teman2....

Tuesday, June 24, 2014

Bday maktek ke 23thn

as salam sume kwn2,

arini mcm biasa je, tak sampai seminggu nk msk Ramadhan, korang dh bt persiapan belum? dh beli kurma? stok lauk or cereal? thn nih hrp2 boleh ikut mcm tahun lps, kami tak pegi bazar ramadhan pun... sume masak sendiri kt umah....

thn nih jgk rasanyer nk buah biskut raya sendiri, thn ni nampaknyer takde tempahan jht manik jd boleh la masa terluang tuh buat biskut raya, jimat sikit duit dari beli kan.... buat siap2 utk umah mak kt johor n mil kt terengganu.  Baju raya pun dh setel tinggal cari kasut n baju sikit2 utk aiyan.  Aku buat 2 helai je baju raya thn nih... tema thn ni bersederhana... heheheh

Melalut lak, nk tayang gambar bday maktek sebenarnyer....
Mcm biasa takde sambutan kt hotel atau kt restoren, aku prefer sediakan semuanya...

ni lah maktek.... selalu kene smackdown ngn aiyan nih

bt makaroni spiral grg ngn kambin chop je... simple kn

esoknyer bt kek planta ni pulak... alah kek biasa je... 

p/s: menghitung hari nk pose... dup dap sbb cpt sgt masa berlalu dh nak syawal lak

11 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

hepi besday tuk maktek..moga pnjg umur murah rezki..
persediaan mentally tuhla yg penting kan dana tuk posa nie..simple2 pundah cukup.:)

mia izzati said...

hepi besday to maktek..kak..bak le sikit keknya..hehe

Sarah Talib said...

Happy birthday makteh...sedap kambing tu..

Nafira usof said...

Happy Birthday buat Makteh Aiyan~

kagum lah dengan kak Dana nih.. semua masak sendirik!
pastu kagum sangat bila baca akak masak di bulan puasa! uwaaaaaaa! zura membeli ajer tau di bulan puasa!!! x sempat nak masak! eh..ke alasan jer tuh?? sampai rumah pon dh pukul 7 kak~ mana mungkin sempat masak.. hehehehehe.

lieyalatif said...

makan hasil air tangan sendiri lagi puas sebenarnye dana hehehehehe....

tu le dah nak dekat puase kan...aku baru beli kurma hah...terase2 plak bahang nak sambut ramadhan bile tgk kurma kat umah tu hahaahahah..tak sabo...nak mulekan misi diet balik ni hahahaahh

Sis Vee said...

selamat menyambut hari lahir maktek ... sedap tu juadahnya . thn ni sis x dpt blik kg di johor sbb bonda dah makin uzur . jadinya sambut raya kat kl saja .

norhidana miswan said...

k UmmuAA- betul tu kak, persediaan mental insyallah sume ok kot

Mia Izzati- meh2 dtg umah

k Sarah- kambin feveret dia tuh kak, itu psl msk kambin

Nafira- hahahha akak mmg suke msk lah dik, ye akak prefer msk dr beli kt bazar, akak sampai umah dlm kul5lbh sempat sgt nk msk

Lieya- itulah, aku plan nk cari kurma yg mejdood tuh, besar2 isinyer kn

Sis Vee- takpe kak, raya kt kl pun ok jgk

hainom OKje said...

Rajinlah Dana ni......bini sapalah ni agaknya hehe....
Hepy bezday Mak Tek....moga cepat bertemu jodohlah hendaknya....

Bbwana adienia said...

salam kenalan..

saya singgah sini dan follow awak..best macam2 ada di sini..^_^..jemput singgah ke blog saya ya, http://dapurjirankuberasap.blogspot.com.
tq

Kakzakie said...

Happy birthday Adik Tek. Moga terus diberkati dan berbahagia selalu. Rajin-rajin layan Ayyan:)

Mimi Azirah said...

Happy birthday utk maktek Aiyan..walaupun kek.bese tapi nmpk.menarik...msti sedapkan??