teman2....

Wednesday, October 15, 2014

WW wassap yg sgt membantu


as salam sume kwn2,

apps kt hp kite tuh kadang ada yg bnyak kebaikan n juga keburukan, apps yg aku paling suke... wassap

dulu masa edy takde smartphone pyh skt nk kirim2 tp skrg nih agak2 mls nk kuar pg mana2, sbb sbk nk jht manik aku suh edy wassap je, tp sian lah dia fenin skt sbb nk melayan kerenah aku milih itu ini...

WW ke nih klu dr td bnyak kata2 hahahhaha, ada aku kesah kan blog aku

pg nsk edy tunjuk je jenama  n perisa aku pilih sajo

ni paling latest... suh edy beli lace kt pertama complex... pakai tanda2 gitu je

kalu pg sana mau sume color aku amik kan.... 

tgk ni pun rasa nk amik sume, tanda coklat 1 je tp tup2 suh amik sekali cream sebelah kiri tuh

ni masa suh edy belikan bawal plain AJ... heheheh 

ni nk oder sequin lace kt kwn peniaga online.... main bulat2 saja sbb tak tau nk nyebut color apa

ni bulat banyak sgt... mana2 yg ada dlm bulatan tu kire amik je... klu ada 3 color sekali sume amik ..... mudah kan tp
botak rambut aku membayo...
yelah baru tgk kt gambar pun aku dh rasa nk amik sume camne kalu pg sana... tak tau lah


ni masa aku kirim kt bff aku Pn Emy, main bulat2 je kan... mudah


p/s: nnti nk try jual shawl siap manik kt sini lah, mana tau ada yg kenan... nnti pas2 cuti deepavali aku promote ek

19 comments:

lizz said...

memang senang...sama la kiter kalo nak suh laki beli dia wassap jek pic kita tinggal pilih2 jek...kekdahnyer...dihujung jari itu...kalo shopping siap pakej dia susun sekali kat umah...hehe

Tihara said...

haha ww tapi banyak kata2 kekdahnyer..
tak kisah lah akak sukak mboco blog dana ni
memang senang ada wassap ni kan..
setakat ni masih free lagi
guna sampai lebam gitu :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kannnn
technologi makin canggih...makin memudahkan kita berhubung...
upload pic...then tandakan jer mana nak ...

boleh gark buat group berbincang..on the spot memasing boleh bagi idea
cuma kena pepandai bahagikan masa ler kan dana

Nafira usof said...

hehehehe.. memang senang kan!
teknologi yang sangat membantu. Zura ngan Cinta pon selalu gak guna pakai kaedah nih.. nak menyebut kan banyak citer.. pakai snap gambar jer.. senang!

Bagus lah Suami Kak Dana.. semua dia pandai beli. tudung pon boleh tolong belikan. mesti tukang jual tudung tuh kagum sebab lelaki gi pilih tudung. hahahaha. Kalo Zura bisik2 ngan Cinta suh dia gi beli tudung.. mesti dia jawab cam nih.. Abang bawa gi kedai.. sayang pilih sendirik~ haih..

lieyalatif said...

senangkan dana hehehhe kemudahan tersedia ada gituuu...dah mcm soping online kekdahnyer hahaahah main bulat2 jek pilihan yg nak..tau2 laki sampai ahahahha...

aku pun selalu gak buat camni...lagi plak, siap mase nak beli ikan ke sayur hahahahha

aizamia3 said...

Teknologi di hujung jari.. ;)
Promote jangan tak promote.. insyaAllah pasti akan ada yang membelinya.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Ada kemudahan macam ni jadi senang kan. :-)

Bbwana adienia said...

salam..

bagusnya aplikasi hp seperti whatsapp ni kan..memudahkan penggunanya..

p/s: jemput singgah ke blog ya, saya ada entri khas untuk awak..^_^

Kakzakie said...

Itulah kegunaan teknolgi yg baik Dana. Tapi ada juga yg guna utk tujuan sebaliknya itu yg sedih..

Senang aje kan tepat pada sasaran apa yg dikehendaki

Acik Erna said...

hero bongsu acik pun suka wasep gambar ngan maknya ni,..tapi camana dana bulat2 kan tu..guna apa

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
norhidana miswan said...

Lizz- itulah tp kadang keburukan pun ada klu kite sndiri yg slh gune lah

k Tihara- itulah kak hehehe... mintak2 trs lah free kan

Zana- btl2, klu kite bt ke arah yg baik jd baik klu kite gune utk yg tak btl pun jd tak ok gk

Nafira- hahahha... bkn kata tudung, lace manik pun dia yg beli... sampai bdk jual tu dh kenal dh muka dia hahhaha...

Lieya- btl2... sbb kadang aku tak berapa kuat iman bile ada kt dlm kedai tu heheheh

norhidana miswan said...

k Aizamia- heheh itulah, cuma tak pasti ada yg nk membeli ke idak kak

PMDR- btl tu dik

Bbwana- alamak ntry apa tuh, serem

k Zakie- betul tuh kak, pokok pangkalnyer kite sndiri nk tuju ke baik ke buruk...

Acik Erna- hehehe... itu dana save screenshot pastu edit acik

nurbijen said...

Itu lah bagusnya teknologi bila digunakan pada jalan yg sepatutnya...
Jimat masa, main pesan jer kay hubby... Lepas tu standby smart phone kat tangan....
Bagus Dana dan Edy ni :)

cheq da said...

Moden sungguh dana ni...wasap yg amat berguna

LYAfrina said...

Setuju sgt.. sama sgt mcm lya n fain.. klo nk apa2 just guna whatsapp.. pilih je. Kdg tu urusan kerja lg sng n mudah.. xyah scan n email. Just snap n trus send.

Bitt (double IS) said...

memang whatsapp sangat berguna...ehehehe nak order barang dapur pon senang kannn

norey said...

betul..senang..cepat...dan pantas..yg penting jimat masa..

nur anis said...

hehe..senang gitu kan kak..senang kerja, kita pun puas hati,..