Tuesday, October 2, 2018

beruntungnya budak2 zaman sekarang


As salam semua kwn2,


Ahad baru ni ada pergi kedai buku Popular, aku mmg suka pg situ, sambil nk beli buku bacaan aku, blh belikan buku latihan aiyan.

Sekali tu, Popular buat sale lah.... mula2 dh pilih dh 24 color rm15++, sekali baru ternampak yg nih... 
Apa lagi terus la beli, siap ada beli 1 set lagi yg 12 n ada pencil set sekali rm8 je.... 
Mama teruja sbb rasa murah n colornya semua lawa... mama tak merasa nk ada pencil warna mcmni masa sekolah dulu.

Jakun mama membelek semua color nya


xtau sampai bila sale kt popular nih

siap pengorek lg, tp mama simpan siap2 sbb klu dpt kt aiyan kang bahaya

mama masa sekolah dulu dpt beli yg 24 coolor pun dh happy sangat... tu pun bila dh sekolah menangah.... 

9 comments:

Kakcik Nur said...

Zaman kakcik sekolah rendah dulu, kalau dapat beli pensil warna luna ni kira dah mewah dah...:)

Warisan Petani said...

Untung Aiyan.
Zaman wak sekolah dulu tak pakai pensel kaler pun.
Masih zaman tv hitam putih.

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- ya betul lah tu kakcik... zmn skrg banyak lg pilihan mcm2 yg besar jumbo lah n ada yg sampai 48 jenis color

wak WP- aduhla wak, takkan takde color pencil nya wak... walaupun tv hitam putih hahhahaha

Raihanah said...

anak saya beli setiap 2 bulan. asyik hilang je. yang darjah 1 la gitu

Fieda Zan said...

dulu zaman kecik2.. nak belik luna yg pendek tu pun menabung.. mmg untung budak2 sekarang

ENA said...

done follow #299. PENSIL color luna ni mak2 pon suka hehe

Cik Rose said...

Rose sampai sekarang kalau masuk kedai alat tulis, mesti belek pensel warna tau. Geram tengok banyak warna. Sampai 48 jenis. Hihi.

Cikna said...

kat tesco pun murah jgkkan, geram nengoknye... zaman kita dulu kalau dpt warna luna ni dh kira kaya kot yg kecik pun dh mahal kot...;-0

Norhayati Mohd Isa said...

Mama pulok yg lebih teruja tgok pensil warna..

Ye dana..
Akak dulu pensil warna luna tu pun share dgn adik beradik lain..