Thursday, October 11, 2018

photo diary #22/ 2018 aktiviti kt opis

 As salam semua kwn2

Maaf harini lwt buat ntry n lewat jgk jln2 blog kwn2....
Kami ada gotong-royong perdana kt JUPEM nih, gigih oi tema warna merah....
merata merah hari ini...

Jom lah layan aktiviti sepanjang minggu kt opis ngn kwn2 se bawangan


beli set bebola ni, buat msk oden... sodap lak tu

malam tu buat kt umah, oden yg ala2 family mart nih

pastu esok nya kt opis buat lg oden ni, mkn ramai2 di kala hari hujan.... mmg  mabeles lah
kisah semalam, si bujang tu kan pemurah... dia belanja acik2 opis nih
sebelum mula acara gotong royong, kita bfast dulu, kasi tambah tenaga

ni lah ahli2 makcik bawang nya.... 
yg baju belang tu bos sya ya... 

bos pun tapi kene buat keje jgk lah kan



bkn sekor ni je, banyak ekor rupanya siput babi nih hehehehe

bergambar ngn abam2 bomba, minta bantuan bomba utk bersihkn longkang n kotoran tepi2  tuh...
 sbb selalu sgt kejadian banjir kilat kt paking opis ni

dok bersidai ramai2 tgk abam bomba buat keje... dh macam pati pendatang asing je kan... 

lps mandi n tidur kan aiyan, mata mama yg dh raya kuyu... bdn rasa sakit2 lah lama tak buat keje gini... huhuhu

6 comments:

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah said...

best ja tengok gambar, hehe. meriah ja suasana. best nya kerja tempat reramai. saya keja 2 orang ja petugas. huhuhuhu :D

Norhayati Mohd Isa said...

Kat ofis akak pun buat mkn2 oden ni jugak dana..
Akak ikut kan je adik2 muda kat ofis ni 😆

Best gotong royong..
Tapi bila mlm start sakit sendi2 ye dana..😉

NanyFadhly said...

Memang kerajinan lah uols ni. Masak2 bagai..dah boleh kedai steam boat dah ni..konsep macam Family Mart tuh. HAHA~

Inani Hazwani said...

Wahh dah ramai orang try buat oden ni, Nani tak sempat lagi nak buat. Sedapnyaa nampak

norhidana miswan said...

Umi Nazrah- best tu tp mcm2 kerenah... kadang pening gk

k Norhayati- tulah kak... best kan mkn pns2 oden tuh... btl lah kak, dh jarang2 gotong royong kn

k Nany- ehehe sesekali je kak, yg senang2 blh la

ShirVen said...

Wah ramai juga yg dah buat oden tu, kat sini belum lagi sampai season nya. If ada pun belum famous. Yeah, if saya dgn geng KRT pun slalu camni masa gotong royong, mesti makan2 😁