teman2....

Monday, June 23, 2014

kisah minggu lps... mendaki tangga

as salam sume kwn2,

maaf lah share cite basi minggu lepas... ni kisah 18 n 19 hb, minggu lps mmg sgt menguji kesabaran... boleh lak opis aku ada masalah letrik pastu lif lak rosak... bangunan ada 5lif n sume out.... masa tuh aku dh naik opis dh, pastu dlm kul10lbh takde lif tuh, sanggup aku tak turun lunch tau hahahah

kami duk tingkat 6, bab turun lif no hal sehari 5kali pun takpe tp bab nk naik tu mmg pancit hahahah... 

itu jelah yg kisah nk cite kt korang... betapa malasnyer aku n kurangnyer stamina ku... nsb lah 2hari je pastu dh ok, kalu tak mmg aku boleh selim melim dh nih muahahah


hari 1st nih tgri mkn biskut je cicah nescafe hahahha

huh rasa cam nk mintak pasang eskeletor je... ni lah tangga keramat tuh

muke sedih ptg tu takde letrik muahahah 

disebabkn tgri lunch biskut mlm gigih msk spageti sabonara.... sepinggan penuh... 
*gambar hari ke2 19hb takde lah, aku siap bwk bekal utk bfast n lunch lg tau dr umah.....


p/s: tensen lah tunggakan kenaikan gaji bln januari tak dpt2 lg bln nih... baru plan nk beli brg utk raya... apa lah nk jd ngn kewangan jabatan nih

15 comments:

Kakcik Nur said...

Masa bujang dulu kakcik pernah naik turun tangga ke/dari tingkat 15 di flat PKNS, Kg. Baru kerana lif rosak akibat banjir. Kalau sekarang jadi macam tu, mahu kakcik duduk je kat bawah atau atas sehingga lif pulih. :)

Kakcik Nur said...
This comment has been removed by the author.
Kakzakie said...

Huii! jenuh nak memanjat tu Dana?
Boleh kurus kalau selalu macam ini.

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- aduh, kalu dana mau fengsan kakcik oi tingkat 15 tuh

k Zakie- hahah nsb lah tak selalu, kalu tak selim lah dana kak

mama ila said...

mak aihh..tinggi jugak yer Nampak tangga tu..sib baik 2hari je kan..tapi yg bestnye..part spaghetti tu....terliur tauu!! hehe

Sis Vee said...

cukup seminggu blh turun kg tu ... hehehee

Mar Mansor said...

tingkat 6 tu memang tinggi untuk didaki..turun naik, sampai opis lapar semula..hehe..ada biskut tu ok gak..
kalo tempat saya ni..lapo..minum le air mineral je ye..he

Nafira usof said...

Fulamaakkkk.. tingkat 6 tuh!!
kalo zura pon x sanggup! hahahaha. lagi rela makan biskut kering cicah milo kan!

hoih.. naik berdiri bulu tengkuk tgk tangga tuh.. turun ok lagi.. nak naik tuh yg hazabedah tuh. memang boleh selim kalo camnih. hahaha.

amboiiiii... ini yg x menahan nih!! bikin terliur saja itu carbonara.. uwaaaa!! nak jugak makan spageti!!!

ros_reeza said...

sabarlah mendaki tangga tu. heee...

Daddy Ziyyad said...

Selalu naik turun guna tangga tu, mmg fit badan...ekekekekeke

Takpe, moga dipermudahkan urusan tunggakan gaji tu...saya doakan moga dalam bulan Ramadan ni, murah rezeki awak, dpt tunggakan yg dinantikan tu, Insya Allah

norhidana miswan said...

Mama Ila- itulah pasal kalu hari2 akak dh kurus dh

Sis Vee- nsb tak sampai seminggu hehehe

Mar mansor- hahah itulah psl sanggup takmo trn lunch tuh

Nafira- ko mmg xsanggup je dik oi... hahah itu nsb 6tkt je kalu bangunan sebelah 15tkt fengsan akak masa tu gk

norhidana miswan said...

Ros-reeza- udah tak panjat dh ehhehe

DaddyZZZ- betul2 tp balik keje cramp kaki..
mekasih doc, amin2

nurbijen said...

huwaa, mmg nighmare kalau lift rosak... dah la pejabat kita tingkat atas...
Office saya tingkat lima... mmg tak pernah tak guna lift kecuali masa fire drill... hihihi

norhidana miswan said...

k Nurbijen-nsb tingkat 5 kan kak... kalu yg belas2 tingkat tu camne lah

hainom OKje said...

Mcm Spek baru jer Dana....spek baru yehhhh.....hehe...
Adoiyai....kalau okje pun pancit jugak tu....6 tingkat tu nak kena mendaki....