teman2....

Friday, February 21, 2014

mama dan tudung...

as salam sume kwn2,

kejap je dh jumpa hari jumaat kan, arini pagi2 aku dh mule bt ntry... takmo korang bosan lak, asik takde ntry baru je aku nyer blog nih, kang makin ramai org tak jln2 blog aku nih lg kui3.... ok lah nk tunjuk kt korang aku dan tudung, setiap tudung impak nyer lain2... ada org sama je ttp cantik... cam aku, kalu salah pilih tudung jd gitu gini lah jwb nyer heheheh, mcm2 tudung aku dh try, jnji nmpak cantik n sopan jugak menutup aurat, tiap hari cube jd insan yg lebih baik kn

mcm aku, sebenarnyer ttp sama... tetap  booolat... trademark kn

ni jama muda2.... pakai tudung bwl tp aduhla... pelik bebeno... masa kursus mule2 nk keje gomen... blogger Lieya latif ngn Zana nordin... ko ingat tak aku gini dulu2 heheh

ni masa bujang lg dh keje kt kl dlm setahun dua... pakai tudung bawal tp kire msh ok lg lah skrg pakai tudung bwl fail


masa nih suke pakai tudung sarung2 je nih... rajin aku memanik masa tuh... masa nih rajin lg makeup aku... skrg haram


ni konon2 gaya mcm hood gitu lah... mcm ok jgk kan, jnji sopan

ni jenis tudung sarung yg takde awning... tudung nih tempah dr makcik aku, dia mmg pandai bt tudung

pakai tudung jenis yg gune inner neck... ini baru2 je aku belajar pakai shawl


bile dh tua2 nih pakai tudung bwl or tudung 4 segi... mmg fail...bolat mcm telur dh

nk pun aku pakai tudung sifon yg 4 segi... tgk betapa bollat muke aku tp kadang2 syok jugak sesekali nampak lain kn

tp dulu kini n selamanyer aku mmg suke pakai tudung sarung gini je... mudah 

p/s: skrg nih tiap pagi, ptg n mlm asik lah cari idea nk msk apa...maklum mil ada kt umah... heheheh nk msk kene plan jgk sbb mil tak mkn pds, pstu dia lak berpantang mkn sbb kesihatan nyer

16 comments:

Tihara said...

cantik2 tudung dana :)

aizamia3 said...

yang penting kita selesa dan menutup aurat.. ;)

Kakzakie said...

Kakak pilih janji labuh dan senang nak pakai. Leceh kalau nak pakai lepas solat tu... sarung aje senang...

cheq da said...

Seronok kan ikut peredaran zaman ni kan dana..cheq da sekrg plak beralih ke halfmoon

mama aryan said...

saya sekarang pakai tudung syria je, senang

norhidana miswan said...

k Tihara- alah kak ada gk yg tak cantik hehehe

k Aizamia- betul3 tuh kak

k Zakie- betui tuh kak, dana lbh mudah sarung je

Cheqda- tp kadang ada gk yg mengarut sgt, jenis udahla rambu ramba bergolombang2 bunga besar alam kt tepi telinga hehehe

Dee said...

cantik2 tudung dana..tp dee pun sama..lama dah tak pakai bawal..hehehe..suka shawl..

lizz said...

Waa..memacam pesen tudung dia pakai...kalo lizz konsepnyer kalo kat opis selekeh..hrhe..pakai sembarang jek tp paling best pakai tdg awning sarung jrk siap..tapi kalo rajin pakai selendang..sama la kiter bab2 paksi tdg bel ni mmg fail asik gelembung sana sini...tu yg rimas tu...
Nanti masak post kat ig nanti boleh la nak tiru menu dana hehe...

lizz said...

Typing error pakai bkn paksi..
Bel tu bawal...alahai kalo komen guna phone gini ler kekdahnyer...

mia izzati said...

sama la kita kak dana..ada koleksi shawl..tapi buat pekasam je..tudung sarung tu gakk yang sy rembat..senang..

LYAfrina said...

lya lak tudung sarung paling jarang pakai.. gane2 suka bawal n shawl jgk..tp bila mood mls nk belit n gosok bru tcari2 tdung saut.. tp tu la..lya just ada 2 koleksi tudung saut2 ni.. plan nk tambah sikit la koleksi..spare time2 mls nk belit n gosok.. hehe

norhidana miswan said...

k Dee- akak muke kecik cantik je pakai shawl, kalu dana nk pakai shawl kene ada inner nyer

Lizz- muahahah... asal boleh je kadang tu lizz, tp prefer yg mudah sarung2 je...
*ok nnti lg rajin2 letak resepi kt instag ek

Mia- heheh kadang kagum tgk org blh pakai shawl pg keje hari2 heheheh

Lyafrina- muke mcm lya yg kecik tuh mmg comei je pakai shawl or bawal... kalu muke bulat dhla pakai spek lak mcm akak nih pyh skit

norhidana miswan said...

Mama Aryan- akak kalu pakai syria mmg fail dik oi

Deq's Qienz said...

fuhhh jelingan mengoda aihhh akak..tergoda I :D

JunAina said...

Tudung sarung2 jimat masa...kekadang seterika pun tak perlu...ehehee...

hainom OKje said...

Macamana pun berubah fesyen tudung, okje tetap tudung sarung yg sempoi je Dana....kurang minat yg berambu ramba tu lagipun malas asyik nk mintak duit laki beli tudung jer...hehe...
Kalau ada mil mmg pening nk pikir menu...kalau tak de belasah aje masak apa pun ek!