teman2....

Saturday, June 7, 2014

operation day 4th june 2014

As salam sume kwn2....

Terima kasih utk kwn2 yg setia menanti, yg sentiasa mendoakan kesihatan dan kesembuhan aiyan...

Tpaksa bt ntry tgh2 mlm... ni je mass yg agak free... aiyan pun dh tido...the throwback....

Seawal 2pg aiyan dh kene puasa susu,6pg puasa minum air kosong... pg kul6 mama dh bngun   siap n tak lama mandi kul645 mandikan aiyan ngn sbn antiseptik.... sian dia sejuk... pastu pakaikn baju ikat belakang... pagi tu dia nk dokong je ngn papa... baik tak minta susu pun mcm dh tau dia kene pose....

Waiting..... kul8.30 nurse kata jom pg blik bedah... padang air kt drip tgn dia n lg... smpai dpn bilik bdh doc tanya sapa nk bwk aiyan msk... op couse bkn mama...so papa yg kene msk... kul9 antar aiyan ke blik bedah dia still heppy main2 ngn otomen smpai pth kepala otomen...mama mcm biasa dh basah mcm main hujan....

Kul9++ papa kuar n ajak tunggu kt blik menumggu... masa rasa mcm lambat sgt bergrk... tp hakikatnya 4jam++ xlama... kul1230 nurse picu call n suh mama n papa tunggu aiyan kt bilik menunggu picu...seram sejuk.... at last kul150 nurse call katanye dh setel doc nk jumpa... mama rasa jantung mama nk terkeluar...sepanjang mass aiyan dlm bilik bdh mama zikir.. baca segala mcm doa yg mama tau...mama doa pd Allah supaya Dia jaga aiyan baik2...moga Dia beri aiyan kekuatan

Bile nmpak doc mama cuma pandang aiyan sekilas... doc tanya... ibu nape xtgk anak... mcmnelah mama nk tgk Lma2.... anak mama pnh ngn wayar sana sini... kt mlt, leher, idung, dada,prt kiri kanan, peha kiri kanan... mama rasa nk lari keluar je... pas doc bg penerangan mama rasa lega... hope aiyan juga kuat...

Ptg waktu melawat mama n papa dtg lg... nurse yg jaga kata aiyan stabil... mama tau aiyan kuat... tp kami tgk xlama... mama tkt aiyan bngun....

#hari ke2 kite sambung nnti...

P/s..... alhamdulillah aiyan dh stabil skrg n dah naik kt ward biasa... doakan aiyan kuat n cpt sihat ye kwn2...
2 Mlm sblum kene bedah dok ralit main

Mlm sblum operation... maktek belikn aiyan otomen lg... otomen soft n mickey mouse... 

17 comments:

Sarah Talib said...

Dana kuatkan semangat dan tabah hati..insyaallah ayyan slmt dan cepat sembuh...

UmmuAidan-Arissa said...

Alhamdulillah..setidak2nya dah setel pembedahan tuh kan dana...harap aiyan semakin stabil..inshaallah aiyan anak yg kuat..tak sabar nak tengok dia main kacau2 budak pompuan lagi...take care & be strong yer dana..

Sis Vee said...

semoga ayyan kembali sihat seperti sediakala ... aaamin .

norey said...

InsyaAllah..semoga Aiyan kembali ceria dan sihat...Kita sama² doakan yang terbaik...

norhidana miswan said...

K sarah- tq kak

K UmmuAA-insyallah...tq kak

Sis Vee-mekasih kak

K Norey- amin2 kak

nurbijen said...

Alhamdulillah dana... semuanya berjalan lancar.... Moga Aiyan cepat2 recover dan boleh balik rumah....
Aunty tahu, Aiyan anak yg kuat, punya semangat juang yg tinggi...

mamyharraz said...

Alhamdulillah.

sy doakan semoga aiyan baik2 saja lepas ni.utk dana tabah ye dear.
jaga kesihatan dan terus kuat semangat ya dana :)

Nafira usof said...

Alhamdulillah~
lega hati dpt tahu perkembangan positif Aiyan..

Moga Aiyan cepat sihat dan boleh balik rumah.. Aiyan kuat kan!

Kak Dana.. teruskan berdoa yer... Mudah2an Allah permudahkan segalan urusan akak dan Aiyan~

Tihara said...

alhamdulillah, moga dipermudahkan segala urusan dan moga Allah beri kesembuhan buatnya serta ketabahan buat papa dan mama nya..

kausar said...

allahuakbar...aiyan ni tiket utk ke syurga inshaallah...amin

Zulfadly said...

salam kak, nanti update pasal aiyyan, saya doakan selamat semuanya, moga akak kuat tempuh semua ni, IAllah

lylyn said...

semoga sembuh aiyyan..

aine ainun said...

Alhamdulillah mudahan beransur baik

hainom OKje said...

Datang lawat Ayyan...Alhamdulilah kalau Ayyan stabil...Tak de apa yg nak dibimbangkan dah yeh Dana....buat sujud syukur nanti tau...

aizamia3 said...

Aiyan seorang yang kuat.. dia tau ramai yang sayangkan dia..
Moga dia terus kuat dan sihat selalu hendakNYA.

Nafira usof said...

Salam Kak Dana.. masih BZ dengan timbunan keje eh??
Aiyan macam mana?? harap2 makin sihat dan cergas lah dia.

selamat bekerja~

Mimi Azirah said...

ati ibu mne yg tahan tgk ank dlm kesakitan