal boleh. telur dadar dengan sambal je ulang 2,3 kali. ikan goreng dengan kangkung belachan. takde mood nak memikirkan menu spesel. yelah hari tu ngadap bebudak tak sihat. ni nasib baik semua dah beransur pulih. tinggal batuk selsema je susah sikit nak baik

Amanda Suria said...

Akak sukeee...akak suke..part mata ikan ni sellau jadi rebutan...

Sue Bee said...

Kepala ikan takda isi tapi sedap, itu yg pelik, kan.. Hihii. Feveret SB weyyhh

Amy Hilmirda Daud said...

nampak sedap tu dana... dah hujung2 ni memang dah ketandusan idea nak masak kan.

Siqah Hussin said...

Siqah tak pernah makan mata ikan. Hee. Tapi siqah suka kari ikan. Sedap!

tiga lalat said...

dapnyer., ;p

norhidana miswan said...

Al Lavendari- dana pun suke tlr ikan jgk Pak Ngah

k Norhayati- klu dana awal2 dh kasi colek mata dia tuh, klu tak ada org lain colek tp sbb bln pose kan, nsb lah sapa dpt

MommyCici- boleh la mkn dik, sedap tau... klu anak2 tka sihat mmg menu simple je lg mudah kan

Amanda Suria- boleh geng rebut mata ikan ni SA heheheh

k Sue Bee- itulah, kepala tu jd rebutan klu ratah mmg layan

k Amy- itulah kak, lg2 org yg rajin mcm dana nih kan

Siqah- hehehe sedap dik, try la nnti kih3

3 lalat- mmg sedap, lemak2 gitu

Warisan Petani said...

Kalau kat rumah pakciklah tukang ngabiskan kepala ikan tu.
Orang lain tak pandang. Suka mata dia, otak dia pun pakcik makan.

norey said...

masak simple pun dah kenyangkan ...Dulu akak kurang kepala ikan..tapi sekarang sejak terjebak kawan opis masak sedap...dah tersuka pulak...hehehhee

hainom OKje said...

Hari ni nak masak karilah. Mcm sedap pulak tengok kari ko Dana.
Part mata tu bulan Edy jer suka, mak pun suka hokey.

Ainniah Zulkefli said...

terbeliak besar mata ikan tu kan haha

LYAfrina said...

Lya pom suka mata ikan.. Klo bhgian kepala mmg lya cop dlu. Mujurlah fain x suka kepala ikan.. Haha

norhidana miswan said...

WP- kite blh geng lah WP yek, ratah kepala ikan

k Norey- hehehe blm try blm tahu... dh jth cinta ssh nk lps

k Hainom- hhahaha dulu2 edy tak mkn kak, lama2 dia lak sbk rebut kepala

Ainniah- heheheh sebesar ikan nya jgk

Lya- dulu edy pun tak mkn kepala, lama2 tgk kite ratah... skrg dia lak lebih2

Mar Mansor said...

ala nape sedap..nape..
JanjiKita