teman2....

Thursday, June 26, 2014

photo diary akhir jun


as salam sume kwn2,

mls nk tulis panjang2 nih... boleh gitu? kite layan gambar2 sambil aku bercerita...

tensen nih wei air nk kene catu semula, dhla tak berjadual, ikut suke je nk catu... angin betul... dhla nk pose nih kang takde air kan... aduhai lah nasib2


minggu lps pg giant permata biskut raya dh penuh rak... geram je aku rambang mata nk beli... kot2 sedap boleh la beli utk raya murah je harga

geram nengok segala mcm air berkarbonat nih... walaupun sejak dh tua nih kurang suke minum air nih

bakso bebola besar gabak... ni time pg CM cari tudung AJ ngn bff aku

aku takde lah minat sgt bola nih, tp comei lak kechain beruang nih.... pilih brazil lah sbb bt kt sana kn

nk tayang gelang pearl tuh... pemberian kwn baik kami yg dh berpindah ke sabah

ni lah hasil jht manik express kt dress bff ku... 

bfast arini... bt mee lidi grg... terajin skt arini, maklum dh nk pose kn

sebelum... 4hari lps OP
selepas... 24hari lps OP, alhamdulillah dh nmpak cantik n kering gitu


p/s: luka aiyan dh beransur kering n parut dh nampak ok, sebenarnya makngah yg sgt teliti jaga luka aiyan sbb dia yg mandikan n msk utk aiyan kt umah, kalu msk ns grg or mee grg mmg dia tak boh tlr, towel mandi n towel utk lap tmpt jahitan lain n setiap 2-3hari dia msti tukar... bersyukur aku ada adik yg snggup korban usia muda dia jaga aiyan... dia lebih teliti dari aku semua ubat2 aiyan dia jaga ngn baik termasuk lah ubat homopaty n ubat hospital...

16 comments:

Kakzakie said...

Allahhh... ngilunya kakak tengok jahitan hero Dana ni. Cepat sembuhlah hendaknya. Jaga pemakanan dia Dana. Lagi puasa ni macam-macam makanan terhidang atas meja kena jaga..

UmmuAidan-Arissa said...

tengok muka aiyan ngan jahitan th terasa cam sensitif n sakitnya..alhamdulillah by this time mesti dah kering dan elok kan kan jadinya..inshaallah

Sis Vee said...

tak ada org jual airlah jawabnya kat bazar ramadhan nanti . klu ada pun mahal rasanya . lum raya dah mkn kuih raya gamaknya ni ... harap sekarang ni jahitan itu sudah semakin baik dan ayyan semakin sihat .

Kuazue Mohd said...

ooohh.. seriyau tgk jahitan.. apa pun. salam kenal.. n terus polow sini

Sarah Talib said...

Alhamdulillah...ayyan dah sihat..amboi dana dh nk beli kuih raya ka..

lieyalatif said...

eh catu balik ke dana...hoiii bulan puase nieh...mmg byk menyusahkan laa kalo catu ni start balik...

ngilu aku tgk luka aiyan tu dana...alhamdulillah berkat ko jaga baik dah nak elok luka jahitan tu kan....moga aiyan terus sihat walafiat lepas nie....

gulp! aku telan air liur tgk bakso kooooo!!

Nafira usof said...

Salam Kak Dana~
camner persiapan menyambut puasa??
stok telur masin dah beli?? heehehe.
zura weken nih baru gi shopping~

kuih raya nak berlambak dah kan!
naik juling tengok.. cuma zura neh bukan penggemar kuih2 raya nih.. ade beberapa kuih/biskut raya jer yg zura suka.. selebihnye suka beli kerepek2 jer.. kikikiki.

air gas nih selalunye zura beli bila nak raya. standby utk hidang kat tetamu yang datang.. hehehe.

Bakso!! feberet zura~
bebola besar tuh memang puas makan kan! sedapnyeeee.. trus rasa lapar!

comel pulak keychain bebear tuh.
kalo zura pon amik yg brazil gak.. sbb WC buat kat sana kan~

Hamboiii hamboiiii!
ini jeles neh!!
kalo pergi sabah mesti beli pearl kan! mmg rugi kalo x beli untuk kenang2an. zura selalunye beli kerongsang.. hehehe

lepas nih boleh memanik kat baju raya lah pulak yer~ jahit sendirik boleh jahit ikut kehendak hati.. nak ala2 datin pon boleh khennn~

lamaaaanye x makan mee lidi.
rasa macam susah jer nak jumpa mee lidi nih skrg. x ternampak dh kat mana ni.

Alhamdulillah.. nampak perubahan ketara dah kesan jahitan tuh. Moga cepat2 lah sembuh kesan luka tuh. Hero akak dah aktif dah??

norhidana miswan said...

k Zakie- gambar selepas tuh dh makin ok dh tu kak, aiyan mmg dana jaga betul pemakanan nyer, plus dia pun jenis memilih jenis tak mkn sembarangan...cerewet nih kak

kak UmmuAA- muke dia tu nk nngis sbb ngilu baru 1st time mandi, skrg nih dh tkde heran nyer

Sis Vee- hehehe lum beli lg masa tuh kak saja cuci2 mata... alhamdulillah dh makin ok kak

k Kuazue- mule2 je seriau pastu dh ok dh... mekasih follow

k Sarah- alhamdulillah kak.... blum beli baru cuci mata je kak

Lieya- aah kali ni tak berjadual lak, mmg nngis lah... bkn aku yg jaga sorang makngah sebenarnya yg paling teliti jaga jahitan dia tuh...

Nafira- rasanye mcm dh bli kurma sebagainyer... akak plan kuih raya bt sndiri je kan selamat lah ehhehe

itulah rasa nk beli yg beso skit je tau bear WC nih, ko tak tau ek akak mmg amik tempahan memanik lah dik oi... dh lama dh pun...

aktif ngalahkan org sihat dik oi si aiyan tu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Banyak kenangan sepanjang jun ini yea. Semoga anak akak cepat sembuh seperti sedia kala.

norhidana miswan said...
This comment has been removed by the author.
Kausar Amin said...

allahuakbar moga aiyan cpt sembuh. tgk dia teringat anak buah saya. dari baby sampai umo 5 tahun banyak operation..tak sampai ati tgk hhuuu

nurbijen said...

best nyer biskut raya... boleh pilih jer yg mana berkenan, siap... saya dulu2 beli jenis mcm tu jugak... jimat budget :)
Err, part bakso tu nampak best... masuk dalam menu nak masak sebelum puasa, tp tak berbuat buat lagi...
Ouch, sebak tgk gambar ayyan lepas operate 4 hari tu... Nasib baik ada mak ngah yg rajin uruskan ayyan... dahh nampak kering benar tu... Moga luka operate tu cepat2 baik,,

norhidana miswan said...

PMDR- mekasih dik

Kausar Amin- mekasih, doanyer moga aiyan tak perlu lg operate, kesian

k Nurbijen- itulah kak, nk try beli 1 kot2 sedap boleh la beli utk raya skit,
itulah kak, makngah lbh teliti dr dana jaga aiyan sebenarnyer

Cho Zila said...

cepatler sembuh hendaknyer... terima kasih pada adik dana yang memang sayangkan anak saudaranya... nanti mesti dapat suami yang baik INsyaallah...
tak der airker dana.. alahai susahnyer dahler nak bulan puasakan...

JunAina said...

Allah...Allah...Allah...semoga diberi kesembuhan segera pada Aiyan...

Mimi Azirah said...

Allah seriau saya tgk...Beruntung akak punya adik yg sgt teliti dan bagus menjaga Aiyan