teman2....

Monday, June 16, 2014

dugaan Rayyan Izzan day 2-3


as salam sume kwn2,

apa khabar semua? hrp korang sihat2 je lah hendaknye, maaf aku lama mendiamkan diri, kwn2 pun tau kan sbb kehilangan ku ini.... minggu ni dh mule keje, baru lah ada masa nk update n bt ntry, time kt hospital mmg masa agak terhad nk update ntry sgt... lagi2 lah nk menyusun ayat tu kan.... 

#thethrowback
hari ke2, alhamdulillah kul1ptg aiyan dh boleh keluar dr picu sbb keadaan dirinya yg dh stabil, hari ke2 tuh dia duk di bilik hdu semalam utk pemantauan oleh doc n nurse... mlm tu mmg dia merengek2 menangis je, almaklum dia baru sedar, perut lak lapo tp blh minum sikit je n masa tu dh boleh minum ngn botol bkn ngn tiub lg... mlm tu bt pertama kali nyer papa yg jaga aiyan....

alhamdulillah, hari ke3 aiyan dh boleh pindah ke ward biasa, aiyan dh boleh mkn bubur or apa makanan lain, kawalan dh tak seketat kt bilik hdu, sbb wayar2 pun dh dibukak dr badan aiyan, aiyan dh boleh jln2 n mmg fisio galakkan supaya dia boleh jln sndiri... tak merengek2 sgt mcm hari ke2... dh bwk dia jln2 sampai kt playroom tp dia sgt fobia ngn nurse n doc, even kwn2 n sedara yg dtg tgk pun dia menngis tkt... sian aiyan... 
Tp aku bangga, sbb org lain , akak katil2 sebelah pun ckp gitu, ckp aiyan kuat semangat, sbb even hari ke3 dia dh boleh jln2 n main kt playroom, sedangkan ada bdk yg lbh bsr dr dia pun tkt nk bangun or ddk sndiri.

bersambung.......


ni masa kt bilik HDU.... mesin tuh utk pantau jantung dia

lps dh duk ward biasa.... tgk gaya baring dia.... hari2 berstokin je... sejuk kt dlm tuh

aiyan tak nngis pun time bt neb... 

siap nk pegang sndiri lg.... anak mama mmg kuat

p/s: 2-3minggu nih nk kuar kemana2 mmg ber2 jelah sbb takmo bwk aiyan kemana2 lg...

21 comments:

Sarah Talib said...

Nampak sihat dah tu...badan pun berisi

Cheq Sue said...

see... ayyan memang kuat. in sha allah segalanya akan dipermudahkan nanti

Kakzakie said...

Allah... moga Ayyan terus sembuh ye sayang. Tak sampai hati kakak tengok dia Dana. Betul Ayyan kuat semangat. Kakak doa dari jauh moga Ayyan terus sembuh dan menceriakan.

nurbijen said...

Alhamdulillah, ayyan tunjukkan perubahan positif.. Aunty pun kagum dengan semangat ayyan... Moga ayyan kembali sihat seperti biasa

Nafira usof said...

Salam Kak Dana..
Alhamdulillah.. lega baca perkembangan Aiyan~ nampak dh sihat dh tu.. x de nampak cam orang baru lepas operation pon. Syukur sangat2.
moga Aiyan kembali sihat dan ceria~

Aiyan.. untie bangga sama kamu!
kamu memang kuat!!

norhidana miswan said...

k Sarah- alhamdulillah kak

Cheq Sue- amin2 hrp2nyer gitu lah kak

k Zakie- mekasih kak, sentiasa doakan aiyan

k Nurbijen- amin2, mekasih kak

Nafira- salam dik, itulah dik, kalu kite agaknyer camne lah

NEKCIK said...

alhamdulilah berbanyak syukur kerana Ayyan selamat menjalani pembedahan.. Dana
Memang sihat dah nampaknya Ayyan..semuga terus kuat dan sihat aamiin

Acik Erna said...

Alhamdulillah..ayyan budak baik dan kuat

Sis Vee said...

alhamdulillah ... semoga cepat sembuh .

norhidana miswan said...

Nekcik- alhamdulillah... hrp2nyer gitu lah nekcik

Acik Erna- amin2....

Sis Vee- amin2... mmg gitu lah harapanye

lieyalatif said...

alhamdulillah...aiyan budak hebat...progress operation die cantik pada lieya dana....betul tu dana, biar laa aiyan kuarantin dulu jgn di bawa berjalan...lagi2 cuaca panas nieh...bagi die sihat betul2...maybe nanti ko leh amik cuti lame gi bercuti lepas tu....

take care okey dana..

Ibu Lala said...

Alhamdulillah dah lepas kan. Moga ayan sihat sihat lepas ni

LYAfrina said...

Salam dana

Mohon maaf sgt cz bru bkesempatan dtg sini.. tp lya ikuti pkembgan dkt fb

Alhamdulillah semua dh selamat.bertabah la dana.. semua no ujian.. ayyan ank y amat istimewa.. dia sgt kuat m tabah.. sbb tu dia mampu btahan hingga skarang..

norhidana miswan said...

Lieya- itulah lieya, biarlah duk umah dulu, plan nk balik kg sblum pose nih pun mcm tak jd je... takpelah raya nnti jelah balik kg nyer

Ibu Lala- amin2 mekasih kak

Lyafrina- alhamdulillah.... ya dia mmg kuat, hrp2yer dia makin sihat lps nih

Fieda Zan said...

sebak tgk aiyan.. semoga cepat sembuh

umiyumi said...

Alhamdulillah.. Aiyan mmg kuat semangat. Semoga cepat pulih dan sihat hendaknya.. Amin..

aizamia3 said...

oh.. nampak sangat lama akak tak singgah kat sini.
Moga dak Aiyan cepat baik hendakNYA.

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah..Aiyan selamat jalani pembedahan..saya harap dia makin sihat, makin cergas....Mmg eloknya biar Aiyan duduk rumah dulu sampai betul2 kuat

hainom OKje said...

Memang kuat Aiyan ni...mcm tak sakit jer dada dia tu kita nengokkan yelah sampai boleh jalan gitu......

Baguslah Dana cepat baik...cepat boleh balik rumahkan...

Bitt (double IS) said...

bawa entri kedua ni baru lega...huhhh semangat dia sangat kuat...alhamdulillah

Mimi Azirah said...

Allahuakbar...Semoga Aiyan cpt smbuh