teman2....

Friday, August 15, 2014

photo diary pagi jumaat

as salam sume kwn2... 

maaf yek smlm senyap je, smlm ada jamuan raya kt jupem nih, bt kecil2 n simple2 je... oh ye n sorry no pic sbb aku sbk rewang tak dan nk jln2 sgt... arini bt ntry tertunda.... lama dh pun tak bt photo diary kan... 

aku himpun dr masa kt kerteh sampai kt johor n sampai dh kt kl gambar2 nih ek... jom2 aku tayang gamabr sambil cite kt korang... 


makngah borong 4 anak pokok... limau kasturi, manggis, pulasan ngn limau purut kot dia mmg suke tanam menanam nih, itu yg asal balik kg msti pg pasar pagi kt benut

kt kampung kan musim rambutan, sana sini rambutan... puas mkn rambutan... tak pyh beli kt umah ada, jiran2 n makcik2 bg free je

gambar raya family besar kami, ni atuk n nenek sebelah mak... meriah kan colornyer... family aku yg biru gelap tuh.... 

thn dpn insyallah ada family kecil kami lak... ni lah family aku kt johor yg aku sygggg sgt, dua org yg tinggi lampai tuh adik no 4 n  no 5, tak tau apasal diaorg kurus tinggi bebeno


ni aku jumpa masa isi minyak kt kerteh... tak penah jumpa kt kl... jakun sat...

first day dtg keje pakai tudung terbalik... hahahha melampau kan... pakai tudung pun dah tak tau mentang2 cuti lama

isnin aritu maktek belikan kek kt SR plak... slice aiyan tu dia abiskan sorang tau... punyalah suke

rabu aritu dpt tgk KKKG kt tv2 tp apasal lah tayang ari keje kan.... tgk pun skt je

ni ari selasa lps pas balik appoiment IJN, dlm kete mmg kene ada bwk menan bg dia main supaya dia duk diam... ni bear kesayangan dia... 

hahahahah sian kan kwn aku nih... nmpak tgn je... membe tudung merah tu amik stok tupperware sampai penuh kete

8 comments:

Kakcik Nur said...

Hehehe... Macam-macam cerita... :)

UmmuAidan-Arissa said...

musim rambutan yer skrang nie dana..alaa rindunya nak makan rambutan, doyan...harap2 ade lagi bila akak balik nanti...heheh

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tinggal di kampung memang best dengan musim rambutan. macam-macam cerita hari ni.

norey said...

seronokkk tgk photo diary kali ni...
meriah dengan rambutan, colourful baju tema hari raya..borong sakan tupperware....

nurbijen said...

tgk pokok rambutan pun boleh telan ailio... sabo aje lah... dah rindu sgt2 nak makan buah rambutan....

Tihara said...

seronok tengok photo diary dana :)

Teena Tna said...

Lori kat petronas tu pun saya tak pernah tengok gak. Yg citer hindustan tu saya tengok dari awal sampai habis, walaupun dah banyak kali tengok. Hehe.

Singgah sini setelah sekian lama tak bw :)

Azian Elias said...

Wahh...dana buat summary je ye...bagus tu..jimat masa...