teman2....

Friday, June 20, 2014

Dugaan Rayyan Izzan day 9

as salam sume kwn2,

alhamdulillah hari ke9 lps operate 12hb jun aiyan dpt discharge, lega sgt2.... aku la yg rasa sgt2 lega, mlm tu doc dh tgk n ckp boleh kuar esok, pagi tu belum kul 7pagi doc dh round tgk luka aiyan n suhu bdn ok dia kata ok blh balik.... pas doc yg bt operate tuh tgk luka dia kata ok tak sampai 2jam dh setel sume boleh balik... tp tunggu papa tgri jgk lah kami keluar... sbb hari rabu tuh 11hb papa dh mule keje. 

Last day tu aiyan sgt lah hepi, nampak nurse siap lambai2 ckp bye2, tau dia nk balik kan, senyum lah ramah memanjang.... n hari tuh jugak lah nurse bukak benang jahitan kt dada aiyan, alhamdulillah sume ok n nampak cantik je.... nnti yek aku tunjuk kt korang kesan jahitan kt dada tuh yg dh makin pulih.
isnin aku dh mule keje, sbb nyer aiyan kt umah tak mcm org sakit pun, dia ttp lincah aktif mcm biasa, cuma pantau jgk la takmo bg dia jth n tak bwk dia kuar dr umah bt masa sebulan ni.  n bersyukur makngah yg jaga aiyan, aku pun tak pyh risau sgt... masa kt ward tu mmg doc ada bg ubat thn sakit tp kt umah mmg takde ubat tahan sakit... kadang mcm tak caya aiyan baru pas operate, mcm takde apa...

 alhamdulillah sgt Allah permudahkan segalanya, terima kasih pada semua kwn2, sedara mara yg sentiasa mendoakan kami.

sampai2 umah pas zuhur tuh terus bumb membuta ngn aiyan.... maklum kt sana asik tak ckp tido

pagi jumaat tuh 13hb aku cuti lg, punya lah nyenyak pagi tuh.... kalu tak kt ward kejap2 dia terjaga

time papa solat dia pun nk solat jgk... siap pakai kopiah lg... 

tgk gaya dia ngn papa.... sopa dia nih... 

cari spry opsite tuh utk luka kt dada dia... n jugak ubat nyamuk

p/s: ingat nk balik kampung awal pose nih, tp mcm tak jd lak... lgpun baru jumpa ngn mak abah baru2 nih... dlm dilema

11 comments:

lieyalatif said...

ooo ade jual spray tu yeak dana...baru aku tau...sbb aritu ade member citer sprat utk cover luka jahitan ...mcm tu rupenye.....

suke pic aiyan landing ngan papa die tu...kemain mcm bos hah heheheeh...pandai lak terselit tak jatuh tu haahahaha....kang sekali papanye bersin kang....heheheeh

selamat berhujung minggu dana...

mashelas said...

:) alhamdulillah, syukur segalanya selamat. happy tengok rayyan dh sihat dan aktif semula. take care dana :)

norhidana miswan said...

LIeya- ada lieya, spray tu doc yg bg namanyer, itu yg cari tuh...

hahahah papa dia takkan buat, anak kesayangan dia tuh weiiii

k Mashelas- amin2, mekasih

Cho Zila said...

nampak dah sihat diakan.. comeljer duk terselit kat situ.
moga semuanya eklok belakakan...

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah semuanya dioermudahkan..lpas nih harap aiyan cpt smbuh

NEKCIK said...

alhamdulklah nekcik pun rasa legaa tngok ayyan dah segar tapi mmg budak budak ni cepat pulih klaubuat op..cucu sedara nekcik pun camtu baya ayyan..sblom op xleh jln..golek holek jer tapi lpas ops lasak berlari..insyaallah mudah an ayyan pun camtu gak..amiin ya rabbalalamin...

Tihara said...

Alhamdulillah mudah segala urusan
moga anaknda aiyan terus membesar dengan sihat dan ceria...aamiin

Sarah Talib said...

Alhamdulillah....semoga cepat sihat dan ceria selalu...dana caiyok2

Cheq Sue said...

bila nampak ayyan aktif cam biasa, mesti rasa lega kan dana. In sha allah tak ada apa2 tuh... takleh ingat betul gambo ayyan dengan papa... siap silang kaki lagi

mama ila said...

Alhamdulillah dah sihat aiyan kann..hehehe..amboiii..kemain silang kaki duk atas papa yer..hahaha..comel

hainom OKje said...

Alhamdulilah kalau Ayyan dah semakin pulih....mama pun lega kan Dana...
Rapat dia dengan papa yeh Dana.....
Eh Dana ..katil hospital walaupun empuk tak sama tau dgn yg rumah punya hehe