teman2....

Thursday, August 28, 2014

photo diary lps raya

as salam sume kwn2,

photo diary pertama lps raya, mcm2 gambar nk share ngn korang nih... biarlah gambar berbicara ye dak... hehhehhe dasar mls nk menaip

dlm 2minggu lps edy balik kerteh amik kete dia kt sana... singgah umah makcik nyer dpt tlr masin nih... feveret adik2

kwn merangkap idola aku dlm dunia manik.... kak Umi Pepari... tq sudi dtg umah ku jenguk aiyan... tgk aiyan mmg mudah mesra lagi2 kalu org tu ada anak dara...

aritu pg plaza gm, amik sekali color skim utk pearl nih...senang klu aku nk suh edy beli bg no kod je... hahahha klu pg sndiri kang beratus habis...klu kirim kt edy dia beli ikut senarai yg aku bg je

mlm gaji aritu bwk adik2 pg mkn luar... moga makin murah rezeki aku bile kongsi sama2

gile aku tgk bunga2 nih kt care4..... tp jgn aku beli bwk balik umah kurus keding pulak hehehhe

beli kerang kt aeon big @care4... beso2... puas mkn 

aku ngn color baju yg rare... sbb aku jarang pakai baju color pastel2 gini selalu yg ceria meria je

dugaan memanik nih... mlm td aku dh siap jht dh tp bile tunjuk kt owner dia mcm kurang puas hati ngn corak nih, silap aku jgk sbb ikut suke aku jt bt corak... jd nyer

ni yg dh tukar bukak n jht semula ngn corak baru.... sbb2 bkn senang jd pemanik hehehe

15 comments:

lieyalatif said...

wahh untungnye dana dpt telur asin homemade...aku ni beli sebijik dah jatuh singgit kan...buat sendiri syok cukup masinnyer...

hahaah aiyan pandai usya awek yeak...kemain lagi anak bujang ko dana...akusuke tgk sebab aiyan aktif...alhmadulillah makin sihat die...

baru aku ade kod2 kaler utk manik nie...cantik plak bile bersusun mcm tu kan...hasil keje ko mmg tiptop beb!

betul dana...jgn berkiran ngan adik2 lagipun adik ko byk tlg jaga aiyan....

takpe tangan adik ko sejuk dana, sure menjadi die jaga pokok bunga tu....

weyyy kerang aku ngidam nieh...nak mkn kerang bakar cecah sos die tu...aiyoooooo teliur!

sempat ko berselfie yeak...tapi cantik kaler baju ko tu...

Kakzakie said...

Kakak paling suka dari semua gambar mestilah pokok-pokok bunga tu Dana. Kalau kakak at least beli satu pasu baru puas:)

Aiyan ni boleh tahan ye pandai nak berkawan:)

Cho Zila said...

sedapnyer makan telur masin.. kalau dah tak tau nak makanper memang telur masin boleh buat hati happy...
ooo berselfie gitu yerk.. werna bajugtu akakler paling banyak..entahler suka bebeno pastel...
alahai pemanik gituler dugaanyerkan... takper asalkan yang membelinyer puas hati terimalah...

norhidana miswan said...

Lieya- klu blik kerteh mmg selalu dpt sbb makcik edy ada bela itik tlr, hahah aiyan mmg ko, kt mana2 pun jd kalu jmpa awek, selamba peluk n cium...smpai aku yg malu

k Zakie- hahahah boleh geng ngn makngah ni kak... dia mmg sgt peramah kak oi

norhidana miswan said...

k Chozila- betul3 tuh kak, tlr masin pembuka selera time2 takde idea nk msk pe

hahah itu dugaan pemanik tp seronok je kak...

Nafira usof said...

Salam Kak Danaaaa~

eh.eh.. telur masin!
yang buat sendirik lagi sedapkan!
kita boleh kawan rasa masin nye. kalo beli nih mmg ikut nasib..kena yang masin.. 3 hari x habes lagi makan sebiji. huhuhu.

Amboiii Aiyan~
peramahnyeeee.. untie pon ade anak dara tau~ boleh lah mai beramah mesra ngan untie plak~

fulamakkk.. mcm2 kaler ade rupernye yer. mahal x harga manik2 nih kak?

belanja adik makan?? bertuah adik2 akak~ adik2 saya jauh.. sesekali balik kampung boleh lah banjer dorang makan~ InsyaAllah.. makin murah rezeki kak Dana~

canteknyeeeee.
zura suka bunga..tapi x berani nak tanam.. dh tau nasib pokok bunga tu nanti..huhuhu

besar2 yer kerangnye~
selalu kerang camnih masak ape kak Dana?

eh.. canteklah warna baju tuh~
nampak pemakainye lebih ayu gittu~
hehehehe

eh.. kenapa mata zura lagi nampak cantek design manik yang atas tuh?? design bawah tuh nampak berselerak sket warnanye.. hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Meriah raya akak. Banyak kenangan raya yang masih segar dalam ingatan.

PS: Jemput join segmen saya buat kawan-kawan.

norey said...

banyaknya stok telur masin..rezeki..

Amboii aiyann..dapat jumpa awek...hehehehe...

nak memanik ni mmg kena banyak sabar..jika customer x puas hati...terpksa la buka balik...huhuhu..apa pun senang dengan kod number manik tu...sebab memudahkan

LYAfrina said...

dapp r telor masinggggg tu..

dana brapa kalo upah jahit shawl gitu?

ismahasmi said...

salam akak. saya pon suka jahit manik. saya jahit dekat tudung dan baju. baju raya saya ngan tudung saya semua saya jahit manik sendiri. senang nak karang2 apa yg kita minat. tapi tang customer tuh memang cuak jugak. saya pon risau je kalau org suruh jahitkan tudung or baju, pastu diorang tak suke. cemas sangat.. hahaha

norhidana miswan said...

Nafira- salam zura.... heheheh itulah kan... selera org lain2... tq dik rajin mengomen

PMDR- betul2, nnti akak jenguk ek

k NOrey- makcik edy tu mmg jual kak, kebetulan ada stok baru apa lg rezeki kami kot...

Lya- lupe je akak nk pm kt fb... apa2 pm je kt fb ye

Ismahasmi- akak dulu masa mule2 berkecimpung dunia manik dlm 6thn lps gitu gk, mule jht baju sndiri dulu... bt kwn2 nyer pastu baru ada org nk try... kalu ada yg nk cube... terima jelah mencuba kan

NEKCIK said...

waa jari jemas Dana..alhamdulilah..usaha kecil kecilan..dapat pendapatan sampingan

Hilmirda Daud said...

Cantiknya pokok bunga tu...
Bunga yg Amy beli semuanya sampai umah merajuk tak nak berbunga.

nurbijen said...

Tengok telur masin dana tu, baru teringat baru beli telur itik utk asinkan... huwaa, tak sabarnya nak makan telur asin home made...
Telilitinya hasil kerja dana... Cantik!

hainom OKje said...

Dapat telur masin bukan main banyak lagi Dana....Tu dapat ke beli sebenarnya tu hehe....

Tudung pemanik agaknya banyak tak yg ada manik yek? Cer tunjuk sikit pemanik pakai tudung yg ada manik